Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

NEJ roku 2010: Výsledky


ikona
Mr. Hlad
mz nejtémavox populi
Nejlepší a nejhorší filmy a trailery roku 2010 podle čtenářů MovieZone 

Redakční hlasování o nejlepší film a nejlepší trailer už máme dávno za sebou. V první zmíněné kategorii vyhrál Kick-Ass o fous před dramatem The Social Network a i když se v diskusi objevila velká spousta názorů, že nám hráblo, protože ty filmy nejsou zdaleka tak dobré (my si ovšem myslíme, že jsou), zdá se, že si našly dostatek fandů i mezi vámi. Přesto nebyly nejlepší.

Počátek 1723
Kick-Ass 1127
The Social Network 913
Prokletý ostrov 511
Jak vycvičit draka 475
Expendables: Postradatelní 346
Scott Pilgrim proti zbytku světa 324
Toy Story 3: příběh hraček 3D 315
A-Team 211
Sherlock Holmes 196

První místo totiž s přehledem získalo originální akční sci-fi Christophera Nolana Počátek. Nolan vyhrál předloni s Temným rytířem a jeho Dokonalý trik se před třemi lety musel sklonit jen a pouze před Transformery. Je ale jasné, že tohohle režiséra máte hodně rádi. Nedivíme se. Dál už je to ale vyrovnanější. Na medailové pozice dosáhla comicsová pecka Kick-Ass i parádní The Social Network. Trochu překvapí čtvrté místo, na nějž se dohrabal Prokletý ostrov a celkem vysoko to dotáhli i The Expendables. Těsně pod hranicí TOP 10 skončilo sci-fi Tron: Legacy a hned za ním se na dvanáctém místě krčí poslední Harry Potter. Mezi nejlepších deset se dostaly i dva animáky a pixarovské Toy Story 3D se muselo sklonit před svěžím dobrodružstvím Jak vycvičit draka. Na Oscarech budou mít oba filmy stejnou šanci, u vás však draci vyhráli o 160 hlasů.

Zvěrstev jsme v kinech měli v roce 2010 celkem hodně, jedno ale dokázalo vyvolat nevolnost už z upoutávek.

Herkules 3-D 76
Souboj titánů 42
Twilight sága: Zatmění 34
Doktor od jezera hrochů 32
Poslední vládce větru 30

Ano, zvítězil Hulk Hogan, odporné triky a 3D, které vypadá jako něco, co ze sebe člověk vyplivne do záchodu po celonočním pití tequily. Herkules 3D vyhrál i přes fakt, že si na něj stejně většina čtenářů do kina nejspíš nezašla. Nikdo jim to ale nemůže mít za zlé. Na druhém místě skončilo zklamání Souboj titánů a teprve za ním se krčí jistoty v podobě novinky Zdeňka Trošky a dalšího Stmívání. To je tentokrát třetí a zdá se, že kvality téhle supervýdělečné a superotravné série buď stoupají, nebo jste se s ní smířili. Lidová komedie Doktor od jezera hrochů je víceméně sichr a přešlap M. Night Shyamalana tu je také právem.

No a jdeme na trailery. Christopher Nolan může slavit dvojité vítězství. Jestliže u filmů zvítězil Počátek o několik koňských délek, v případě upoutávek má člověk pocit, jako kdyby Usain Bolt závodil s mrtvolami, kterým někdo ještě pro sichr uřezal nohy.

Počátek: Trailer 2 613
The Social Network: Trailer 184
Světová invaze: Bitva o Los Angeles: Teaser 166
Tron Legacy: Teaser 148
Princ a Pruďas: Necenzurovaný trailer 143
Harry Potter a relikvie smrti: část I: Trailer 2 142
Sucker Punch: Trailer 114
Tree of Life: Teaser 112
Scott Pilgrim proti zbytku světa: International Trailer 112
Expendables: Postradatelní: Trailer 80

První Počátek má skoro stejně hlasů jako druhý až pátý film dohromady. Tady není co dodat, ohýbání měst a hučivá hudba mají holt něco do sebe. Na dalších místech se už poníženě krčí působivá upoutávka na The Social Network, mrazivá Světová invaze: Bitva o Los Angeles,  efektní Tron: Legacy, sympaticky vulgární Princ a Pruďas (Natalie Portman v tangách zvládla udělat dobrý dojem), cool Sucker Punch i emocemi nacpané drama Tree of Life.

No a na opačné straně hodnotící stupnice zase najdeme spoustu upoutávek, které musel do světa vypustit šílenec nebo hodně, ale opravdu hodně zlý a cynický člověk.

Blubberella: Trailer 24
Herkules 3D: Dabovaný trailer 2 22
Doktor od jezera hrochů: Teaser 13
Blood Age: Trailer 11
Bastardi: Trailer 10
Čepel smrti: Trailer 10

Většina z těch filmů se k nám sice nakonec naštěstí nedostala, ale i tak máme dost argumentů k tomu, abychom mohli žádat Evropskou unii o zákon, díky kterému by byly kamery jen na zbrojní pas. V první pětce, respektive šestce, najdeme hned čtyři české filmy a všechny stojí za to. Nejvíc vám ale mozek poškodila vyžraná likvidátorka nácků Blubbberella. Uwe Boll už možná netočí velké filmy, pořád ale moc dobře ví, jak milovníkům kvalitní kinematografie znechutit život.

Takže to byl loňský filmový rok podle vás. Můžete se radovat, můžete být naštvaní, že nevyhrálo vaše oblíbené uzbecké drama o výrobě umělých nosních dírek, ale to je tak všechno. Sláva vítězům, zapomnění srágorám a hurá do filmového roku 2011. Bude stát za to.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (54)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace