Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Malá rozcvička před Oscary


ikona
Cival
oscar
Dnes večer najdou plešouni svůj nový domov... 

A je to zase tady. Nejprestižnější filmová cena světa pozná už po 83. své nové majitele. Ještě než si v podvečerním tématu od imfa probereme, jak se dochází k jejich vítězům,  shrňme si nejdůležitější fakta.

Základní informace

Všichni, kdo loni úspěšně šířili lesk Hollywoodu, se sejdou tradičně v Los Angeles v Kodak Theatre poslední únorovou neděli. Startuje se v pět odpoledne losangeleského času, tedy v osm večer času newyorského, tady v nekřesťanskou druhou hodinu ráno u nás. Už po půlnoci ale budete moct zahlídnout, jak se na proslulém červeném koberci prsí hvězdy, celebrity i mocné hollywoodské párečky. My si na ně tradičně posvítíme v rámci výběru Oscarových chuťovek, takže o nic podstatného nepřijdete, i kdybyste náhodou zaspali.

Kdo bude moderovat?

Pozor si dáme i na americká zlatíčka Anne Hathaway a Jamese Franca, která mají za úkol přitáhnout k obrazovkám mladé diváky a dodat ceremoniálu šmrnc, energii i krásu. Jak moc se jim to povede a jestli k tomu vůbec dostanou adekvátní prostor (moderátoři po úvodním vstupu poslední roky hodně vyklízí pozice a jsou rádi, když se na pódium ještě během večera vůbec protlačí), se dozvíme už za pár hodin. Každopádně je jisté, že se obě hvězdičky téhle výzvě hodně věnovaly. Trénovaly tvrdě jako Rocky. Klikněte si na obrázek a uvidíte sami.

Kde koukat?

Samotnou show budete moct samozřejmě naladit (tak jako každý rok) od půl třetí ráno na HBO. Pokud budete chtít vědět, jaké přebrebty a chyby bude nejpozději ve středu ráno v tisku kritizovat Jan Rejžek, rychle ukecejte kámoše s kabelovkou nebo se přes CSFD vetřete na oscarovou noc do kina Světozor. Show samozřejmě budou nabízet i jiné televize (PRO7 a ORF1 bývaly jistotou), a pak je tu pochopitelně internet, který vydá ze svých zákoutí i spoustu ilegálních zdrojů, u nichž vám show nebude kazit žádný dabing. Přesná adresa? Stačí si hlídat diskuze na MZ a někdo vám poradí... :)

Kdo je favoritem?

Králova řeč, Toy Story 3, Colin Firth, Natalie Portman, David Fincher, Christian Bale... jejich jména a názvy pravděpodobně v noci uslyšíme. Jak se k nim došlo? Samozřejmě poctivou selekcí přes nejrůznější ocenění od kritických sdružení a přes předávání dalších prestižních cen. Připomeňte si je spolu se samotnými oscarovými nominacemi.

Letošní nominace na Oscara

Zlaté glóby patřily filmu The Social Network

Ceny BAFTA ovládla Králova řeč

Animovaný sestřih slavnostního večera?

Pár lidí už ví, jak to celé bude probíhat. A nebojí se to náležitě zábavnou formou říct. Bacha na tubu!

Nejlepší momenty Oscarů? 

Připomeňte si nejpamátnější oscarové momenty - s podvratně cynickým anglickým komentářem. Stačí kliknout na obrázek. 

Kdo bude soutěžit?

 A ještě malý rozcestník na filmy, které se o Oscara letos uchází...
The Social Network

Toy Story 3

127 hodin

Alenka v říši divů

Biutiful

TRON: Legacy

Děcka jsou v pohodě

Jak vycvičit draka

Harry Potter a relikvie smrti - část I.

Králova řeč

Opravdová kuráž

Winter´s Bone

Iron Man 2

Černá labuť

Počátek

Exit Through the Gift Shop

Vlkodlak

The Fighter

Znáte vítěze?

Kdo z nich vyhraje, to můžete tradičně hádat v naší Tipovačce.

A pokud vás občas přepadává nostalgie, prolistujte si naše oscarové speciály z let 2009 a 2010, kde je spousta článků trvalé informační hodnoty. V noci zdar.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace