Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Proyasův District 9


ikona
KarelR
alex proyas
Levnější sci-fi nás jen tak neopustí. 

Daniel H. Wilson si umí vybírat. Americký spisovatel a inženýr robotiky svěřil svůj poslední román Robopocalypse do rukou Stevena Spielberga. A netrvalo dlouho, jeho další dílo nazvané AMP skončilo v rukou Alexe Proyase. Místo jedné nařachané sci-fi tak nyní můžeme očekávat hned dvě.

Wilsonova nejnovější kniha má být sci-fi akčňák s politickým podtextem, v němž budou hrát velkou roli postižení, kteří se díky vyspělé technologii mění v superlidi. Její adaptace se ujme Summit Entertainment (to studio, co se pravidelně snaží odčinit Twilight ságu) a má se díky menšímu rozpočtu a natáčení mimo Ameriku (hovoří se o Austrálii) dost podobat Districtu 9. Což by produkujícímu a velmi pravděpodobně režírujícímu Proyasovi mělo skvěle sednout. Jak totiž určitě víte, po peckoidním Já, robot natočil Proroctví, ve kterém předvedl, že s relativně malými penězi (50 milionů na všechno, co se tam dělo?) a ruční kamerou dokáže velké věci.

Na knihkupeckých pultech se AMP objeví až v červnu 2011, Wilsonem napsané stránky budou ale průběžně putovat do rukou (zatím nenajatého) scenáristy, jenž je rovnou bude měnit v podklad pro film. Ten by teoreticky mohl do kin doputovat někdy na přelomu let 2012 a 2013, všechno ale zaleží na tom, jak ho Proyas nacpe do svého diáře. V tom už má totiž Dracula: Year Zero se Samem Worthingtonem (kolem tohohle projektu je teď nezvykle ticho...) a především nevyzpytatelný Ztracený ráj.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace