Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kdo nahradí Bournea?


ikona
KarelR
Rozklepaná špionská trilogie pokračuje. Kdo by si v ní mohl zahrát? 

Paul Greengrass aMatt Damon prozatím dali od Jasona Bournea ruce pryč. Tahle značka je ale pro Universal natolik důležitá, že s ní hodlá pokračovat i bez nich. Jak už nějaký ten pátek víme, režijní dohled nad agentem bez minulosti převzal Tony Gilroy (Michael Clayton, Dvojí hra), který se scenáristicky podílel na celé Jasonově trilogii. A je veřejným tajemstvím, že nebyl vůbec spokojený s tím, jak Greengrass jeho pisatelské výtvory adaptoval.

Protože ale dostával dobře zaplaceno, držel ústa a krok a čekal na svoji chvíli. A ta nakonec přišla. Gilroy má nyní osud celé série výhradně ve svých rukou, začíná tudíž pátrat po novém hlavním hrdinovi. Jak je totiž taktéž známo, samotného Bournea ve čtvrtém díle (šikovně nazvaném The Bourne Legacy) neuvidíme. Místo něj budou diváci fandit jinému agentovi, který se však bude pohybovat ve stejném vesmíru jako protřelý lamač vazů. A dokonce bude mít i něco společného s operací Treadstone.

Kdo po roli onoho nováčka touží? Dá se říct, že každý. List zvažovaných kandidátů je neobvykle dlouhý a v tuhle chvíli závod ještě nikdo nevyhrává. Na startovní čáre se každopádně ocitla následující parta: Joel Edgerton, Josh Hartnett, Jake Gyllenhaal, Tobey Maguire, Paul Dano, Michael Pitt, Oscar Isaac, Garrett Hedlund, Michael Fassbender, Luke Evans, Alex Pettyfer, Taylor Kitsch, Benjamin Walker a Kellan Lutz. Chybí snad jen Robert Pattinson a Taylor Lautner, kteří… díky za to.

Natáčení filmu by mělo začít na jaře, je proto už teď jasné, že někteří z výše zmíněných jsou z časových důvodů mimo hru (Walker bude lovit upíry jako prezident Lincoln, Fassbender vůbec neví, kam dřív skočit atd.). Roli tak může nakonec dostat i někdo úplně jiný, protože hlavní je, aby se Gilroyovi líbil při povinném screen testu. Povinném? Ano, tady nám opět odpadá pár známějších tváří, které by s touhle podmínkou nemusely souhlasit.

Premiéra The Bourney Legacy se plánuje na srpen 2012, během následujících dvou měsíců se proto určitě dozvíme, koho v kině překvapení diváci najdou místo Damona. Už máte svého favorita?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace