Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Tlustá babka má zase balík


ikona
Cival
ang leeemma thompsongeorge clooneyjames francokate beckinsalelen wisemanletopisy narniemartin lawrencepierce brosnantržby
 

No safra, to byla rychlovka. Člověk si vzpomene na Lawrencův trapas s komedií Rebound, připočítá nižší výkonnost druhých dílů a s kalkulačkou v ruce zamachruje, že Underworld: Evolution v zimě asi nikdo nepřekoná. Samozřejmě si díky aktivním čtenářům uvědomuje riziko takové věštby, ale nedá mu to... A tak hned za sedm dní musí pokleknout před druhým Agentem v sukni, sebrat Kate panovnické jablko a vetknout ho do rukou hnusné báby s nafouklou kušnou Martina Lawrence, kterého jeho afroameričtí souvěrci zase jednou vyslyšeli. Buranského humoru není nikdy dost, ale většinou se s dalšími díly ředí. Big Momma's House 2 ale rozmělňovat nepotřeboval, jelikož si za první tři dny obstaral 28 milionů dolarů. Pro libovolnou rodinnou taškařici částku obdivuhodnou, která může velmi snadno poposunout ke stomilionové metě.

Rok 2006 se nám díky tomu rozjel hodně zhurta, protože už teď máme na seznamu tři filmy s dvacetimilionovým otvírákem. A únor pravděpodobně nebude o moc skromnější (Date Movie, Firewall, Růžový panter...). Ale nejásejme hnedka, když půlka z dvacetimilionových hitů rychle mizí z vrchní grupy blockbusterů. Drsnější zábava pro mladé publikum á la Hostel nebo Underworld: Evolution sice první víkend schramstne všechnu slávu světa, ale o pár hodin později už jen útrpně počítá poztrácené miliony. Vampíry masakrující krasavice prohučela o 58% až na 11 milionů a třetí místo pořadí na Boxofficemojo, díky čemuž zatvrdne něco málo pod očekávanou šedesátkou (teď má 44M). Naopak britské společnosti Working Title vyšel další ústupek od žánru romantické komedie, když se ohyzdná chůva Nanny McPhee Emmy Thompson úspěšně uvedla se čtrnácti miliony po premiéře. Pro nepříliš sledovanou dětskou radůstku skvělý začátek.

Verbovací drama Annapolis si vedlo rovněž obstojně, byť si limitované „poloviční“ dávkou kin (jen 1605) nemohlo dopřát ráchání v komerční záři. 7.7 milionů při takovémto nasazení představuje nejspíš maximum, jakkoliv pokažené smradem z distribuční taktiky, která bouřlivého mariňáka Jamese Franca zakopala do ústraní. Z toho o víkendu tradičně vylézá oblíbená Karcoolka (7.3 M), stejně jako Angova Zkrocená hora (6.3 M), která už před úterními nominacemi na Oscara zvládla překlenout hranici padesáti milionů. Last Holiday a Glory Road (5.1, resp. 4.8 M) se nejspíš naposledy drží svého středně žádaného kopyta, zatímco Narnia marně sní ve finální zadupnutí Pottera (277 vs. 286 M). Až na úplný závěr přichází příjemná změna personifikovaná do vraždícího Pierce Brosnana ve velebené komedii The Matador (má prozatím 5 melounů). Schválně jak se mu povede příští týden v konkurenci telefonujícího zabijáka z Na lince je vrah, černošské romantiky Something New a kvůli Oscarům se vracejícího Good Night, and Good Luck.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace