Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kleopatra je mrtvá, ať žije Kleopatra


ikona
st39.6
rip
Odešla jedna z největších hvězd Hollywoodu. Budoucnost Kleopatry to ale neohrozí 

Začít dneska musíme špatnou zprávou: Ve věku 79 let zemřela Elizabeth Taylor, jedna z vůbec největších filmových hvězd minulého století, kterou snad není třeba představovat. Mezi její nejslavnější role se řadí Kočka na rozpálené plechové střeše, Zkrocení zlé ženy, Kdo se bojí Virginie Wolfové nebo třeba Kleopatra. Právě o té bude řeč. Popřejme Elizabeth odpočinek v pokoji a pojďme se podívat na budoucnost egyptské královny.

V jednu chvíli měl novou verzi Kleopatry natočit James Cameron (můžete hádat, v kolika by takový film vznikl rozměrech;). Ačkoliv jí opustil, aby se mohl vyblbnout na dvou dalších dílech sci-fi o namodralých pandorských basketbalistech, samozřejmě platí, že jakmile se kolem projektu motá takhle velké jméno, zůstane mu jistá prestiž a studio se ho pokusí dokončit. Jen s někým jiným.

U Sony podle všeho mají jasno, kdo by tím někým jiným měl být: David Fincher. Režisér Podivuhodného případu Benjamina Buttona, Klubu rváčů nebo The Social Network teď dokončuje post-produkční práce na Mužích, kteří nenávidí ženy, volno ale příštích několik měsíců rozhodně mít nebude. O dalším filmovém projektu má totiž nějaký ten pátek rozhodnuto, bude jím adaptace Verneových 20000 mil pod mořem. Je tedy otázkou, v jakém časovém horizontu si u Sony představují začátek produkce.

S režisérem každopádně začali diskutovat a ve prospěch studia by mohl hrát i fakt, že má Kleopatru produkovat Scott Rudin, ten s Fincherem dělá právě na jeho nejnovějším filmu. Kleopatra ja každopádně hudba hodně vzdálené budoucnosti, jejíž tóny se dost pravděpodobně časem změní - je klidně možné, že projekt opustí nejen David Fincher (pokud vůbec soňákům kývne), ale i Angelina Jolie, která by si královnu měla zahrát a která u projektu jako jediná doteď vydržela. Otazníky nad Kleopatrou neubývají, ale kdyby všechno vyšlo podle nejčerstvějších plánů, líbila by se vám představa historického velkofilmu v rukou jednoho z nejzajímavějších režisérů současného Hollywoodu?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace