Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Shane Black bude zabíjet sešitem


ikona
Mr. Hlad
shane black
Tvůrce Posledního skauta a Smrtonosné zbraně natočí kultovní japonský comics 

Shane Black je jméno, které znají asi jen fanoušci akčních filmů. Málokdo byl ale pro tenhle žánr tak důležitý. Black napsal scénáře ke Smrtonosným zbraním, Poslednímu skautovi nebo Dlouhému polibku na dobrou noc.

Jeho hrdinové uměli stejně dobře střílet padouchy jako hláškovat a vedle Arnolda nebo Slye vypadali víc... no víc jako lidé. Black se pak na pár let vypařil a objevil se v roce 2005, kdy natočil s Valem Kilmerem a Robertem Downey Jr. opět akční komedii Kiss Kiss Bang Bang. Od té doby se zase motá po Hollywoodu a jednou za čas jeho jméno padne v souvislosti s projektem, o němž potom už většinou nikdy neuslyšíme. Teď tu máme další a doufáme, že tentokrát to vyjde. Shane Black by měl totiž režírovat adaptaci japonské manga série Death Note.

Hlavním hrdinou Death Note je mladý studen Light, jemuž se do rukou dostane neobyčejný deník. Zjistí totiž, že když do něj napíše jméno jakéhokoliv člověka, ten člověk zemře. A protože je Light klaďas, rozhodne se vzít propisku do ruky a vyčistit ulice světa od zločinu. Takovéhle jednání ale nemůže uniknout FBI. Shane Black slibuje, že jeho verze bude věrná původnímu comicsu a fanoušci se nemají bát, že by se cestou na plátna kin film "zamerikanizoval". Otázka je, jestli se na Death Note seženou peníze. Diváci totiž u filmů jako Speed Racer, Ninja Assassin nebo Dragonball: Evoluce ukázali, že Japonskem říznuté filmy u nich momentálně zrovna v oblibě nejsou. I tak ale věříme, že Shane Black svou práci zvládne. Jako vždycky.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (22)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace