Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nezlomní Coeni přejeli i průšviháře Cage


ikona
Cival
tržby
Jak dopadl komerční hon na oscarového laureáta? 

Bylo celkem záhadou, proč filmy Nicolase Cage vydělávají tak horentní sumy. I v době, kdy se z posmívání Cageovi stal nejoblíbenější sport na internetu, se jeho filmům kasovně dařilo. Veleúspěšně se rozjela série o novodobých Lovcích pokladů, kvanta dolarů přinesl i comicsový Ghost Rider a neztratilo se ani uplakané World Trade Center nebo sci-fi Proroctví. Tyhle trefy Cage sice proložil i několika neúspěchy (paradoxně kupříkladu Obchodník se smrtí), ale jeho v jeho star-power studia pořád věřila. Teď se situace nejspíš začne trochu měnit, protože série komerčních zklamání se nám jaksi natahuje.

Cage je podepsaný pod letní fantasy katastrofou Čarodějův učeň. Tématu magie se přidržel i v historickém dobrodružství Hon na čarodějnice, jinak výrazně temnější a syrovější výpravě do středověku, která smrděla problémy už od jara. Nedobré ohlasy a zrušení premiéry avizovaly další pohromu – a taky k ní došlo. Ani v poloprázdném lednovém distribučním termínu se Cageův flák neprosadil. S deseti miliony za první víkend obsadil až třetí příčku v kasovním žebříčku.

Film stál nějakých čtyřicet milionů dolarů, což při připočtení nákladů na propagaci značí solidní ztrátu. Distributor bude rád za celkové tržby přes dvacet milionů, protože ohlasy na snímek jsou skoro apokalyptické. Web RottenTomatoes eviduje jen tři jakž takž pochvalné recenze z osmdesáti - to z Honu na čarodějnice dělá okamžitě kandidáta na titul „nejhůře recenzovaný film léta páně 2011“. Tenhle zoufalý rozjezd nové filmové sezóny bude možná znamenat i dojezd režiséra Dominica Seny, který před dvěma lety selhal i s arktickou Bílou smrtí.

TRŽBY FILMŮ NICOLASE CAGE

Nemohoucnosti novinek využili vánoční matadoři. Na první příčku se konečně prokousala velebená westernová novinka bratří Coenů Opravdová kuráž. Tahle země není pro starý zajistila Coenům oscarový věhlas, teď se ho podařilo naplno zpeněžit v kovbojské story, která bude určitě sbírat další nominace na pozlacené sošky. Zatím se sypou alespoň peníze: Na konto už přiteklo 110 milionů dolarů, což je suverénně největší balík, který si Coeni kdy za mořem vysloužili.

TRŽBY FILMŮ BRATŘÍ COENŮ

Druhé místo udržela komedie Fotři jsou lotři. Pokračování oblíbené série se moc nepovedlo, proto mu dochází dech rychleji než předchozím dílům. I tak mají Jebalové nastřádáno 123 milionů z Ameriky a dvoustovku celosvětově.

Za Honem na čarodějnice se zuby koly drží Tron: Legacy. Ani 3D kina a IMAXy mu nepomáhají k nějaké oslnivé dlouhodobé výdrži, ale průběžné čtvrtmiliardové tržby z celého světa jsou ještě docela snesitelné. Disney mohl dopadnout hůř.

Výrazně pomaleji pochopitelně klesají zisky oscarovkám: Dál se drží Černá labuť (už šedesát milionů), sportovní The Fighter (57 M) i dobovka King´s Speech (33 M).

Mezi ně se v žebříčku vklínil pokus zopakovat loňský úspěch dramatu Crazy Heart, za který Jeff Bridges získal všemožné herecké ceny. Tentokrát měla být oslavována Gwyneth Paltrow, která si po Bridgesově vzoru zkusila roli countryové zpěvačky, zmítané osobními problémy i alkoholem. Hudební drama Country Strong na sošky nakonec nejspíš útočit nebude, protože recenze jsou drtivé. Úvodní sedmimilionové tržby nicméně naznačují, že levná patnáctimilionová produkce svým strůjcům vaz po finanční stránce nezlomí.   

Desítku uzavírají rodinné veselohry Na vlásku a Méďa Béďa.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden jde do kin nevypočitatelná várka bijáků: I komedie Rona Howarda Dilema, i comicsový Zelený sršeň můžou stejně tak překvapit, jako zklamat. Doplní je ještě romantika The Heart Specialist.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (8)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace