Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #76 o randění a RoboCopovi


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
S jakým hrdinou či hrdinkou byste šli na rande? Které hračky jsou nejvíc cool? A kdo zabil Justina Biebera?  

Výplach bez blbých keců

Reklama
Najít si do života ten správný protějšek není žádná sranda. A teď si představte, že nepracujete třeba jako ve Škodovce, ale jako superhrdina. Tam už jde o hubu. Většina vztahů se rozpadne a dost často se může stát, že vaše drahá polovička uhoří ve skladišti nebo něco podobného. Člověk ani superhrdina ale jednoduše být sám nechce, naštěstí je tu řešení. Seznamovací agentura SuperHarmony vám sežene přesně ten protějšek, o který stojíte. Třeba i Batmana.

Socha týdne
Detroit je cool. Má jeden z nejlepších týmů NHL, odehrává se tam Action Jackson a hláškoval tady Eddie Murphy na vrcholu své kariéry. A o pořádek se tam stará RoboCop. A někomu nejspíš došlo, že je potřeba dát tomuhle nezničitelnému superpolicajtovi najevo, jak moc si ho město váží. Návrh postavit RoboCopovi sochu sice starosta okamžitě smetl ze stolu, naštěstí se ale našlo dost lidí, kterým to připadalo jako dobrý nápad. Místo, kde by mohla busta stát, bylo k dispozici za chvilku a potřebných padesát tisíc se vybralo za týden. Někdy v budoucnu si tedy v Detroitu budete moci prohlédnout něco přes dva metry vysokou sochu nejdrsnějšího strážce zákona vůbec. Říkal jsem, že Detroit je cool.

Střelba týdne
Upřímně - celý Justin Bieber je mi ukradený. Pohybuji se v prostředí, v němž se vyskytují starší lidé, než jsou jeho obvyklí fanoušci, Bravo a podobné plátky jsem nikdy nečetl, rádio poslouchám minimálně a na televizi už dva roky skoro nekoukám. Vím jen, že jde o další pokus vytvořit mladou hvězdičku a že spousta lidí by prodala plíce vlastních rodičů, aby mohla Biebera alespoň jednou kopnout do hlavy. Zdá se ale, že tahle hudební senzace má alespoň trochu smysl pro humor a vzala roli v jednom z dílů Kriminálky Las Vegas především proto, aby alespoň na chvilku umlčela nenávistné hlasy milovníků nebieberovské hudby.

Hračky týdne
V New Yorku proběhl největší světový veletrh hraček. A Steve Weintraub z Collideru se tam vydal a nafotil stovku fotek těch nejvíc cool věcí, které byste stoprocentně chtěli mít doma a vůbec byste se za to nestyděli. Takže prohlížejte.

Western týdne
Westerny jsou zdá se opět v kurzu. Opravdová kuráž není bez šancí na nějakého toho Oscara, navíc tenhle remake bratří Coenů vydělal opravdu hodně slušné peníze. A na to Hollywood slyší, takže se může stát, že za pár let tu bude opět přetlak drsňáků s klobouky. Zatím ale musíme čekat. Čas si můžete zkrátit hodně efektním animákem The Backwater Gospel, v němž bohabojní obyvatelé malého městečka očekávají příjezd hrobníka. Problém je v tom, že vždycky, když město hrobník navštíví, někdo zemře. Kdo to bude tentokrát?

Jazykolam týdne
Britské gangsterky jsou jiné než ty americké. Jsou drsnější, pomalejší, často špinavější a jazykově výrazně náročnější. I velmi dobrý angličtinář se musí zatraceně dobře soustředit, aby mu neutekly některé důležité dialogy, protože filmově-britská angličtina fakt není sranda. V Staruday Night Live ukázali, kam až může tenhle jazykový problém dojít. Don` You Go Rounin` Roun to Re Ro ale i tak vypadá celkem zajímavě.

Hra týdne
Z letošních comicsovek nás zatím Green Lantern o svých kvalitách nepřesvědčil. Za kamerou sice sedí Martin Campbell, ale trailery dosud neukázaly moc věcí, na něž by se člověk měl začít těšit. A přitom tenhle svět plný mezigalaktických policistů a superpadouchů nabízí dost materiálu k tomu, aby si z něj potenciální diváci sedli na zadek. Alespoň trailer na hru Green Lantern: Rise of the Manhunters to naznačuje celkem jasně.

Kiks týdne
Každý někdy udělá chybu, u webů jako je IMDB jsou ale všechny chyby vidět víc, než je zdrávo. Bez téhle filmové databáze bychom se neobešli a je jasné, že čas od času se u takovéh obra může stát, že někdo nějaký detail přehlédne, případně se překlikne při zadávání údajů. Jako třeba v případě vyhlašování nominací na Oscary. Respektive výherců.

Seriál týdne
John Woo sice teď opustil Ameriku a vrátil se domů do Asie, ale když byl v Hollywoodu, tak se neflákal. Natočil pár pecek, pár průměrných filmů a nebál se nakouknout i do televize. V roce 2004 se pokoušel protlačit do výroby novou verzi seriálu Ztraceni ve vesmíru, bohužel se mu to nepovedlo, ale pokud si chcete zkompletovat filmografii tohohle akčního mága, máte možnost. Woo totiž k The Robbinsons: Lost in Space natočil pilot, na nějž se můžete mrknout.

Duel týdne
Z minulého duelu vyplívá, že moc DVD si měsíčně nekupujete, ale objevili se i jedinci, kteří neváhají obětovat peníze za desítku disků, takže je to vlastně fajn.

Dnes se podíváme na filmy o válce ve Vietnamu. A máme tu rovnou čtyři. Je vám bližší Četa Olivera Stona, Olověná vesta Stanleyho Kubricka, psychologické drama Lovec jelenů a nebo legendární Apokalypsa? Název filmu pište do předmětu, důvody uveďte v textu. A kdo napíše Rambo 2, koleduje si o týdenní ban.

 

 

Za týden zdar

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (49)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace