Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #68 o vánocích a Star Wars


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jak se slaví Vánoce ve Hvězdných válkách? Bude Kevin zase Sám doma? A co dělá Scrat z Doby ledové? 

Letošní finálový výplach

Vánoce týdne
Tak Ježíška jsme všichni přežili, každý dostal to, co chtěl a někdo i to, co nechtěl. Teď je čas podívat se na to, jak Vánoce prožili Darth Vader, Luke Skywalker, aliance rebelů a galaktické impérium. I přes rozdílné názory na budoucnost vesmíru by se na Vánoce přeci měli mít všichni rádi, ne?

Básník týdne
Být hercem není sranda. Třeba takový Ewan McGregor, který momentálně natáčí v Thajsku film s názvem The Impossible, ve svém karavanu načapal komparsistu, jenž mu tam psal báseň. To by samo o sobě nebyl takový problém, kdyby v básni nebyly pasáže o tom, jak Obi-Wanovi vráží do břicha nůž a dívá se mu při tom do očí. Komparsistovy služby už prý od té doby nebyly potřeba. Teď údajně spolupracuje s tvůrci třetího dílu Krále Škorpiona, jenž také vzniká v Thajsku. Snad si ho tam pohlídají.

Santa týdne
Při pohledu na vánoční dekorace obchoďáků to vypadá, že Ježíšek konečně nakopal tomu vyžranému magorovi v červených hadrech řiť. Santa v Čechách pomalu končí, počet obézních starců v červených čepicích je rok od roku nižší, ale vypadá to, že tahle bitva ještě není dobojovaná. Santa má totiž děti rád. A udělá všechno pro to, aby ony měly rádi jeho.

Žaloba týdne
Stephen Baldwin byl v Obvyklých podezřelých nebo akčním béčku Vzali roha celkem fajn. Od té doby se ale víc a víc propadá do filmových výkalů. Před několika měsíci dokonce jakási odnož církve svolávala své ovečky, aby posílaly Baldwinovi peníze, protože znovu objevil Boha. Teď se tohle pako ozvalo znovu. Hodlá totiž žalovat Kevina Costnera. Costnerova firma CINS dostala zakázku na pomoc s úklidem ropného bordelu Mexickém zálivu a mělo z toho kápnout docela dost peněz. Bývalý spoluvlastník firmy Baldwin teď tvrdí, že ho majitelé CINS zblbli a donutili prodat akcie, takže z milionů za úklid ropy neviděl ani pšouk. Zlý, zlý Kevin Costner!

Koleda týdne
Vánoční koledy na nás v posledních týdnech útočily snad úplně odevšad a člověk nemohl pomalu ani vynést odpadky, protože šance, že nějaké to dudlaj dá bude čekat i v popelnici za barákem, byla hodně vysoká. V podání loutkových Muppetů jsou ale i koledy fajn. I když trochu osobité.

Remake týdne
K vánočnímu televiznímu programu bez debat patří Pyšná princezna, Sůl nad zlato, Smrtonosná past a Sám doma. Všechno se ale jednou okouká, a i když je doba, kdy nás Kevin McCallister přestane bavit, nejspíš ještě daleko, je potřeba být připravený. Nová verze Sám doma tedy bude o něco drsnější a namísto Mokrých banditů v ní bude tenhle osmiletý satan terorizovat trochu nebezpečnější protivníky.

Babička týdne
James Franco bude nejspíš bojovat o Oscara se svým dramatem 127 hodin. Za mořem už je možné film vidět a říká se, že při scéně, kdy si hlavní hrdina upižlá švýcarákem ruku, spousta lidí omdlívá nebo bojuje s nevolností. Babička Jamese Franca ale 127 hodin viděla a nezavírala oči ani v těch nejdrsnějších okamžicích. A ráda vám řekne, proč byste to měli udělat i vy.

Trailer týdne
Křižník Potěmkin je klasika a jeden z nejdůležitějších filmů vůbec. Málokdo měl ale možnost vidět ho v kině. Byl několikrát předěláván, restaurován a upravován, 14. ledna 2011 se ale do kin dostane verze, kterou čistili a renovovali ti největší machři z oboru celých deset let. Pokud se vám poštěstí vyrazit si na Křižník Potěmkin do kina, připravte se na původní hudbu a spoustu vystřižených záběrů. 

Scrat týdne
Šavlozubý veverčák Scrat je vůbec nejzábavnější postavička celé trilogie Doba ledová. Jeho boj o kus žvance ho většinou fyzicky i psychicky zničí tak, že by se z toho nedostal ani Arnold v Terminátorovi. Scrat ale zdaleka ještě nekončí a před filmem Gulliverovy cesty byste se měli dočkat nového dvacetivteřinového animáku. Protože ale budou Gulliverovy cesty pravděpodobně hrozná kravina, pusťte si ho radši ve výplachu.

Duel týdne
V pohádkovém duelu vyhrály Tři oříšky pro Popelku, ale Mrazík se držel až do konce. Dnes, protože je venku kýbl sněhu, by nás zajímalo něco výrazně serióznějšího. Preferujete bob s volantem nebo bob s brzdami? Odpověď piště do předmětu a uveďte nám i důvody.

 

V roce 2011 zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace