Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hobit konečně začíná


ikona
Mr. Hlad
hobitPeter Jackson
Peter Jackson slavnostně spustil kamery a chlubí se s prvními fotkami. 

S Hobitem to snadné nebylo. Víceméně všichni věděli, že se jednou natočí, protože komerční a oscarový úspěch Pána prstenů byl tak obrovský, že by člověk musel být šílenec, aby se na prequel vykašlal. Trvalo však osm let, než se do toho Peter Jackson zase pustil. Ale už tu máme pár prvních oficiálních hobitích obrázků, které ohlašují dnešní start regulérní produkce.

Zatímco se jimi budete kochat, můžete si připomenout historii tohohle očekávaného filmu. Než se spustily kamery, muselo se vyřešit fakt hodně problémů. Peter Jackson už režírovat nechtěl a podařilo se mu ukecat člověka s dost možná největší představivostí v Hollywoodu, Guillerma del Tora. Kvůli různým průtahům ale nakonec tenhle Mexičan producentům zamával a šel o dům dál. Něco po něm však zůstane, protože se stačil pohrabat ve scénáři, takže nakonec bychom se přeci jenom trochy té typické "deltorovské atmosféry" dočkat mohli. Na režisérskou židli nakonec musel zasednout Jackson, jemuž se to však po ne-zas-až-tak-úspěšném King Kongovi a propadáku Pevné pouto hodilo.

Knižní Hobit je ale mnohem víc pohádkový příběh než epická fantasy, otázka je, jestli to bude zajímat i filmaře. Bezpochyby je v něm totiž dostatek scén, u nichž se dá trochu přitlačit na akci nebo na atmosféru a udělat tak z filmu podívanou nejen pro prcky. Máme tu třináct hodně drsných trpaslíků, kteří s hobitem Bilbem (Martin Freeman) vyráží na cestu do ztraceného království, nebezpečného draka Šmaka, zlobry, obří pavouky a konec konců i tu svini Gluma. Až trailery nám napoví, jak moc se bude Jackson držet atmosféry knihy nebo do jaké míry ji přizpůsobí filmové trilogii. Každopádně se prý dočkáme i trpasličích písniček.

A taky starých známých. Fandové předlohy, kteří s knihou spí pod polštářem a každý den jí obětují dvě mrtvé krysy, nejspíš nebudou nadšeni. Ale krom Bilba, Gandalfa a Galadriel se nejspíš vrátí i Orlando Bloom jako Legolas a určitě nás čeká samotný Frodo, jenž bude mít opět tvář Elijaha Wooda. Můžeme tvůrce obviňovat z toho, že na plakáty chtějí nějaké známé ksichty. Ale bůhví, jak to bude. První půlka Hobita se do kin v každém případě dostane na konci roku 2012 a ta druhá nás čeká o rok později (točit se bude komplet ve 3D). Tohle nafouknutí by mělo Hobitovi zajistit pár vedlejších linií, kterým se kniha moc nevěnovala (např. Gandalf v Dol Gulduru) a Jacksona tak nebude neustále vázat knižní předloha. Možná, že se tedy starých hrdinů dočkáme ve výraznějších rolích, než se zatím zdá.

Každopádně jeden z nejočekávanějších filmů příštích dvou let se konečně začal točit. Těšíte se?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace