Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #72 o konci světa


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jak moc velký hajzl je Superman? Jak měl vypadat Hulk? Které sci-fi je nejabsurdnější? A co s čerstvým sněhem?  

Výplach o všem možném

Hrdina týdne
Největší comicsový hrdina Superman se na plátna kin vrátí někdy v budoucnu. Kdo ho bude hrát, to nevíme, ale za kamerou sedí Zack Snyder a nejnovější verze by měla být dospělejší a drsnější než ta, kterou nám nedávno dal Bryan Singer. O zápletce zatím oficiálně také nepadlo ani slovo, jestliže ale chtějí tvůrci prozkoumat temnou stránku Clarka Kenta a ukázat světu jeho démony, malá inspirace by tu byla.

Realita týdne
Když se Roland Emmerich rozhodl zničit svět v 2012, nenechalo to pracovníky NASA chladnými. Tenhle film byl co se logiky a reality týče v pořádku asi jako politická situace v Severní Koreji. NASA se tedy rozhodla udělat žebříček nejrealističtějších a nejabsurdnějších sci-fi filmů všech dob. Tady je máte oba.

Režie týdne
Propagace filmu se dá dělat různými způsoby. Můžete vylepit plakáty po všech autobusech a ve stanicích metra, můžete dát Terminátora na křupky nebo aviváž nebo můžete začít prodávat slepecké hole s motivem DareDevila. V případě Zeleného sršně zašel ale režisér Michel Gondry ještě trochu dál a na jeden večer převzal režijní otěže pořadu Jimmyho Kimmela. I talk show se dá natočit zatraceně originálně.

Žebříček týdne
Vybrat nejzářivější moment Hollywoodu je asi hodně těžké. Co byla nejdůležitější událost? Kdo byl největší hvězda? Co změnilo film a jeho vnímání nejvíc? Každý by asi jmenoval něco jiného, Hollywood Reporter ale sestavil chronologicky žebříček osmdesáti nejdůležitějších událostí, které změnily svět filmu. Tady je.

Fascinace týdne
Spock je jedním z nejslavnějších charakterů, který se kdy ve sci-fi objevil. Vulkánec s divnýma ušima si našel dost fanoušků a jeho představitel Leonard Nimoy ani dnes nemůže vyjít na ulici bez rizika, že by ho přepadl nějaký geek. Asi všichni vědí, že Spock reagoval na podivné nebo neobvyklé věci hláškou „fascinující“. Když je ale fascinující úplně všechno, začne mít člověk pocit, že tenhle mimozemšťan je možná tak trochu idiot.

Kraťas týdne
Seriál Ztraceni sice už skončil, nesmazatelně se však zapsal do televizní historie. Nejspíš bude trvat ještě zatraceně dlouho, než si jeho fanoušci najdou jinou zábavu, do té doby ale budou diskusní fóra plná různých interpretací a hádek a ti největší frajeři si třeba i sami vyrazí na Havaj, aby tam s partou kámošů natočili volné pokračování. Tohle má sice jen šest minut, ale je fajn.

Sníh týdne
Nevím, jak je to u vás, ale na severu Čech se znovu objevil sníh. Na rozdíl od Prahy nejsme překvapeni, že v zimě sněží, a dokážeme se na tuhle pravidelně se opakující situaci každoročně připravit. Zatím té sněhové pokrývky není moc a vypadá tak trochu srandovně, člověk ale musí dávat pozor. Zítra se totiž může probudit a mít pod okny sněhu po pás. A pak mu nezbývá nic jiného než vyrazit na zahradu a začít stavět místo sněhuláků kráčející tanky z Hvězdných válek. Do téhle potvory si navíc můžete i vlézt!

Písnička týdne
Už dříve jsme psali o tom, že Zooey Deschanel se krom hraní a roztomilosti věnuje i muzice. Jeden klip od její kapely She & Him už jste ve výplachu najít mohli, teď vás čeká další kousek. A je zase docela fajn.

Hulk týdne
Hulka
Anga Leeho tak trochu zestárnul. Ve své době to však byl trikově vynikající film a režisér v něm ukázal, že comicsové adaptace se dají pojmout i trošku jinak, než jsme byli zvyklí ze Spider-Mana a jemu podobných. Triky ale zestárly a s nimi i tohle zelené monstrum. Avšak nemuselo to tak být, původní Hulk totiž podle plánů vůbec neměl vzniknout v počítačích, ale měl to být pořádný kus poctivého kovu. Lee se sice nakonec rozhodl pro jedničky a nuly, tohle video vám ale ukáže, jak by Hulk vypadal, kdyby šlo všechno podle plánů.

Duel týdne
V minulém duelu vyhrál Captain America před Thorem a to s pořádným náskokem, získal skoro dvojnásobek hlasů. Dneska se podíváme na téma, ke kterému se nejspíš bude moci vyjádřit každý.

Arnold Schwarzenegger skončil s guvernérováním a rozhodl se vrátit k herectví. Je mu šedesát tři let, herecký rejstřík příliš široký nemá a kariéru si založil na akčních filmech, které dnes nikoho nezajímají. Otázka tedy zní - Má se Arnold vracet, a nebo už nemá riskovat a užívat si jako legenda a sem tam vzít nějaké cameo nebo malou roličku? Pište své argumenty do textu a do předmětu ANO pro pokus o velký návrat nebo NE pro klidný důchod s občasným pomrkáváním z bezpečné cameo vzdálenosti. Ty instrukce sem píšu sice pokaždé, ale vždycky se najde někdo, kdo to neudělá. Zkuste mě příjemně překvapit :)

 

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace