Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #61 o nakupování a Star Wars


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Kde nakoupit na Vánoce? Jak zachránit Kalifornii? Jak si užít akční muzikál? A kdo má největší prsa?  

Výplach tentokrát bez uměleckých ambicí

Muzikál týdne
Arnolda Schwarzeneggera jsme viděli jako robota, policajta ze školky, barbara, stavebního dělníka, těhotného muže nebo guvernéra. Už mu toho moc nechybí, muzikálovému žánru se však donedávna vyhýbal. Sice jsme tu měli hudební verze Total Recall a dalších slavných filmů, na to nejzásadnější však zatím nedošlo. Až doteď. Dost blbých keců – muzikál Komando mluví sám za sebe.

Halloween týdne
Halloween v Čechách nikdo moc neprožívá. Možná je to proto, že jde o čistě americký svátek, možná, že se nikomu nechce dávat peníze nebo sladkosti cizím dětem, když si je může sníst sám. Každopádně převlékání se za strašidelné postavy má na západ od České republiky velkou tradici a hodně fanoušků. Někdy to ale člověk s tím strašením přeci jenom může trošku přehnat.

Klip týdne
Majitelé časopisu Mean se rozhodli spojit síly s MTV a vypustit do světa pár klipů, které spojí muziku, o níž by lidé měli vědět, zajímavý vizuál a známé herecké tváře. Nezačali sice Bradem Pittem, ale klip, v němž Anna Kendrick chodí po Los Angeles a krade duše chlapům, co se neumí chovat slušně k ženským, také není špatný. Uvidíme, s čím přijdou příště. Každopádně Anna Kendrick je roztomilá stejně jako ve Scottu Pilgrimovi nebo v Lítám v tom. A to stačí. Režie se mimochodem ujal David Ayer, tvůrce Street Kings.

Kniha týdne
Na světě bychom jen těžko hledali větší filmový fenomén, než jsou Hvězdné války. Možná, že by se jim dokázal vyrovnat James Bond, ale jisté to není. Každopádně tahle zatím šestidílná sága, k níž můžeme počítat další stovky knih, komiksů, her, animovaný seriál a spoustu dalších věcí, si získala příznivce nejen mezi filmovými fandy, ale i mezi umělci. A stovka z nich se rozhodla sestavit společně knihu s názvem Star Wars: Visions. Pokud vás tedy zajímá, jak vypadají Hvězdné války pohledem současných malířů, začněte se po tomhle kousku shánět. Někdy je to totiž zatraceně originální a zajímavé.

Interview týdne
Svět řeší spoustu dilemat. Mají se americké jednotky stáhnout z Afghánistánu, nebo tam mají zůstat? Je lepší herec Robert De Niro nebo Al Pacino? Je větší drsoň Arnold Schwarzenegger nebo Sylvester Stallone? Je lepší Pribináček nebo Lipánek? A je lepším hercem Will Smith nebo Denzel Washington? Na většinou těchto otázek vám neodpovíme (i když odpovědi pochopitelně známe), ale s tou poslední bychom vám pomoci mohli.

Varování týdne
James Cameron vydělal obrovské peníze na Avatarovi, a tak svět poslouchá jeho názory, ať už mluví o čemkoliv. Ve svém posledním filmu naznačil, že ho životní prostředí zajímá, ale byl to jen začátek. Teď by vám rád řekl něco o tom, proč by byl průšvih, kdyby začaly texaské ropné společnosti zasviňovat v Kalifornii vzduch a připravily o práci půl milionu lidí. Cameron si přizval i pár hostů a je to dost zajímavé povídání.

Kozy týdne
Halle Berry má doma Oscara, takže by to měla být oficiálně dobrá herečka. Halle Berry se objevila v Bondovce, takže by měla být oficiálně i sexy. Halle Berry si zahrála v x-menovské trilogii, takže by to měla být oficiálně i hvězda. Halle Berry pravděpodobně ale nikoho posledních pár let nezajímá. A tak se rozhodla natočit film Truth or Dare, ve kterém světu ukáže své herecké kvality tak, že je nikdo nepřehlédne.

Nákup týdne
Vánoce se blíží a člověk, i když se mu moc nechce, musí začít přemýšlet o tom, co dá pod stromek svým nejbližším. On totiž nikdo větu "já nic nepotřebuju, hlavně ať jsme všichni zdraví" nemyslí úplně vážně. S tím, co máte koupit babičce, vám neporadíme, jestliže ale sháníte elektroniku, víme o obchodě, v němž si určitě vyberete. Je to odzkoušené těmi nejpovolanějšími.

Pocta týdne
25 let je slušné číslo a u filmů to platí obzvlášť. Schválně, na kolik pět let starých filmů si vzpomenete? Kolik vám jich zůstalo v hlavě? Moc jich nebude, čtvrt století je tedy docela úspěch. Tvůrci Návratu do budoucnosti slavili před pár dny a aby jim udělala banda ze Staruday Night Live radost, rozhodli se její členové zrekonstruovat casting z roku 1985. Jak by to asi vypadalo, kdyby se ve filmu objevili Eddie Murphy nebo Al Pacino?

Duel týdne
Z minulého duelu jasně vyplývá, že když už koukáte na nějakou z českých komerčních stanic, je to Prima, která konkurenční Novu totálně rozdrtila. Dnes si duel nedáme a uděláme to trošku jinak.

Na MovieZone nadáváme na kvalitu českých filmů už několik let, pravda je ale taková, že v poslední době to zase tak špatné nebylo. Měli jsme tu zajímavého Kukyho, komerčně neúspěšný ale jinak boží thriller Pouta, žánrově neobvyklého Kajínka, solidně se předvedl i Jan Hřebejk s dramatem Kawasakiho růže a povedl se i Občanský průkaz. Zas tak zlé to tedy není. Nás by tedy zajímalo, kolik českých filmů jste za poslední rok viděli v kině? Napište číslo do předmětu a rozepište se v komentářích.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace