Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #66 o Rockym a Počátku


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jaké ocenění čeká Rockyho? O čem byl vlastně počátek? Kdo se umí nejefektněji představit? 

Výplach zcela seriózně

Představovačka
Popisovat člověku, který neviděl Batmana co je vlastně ten magor v netopýřím kostýmu zač, je zatraceně těžké. Vystihnout citlivý charakter Johna Ramba také není snadné. Problémy můžete mít i v případě, kdy chcete někomu detailně popsat, kdo je vlastně Snake Plissken. Na co se ale obtěžovat, když to nejlépe zvládnou oni sami?

Pomsta týdne
Když chlap zjistí, že jeho přítelkyně tráví až příliš mnoho času s tím namakaným borcem z ulice, se kterým „je jenom kamarádka a jestli v tom někdo vidí něco víc, tak je vůl“, je potřeba se s tím nějak vyrovnat. Obyčejně stačí rozhovor, ve kterém si to obě strany vyjasní, případně pomůže kámoš Jack Daniels nebo jeho kolega Jim Beam. Pokud však chlap potřebuje své přítelkyni dát jasně najevo, že ví, jak se situace má, může to udělat i zatraceně elegantně. S pomocí služby Netflix, díky které si můžete legálně stahovat filmy, je to celkem snadné.

Trailer týdne
Zatímco James Franco musí kvůli šanci na Oscara strávit 127 hodin s rukou pod šutrem, někdo tak velké ambice nemá. A možná poroto mu stačí jen 127 sekund. Pravda, není tu Danny Boyle, není tu obří kámen, místo švýcarského nože tu máme plastový příborový a namísto Jamese Franca je tu nějaký neznámý čičmunda. Ale co, podstatu novinky Dannyho Boyla vystihnout dokázal, takže do výplachu s ním!

Svatba týdne
Měli jsme tu už svatební obřady ve stylu Hvězdný válek, brát se v kulisách Enterprise je dnes už skoro klišé, ale avatarovská svatba je přeci jenom pořád celkem nový nápad. Nový, ne nutně dobrý. Ale nejspíš to musí být opravdová láska, když nevěsta nechá nějakého cvoka namalovaného na modro, aby vedle ní šaškoval u oltáře. Pokud po podobném zážitku také toužíte, musíte vyrazit do Číny a doufat, že vaše polovička je hodně tolerantní.

Výřečnost týdne
Bla, bla, bla, bla, bla.

Vysvětlení týdne
Tak jo, Počátek byl fajn, přesto jsem osobně přesvědčený, že jde o možná nejhorší a stoprocentně nejméně vychytralý film Christophera Nolana. Analýza snů, snů ve snech, snů ve snech snů a snů ve snech snících snů je celkem jednoduchá a v tomhle akčním sci-fi se opravdu neděje nic, co by člověk nemohl pochopit nebo kvůli čemu by musel koukat na film pětkrát, aby mu všechno docvaklo. A pokud někdo musí, tak… no radši nic. Každopádně pro ty, kdo potřebují mít přehled o tom, kdo kdy snil a kdo byl vzhůru, tu máme jedno vysvětlovací video. ¨

Dodatečné vysvětlení
A jestliže potřebujete sny a buzení v Počátku opravdu do detailu analyzovat, abyste nakonec zjistili, že to vlastně bylo celkem primitivní, tak tu máme ještě jednu pomůcku na dlouhé cesty do autobusů.

Borec týdne
Nikdy nic ve skutečnosti nevyhrál. Nikdy vlastně nikoho doopravdy nezmlátil. Nikdy neexistoval. Přesto jde o možná nejznámějšího boxera všech dob. Rocky Balboa je pojem a jeden z největších filmových hrdinů všech dob. Sylvester Stallone si ho zahrál šestkrát a jeho loučení bylo pro spoustu diváků emotivnější, než by byli ochotni přiznat. Každopádně ale někomu došlo, že tenhle herec a jeho fiktivní hrdina udělali pro box víc než spousta skutečných mlátiček. Sly byl proto spolu s Mikem Tysonenem, Julio Cesarem Chavezem a Kostyou Tszyu uveden do boxerské haly slávy. Gratulujeme.

Retro týdne
Těžko říct, co vede herce a herečky k tomu, aby se jednou za čas sešli ve studiu a zazpívali tklivou píseň, s jejíž pomocí chtějí bojovat proti občanské válce v nějaké středoafrické zemi, choleře nebo následkům Tsunami? Těžko říct, ale obyčejně je to směšné. Teď si představte, jak moc směšné to je na videu ze začátku devadesátých let. Kolik tehdejších hvězdu dnes poznáte?

Duel týdne
V posledním duelu králů parodií jste upřednostnili Toppera Harleyho před Frankem Drebinem. Dnes si dáme souboj muzikálů 21. století. Sedí vám víc vizuálně originální Moulin Rouge!, a nebo dáváte přednost tradičnímu a Oscary oceněnému Chicagu? Opět pište vaši volbu do předmětu a nezapomeňte uvést důvody.

 

Za týden zdar.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (84)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace