Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Blomkamp a sci-fi navždy!


ikona
Mr. Hlad
neil blomkamp
Režisér Districtu 9 zůstává věrný žánru 

Někdy je radost plést se. Když Peter Jackson před pár lety oznámil, že vysokorozpočtovou adaptaci herní série Halo bude točit jakýsi Neil Blomkamp, svět z toho nadšený nebyl. A MovieZone taky ne. Nakonec to nevyšlo a od tehdy neznámého režiséra jsme namísto velkého sci-fi dostali malý ale boží District 9, jímž nám tenhle začátečník vytřel zrak. 

Neil Blomkamp se díky němu dostal do povědomí diváků, kritiků i producentů a ukázal, že sci-fi filmy nemusí stát hned sto padesát milionů dolarů a že nápady a originalita dokáží diváky zaujmout stejně, jako dokonale vyleštěný vizuál. District 9 po právu vydělal a Blomkamp se teď vrací k žánru. O jeho projektu Elysium už jsme několikrát psali. Mělo by jít o film odehrávající se někdy po roce 2100 a prý dostaneme jak super vynálezy a vůbec sci-fi serepetičky, tak i nějaký ten společenský podtext a pár důvodů zamyslet se. V hlavních rolích se objeví Matt Damon, Jodie Foster a Sharlto Copley.

Natáčení by mělo začít v létě a Sony dá režisérovi sto dvacet milionů dolarů. Během podepisování smluv s touhle společností se ale stala ještě další zajímavá věc. Na svět totiž unikla informace, že Blomkamp by měl hned po Elysium začít natáčet film s názvem Chappie. O čem bude a jestli v něm bude mít zase prsty Sony, to netušíme, jisté ale je, že pořád zůstaneme v žánru science fiction. Natáčení by mělo začít velmi brzy po tom, co se Elysium dostane do kin, takže snad někdy koncem příštího roku. Co na to říkáte? Neměl by Blomkamp zkusit i nějaký jiný žánr?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace