Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Snyderovi jeblo


ikona
KarelR
supermanzack snyder
Co si myslí o marveláckých filmech? 

Redakce MovieZone se zatím jednohlasně shoduje na tom, že je Sucker Punch velký průšvih. Na novinářské projekci jsme si s imfem vyměnili nejeden hodně udivený pohled a všechny prakticky říkaly to samé. Zack Snyder, jeden z nejšikovnějších videoklipařů naší doby, to zřejmě nemá v hlavě v pořádku. Celovečerní stopáž je na jeho zpomalenou kanonádu příliš dlouhá, a jestli všechny jeho trademarky někdo brzy nezkrotí, kdo ví, kam až se jeho tvorba propadne.

Krocení je každopádně v dohledu. Jmenuje se Superman, prsty v něm má Christopher Nolan a Warneři snad po Sucker Punch budou stát Snyderovi na krku a dohlížet na to, aby Clarku Kentovi neutrhl utahanou ostudu. Pro Jor-Elova syna se v současné době hledá představitel generála Zoda, jehož role nedávno minula Vigga Mortensena, a podle posledních zpráv by se o ní mohlo začít debatovat s Michaelem Shannonem. Agent Van Alden ze Scorseseho Boardwalk Empire je docela zajímavá volba na legendárního záporáka a určitě by mu k roli mohlo pomoct i to, že umí propalovat lidi pohledem i v civilu.

Dá se hodně debatovat o tom, jestli je Superman v dobrých rukách. Jistá je ale jedna věc. Zack Snyder se díky téhle práci začíná cítit jako král Hollywoodu a má dojem, že dostal do rukou nefalšovaně boží projekt, který nám tolik chybí. A už teď prakticky nemá konkurenci: "Jsem fanouškem filmů s Iron Manem, ale to jako vážně? Iron Man jako série filmů? Iron Man 4? Dobře, ale to že k tomu nemáme film se Supermanem je šílenství. Je to jako kdybyste točili filmy o všech řeckých bozích, ale Zeus by přišel zkrátka, protože byste si řekli: 'Nevím, co s ním. Je prostě moc super.' Všichni méně významní bohové mají v současnosti svoje filmy a mně se zdá, že přišel čas ukončit absenci Supermana."

Snyder, zdá se, klidně ignoruje fakt, že poslední film se Supermanem tu byl před pouhými pěti lety. A navážení se do Marvelu? Jejich nakopnutí comicsáren je určitě jedním z důvodů, proč nový Superman vůbec dostal zelenou, a sequelitida je obzvlášť u superhrdinů úplně normální. Těžko si představit, že by si Snyder u oběda povzdechnul a řekl naproti sedícímu Nolanovi, že točit tři díly Batmana je podle něj naprostý nesmysl. Režisér stylizovaných řežeb ale v přehánění pokračuje a schytal to i nejsnadnější terč posledních měsíců: "Myslím, že je Superman rozbitý a potřebuje spravit, co se týče filmového hlediska. Je to největší superhrdina na planetě, otec všech superhrdinů. A místo něj přijde Thor? To jako vážně? Jako by svět nebyl v rovnováze. Jako bychom všichni přišli o rozum. Ale no tak."

Je docela úsměvné sledovat kontrast toho, jak si Snyder věří a jaké filmy posílá do kin. Přímé šití do Marvelu je potom na hlavu úplně a vládce zpomalovaček by si měl možná uvědomit, že když už nic jiného, konkurence dává svým filmům prvotřídní péči (Kenneth Branagh, Joss Whedon, Shane Black...). A žádný zatím vyloženě nezklamal. Kdežto Warneři ženou Supermana do produkce bleskovou rychlostí a mají akorát v samoúčelných exhibicích si libujícího klipaře, který kvapně přepisuje scénář od pána, který se krom spolupráce na Nolanových Batmanech může chlubit akorát tak Jumperem, trilogií s Bladem nebo hororovou břečkou Nenarození.

Je to zkrátka dost pochybná konstelace a v tuhle chvíli by se měl Snyder radši učit, jak udržet diváckou pozornost déle než tři minuty u hezké písničky. A ne rozdávat rány kolem a tvrdit, že se Zeus konečně vrací na Olymp.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (64)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace