Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Sequelová kanonáda


ikona
KarelR
kevin smith
Máme se začít bát o Jaye a Tichýho Boba? 

Miramax žije! Studio bratrů Weinsteinových, které nám dalo většinu smithovek a tarantinovek i přesto, že ho v roce 1993 spolknul Disney, se po nedáném odprodeji konečně vrací do hry. S novým majitelem, novým osazenstvem... a zoufalým minimem nápadů. Prvním velkým krokem Miramaxu je totiž ohlášení řady sequelů jejich filmů, které se zpunktují ve spolupráci s The Weinstein Company. Správně, Bob a Harvey se v podstatě vrací domů.

Jenže místo toho, aby znovu prováděli to, co jim šlo v devadesátkách nejlíp - objevovali talentované režiséry - bude se recyklovat. Prvními obětmi sequelového šílenství jsou hrubozrná komedie Santa je úchyl, klasické pokerové drama Hráči s Mattem Damonem a Edwardem Nortonem, a kupodivu také sedmioscarový Zamilovaný Shakespeare. Na těchto pokračováních už se pomalu začíná pracovat, Miramax má ale v plánu ještě řadu dalších. Ať už v kinech, na DVD a Blu-rayi, nebo rovnou v televizi bychom tedy někdy v budoucnu mohli vidět i další Deník Bridget Jonesové, Zemi policajtů, Od soumraku do úsvitu (takže čtyřku?), Proutníky, Smím prosit?, (osmý!) Horor v Amityville a... Clerks! To vše bez nutné účasti původních tvůrců, což děsí hlavně u "mladých mužů za pultem".

Zrovna tam se ale nemusíme bát příliš, protože jak rychle zdůraznit Kevin Smith, Miramax sice vlastní většinu jeho filmů, avšak nemá práva na postavy Jaye a Tichýho Boba. A bez nich si snad Clerks 3 nikdo nelajsne. Smith je tudíž spíš rád, že má dveře pro trojku otevřené (za takových pět šest let by se o ni teoreticky mohl pokusit), a jedním šmahem dodává, že jediný jeho film, který má Miramax pod palcem celý, je Táta na plný úvazek. A jak by to mohlo s pokračováním vypadat tam?

"Z mojí osobní zkušenosti vím, že je zájem o sequel nebo remake Táty na plný úvazek prakticky nulový. Leda by začínal tím, že mrtvá máma v podání JLo vyleze z hrobu a udupe Necronomiconskou kopii svoji jediné dcery při tom, jak jí žere mozek. Jestli by se dělalo TOHLE pokračování, okamžitě jdu do toho."

Smršť miramaxovských sequelů zní každopádně docela děsivě, a tenhle pocit nemizí ani po prohlášení, že partnerství Miramaxu a The Wenstein Company už nějakou dobu funguje. A brzy nám nadělí pochybné projekty jako Scary Movie 5, Vřískot 4 a Spy Kids 4. Tak tedy... o sequely jakých filmů z portfolia Miramaxu byste měli zájem? A budete se těšit na některý z těch už vyhlédnutých?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace