Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #73 o Half-Life a kontroverzi


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Co všechno prožil Brandon Walsh? Jak vypadá filmový Fallout a Half-Life? Co dělá Robert Rodriguez a Bruce Willis?  

Poslední lednový výplach

Hlášky týdne
Pokud potřebujete obměnit vaše portfolio filmových hlášek, máme tu pro vás jedno desetiminutové video, kde si určitě vyberete. Je v něm rovnou sto hlášek, jen dejte bacha na to, kdy je říkáte. Některé jsou míněné vážně, jiné trochu méně, ale všechny jsou tak trochu blbé. Ale svoje kouzlo mají. Především Batman a Robin dokáží člověka pořádně rozhodit.

Žebříček týdne
Měli jsme tu nejlepší filmy všech dob, nejhorší, nejvíc cheesy a určitě i nějaké další imbecilní kategorie. Time Out New York teď sestavil padesátku nejkontroverznějších filmů všech dob. Některé dokáží s člověkem zamávat i dnes, jiné pobouřily ve své době, ale v současnosti jsou zcela neškodné. Pokud si tedy chcete otestovat, jací jste zvrhlíci a kolik filmů jste viděli, klikejte.

Trailer týdne
Jak by asi vypadal pixarovský animák Vzhůru do oblak, kdyby ho u Disneyho natočili klasicky a v šedesátých letech? To je otázka, kterou se bezpochyby zabývá každý filmový fanda minimálně dvanáct minut vždy, než se uloží ke spánku. Teď tu ale máme odpověď. Vypadalo by to celkem sympaticky, mělo by to blbé triky a v hlavních rolích  by byli Spencer Tracy a Kirk Douglas.

Fanynka týdne
V roce 2011 má Jason Priestley hodně daleko k tomu, aby si mohl říkat hvězda. Roli Brandona z Beverly Hills 90210 mu ale nikdy nikdo nevezme. A nejspíš ani nechce. Zdá se však, že Priestley má pořád hodně fandů a někteří z nich by měli skončit ve vypolstrované cele se svěrací kazajkou. Teď totiž přiznal, že se mu před lety do domu vloupala fanynka, převlékla se do jeho značkových trenclí a vlezla mu do postele. Když dorazil domů, byla tam i policie, protože zlodějka slipů spustila alarm. Jo a prý nebyla hezká.

Fanfilm týdne
Fanfilmy máme rádi. Jejich tvůrci obyčejně nemají dost peněz, v hlavních rolích hrají jejich příbuzní a často si utrhnou větší sousto, než na jaké mají. Na druhou stranu fanouškovské nadšení nelze nahradit sebevětším rozpočtem. Patnáctiminutový film ze světa postapokalyptické herní legendy Fallout: Nuka Break na to jde možná trochu zbytečně moc přes humor, rozhodně je to ale pro fandy celkem zajímavá podívaná.

Lepší Fanfilm týdne
Zatímco k filmovému Falloutu by člověk mohl mít výhrady, v případě Beyond Black Mesa si tvůrci zaslouží uznalé poplácání po ramenech a možná i šanci v Hollywoodu. Tahle fandovská věc vychází z počítačové hry Half-Life 2 a je vidět, že za kamerou stál někdo, kdo hru nejen patnáctkrát dohrál na nejvyšší obtížnost, ale ví i něco o tom, jak se točí filmy. Na filmu se pracovalo dva roky a rozpočet byl pouhých 1200 dolarů. Tvůrcům každopádně přejeme úspěch, tohle se jim povedlo.

Přehled týdne
Všechno má svůj řád a nic se neděje náhodou, to už jsme se ze seriálu Ztraceni mohli dozvědět dávno. I filmy bratří Coenů mají svůj řád. Ti dva začínali jako totální nezávisláci, dnes jsou miláčky akademie a bojují o Oscary. Většinou jsou u toho ale více či méně stejní herci. Pokud chcete mít pořádek v tom, kdo se kdy kde u Coenů objevil, stačí kliknout.

Reklama týdne
Robert Rodriguez má grindhousovské filmy rád. Natočil si Planetu teror, vloni přišel na svět Machete a na festivalu Sundance slaví úspěchy ultrabrutální Hobo with a Shotgun, jemuž pomáhal na svět. Rodriguez se ale snaží specifickou atmosféru brakových filmů procpat i do reklamy. Jednoduše řečeno – Kobe Bryant je The Black Mamba, propaguje značku Nike, hraje basket v pekle, bojuje proti Dannymu Trejovi a na všechno dohlíží Bruce Willis. A zdá se, že by mohly být další díly.

Spoiler týdne
Potřebujete si rychle zkazit náladu? Tak si okamžitě klikněte na nejbližší obrázek dole a dál nečtěte. Pokud přeci jenom ve čtení pokračujete, upozorňujeme, že vás čekají tři minuty, ve kterých Fine Brothers vykecají finále padesáti komedií. A servítky si neberou, takže pokud jste některou z nich neviděli, máte jednoduše smůlu.

Duel týdne
U posledního duelu jste se vyjádřili poměrně velkou většinou, že si přejete, aby se Arnold Schwarzenegger vrátil k regulérnímu natáčení, jeho camea vám nestačí. A to je dobře.

Dnes se vrátíme trochu do minulosti a podíváme se na dva sexsymboly devadesátých let. Rozhodněte, jestli byla tehdy zajímavější Sharon Stone nebo Kim Basinger. Jméno vybrané napište do předmětu a důvody uveďte v textu.

 

Za týden zdar

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace