Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Akce, akce a zase akce


ikona
KarelR
Má ale cenu se na ni těšit? 

Simon West mohl mít kariéru bayovských rozměrů. V roce 1997 totiž debutoval Con Airem, který spolu se Skálou a Tváří v tvář patří k největším klenotům devadesátkových akčňáků. Byla to doba, kdy ještě nebyly obří exploze okoukané a Nicolas Cage byl za největšího borce na světě. Jenže veškerý talent nadějného režiséra záhy někam zmizel. Místo toho, aby pod Bruckheimerovým dohledem dostoupal ke hvězdám, upadl tak hluboko, jak to jen šlo. Natočil sice ještě slušnou Generálovu dceru, pak ale přišel Tomb Raider a ztráta režijního dohledu nad jeho projektem Černý jestřáb sestřelen (ještě před natáčením jej nahradil Ridley Scott), po čemž Westa čekalo předlouhé televizní pokání.

To před dvěma lety neprolomil mizerným hororem na Lince je vrah, teď ale dostal hned tři další šance se vykoupit. West má na svědomí blížící se remake klasiky Mechanik zabiják s Jasonem Stathamem (trailer tady), už stihnul natočit akční thriller Protection, ve kterém bude Dwayne Johnson pašovat něčí důležitou dcerku přes mexické hranice (a všichni je překvapivě budou chtít zabít!), a brzy začne pracovat na McGm produkovaném snímku Medallion. Ten bude pro změnu o starostlivém otci, který má pár hodin na to, aby zachránil svoji dceru.

Tu totiž nějaký chytrolín schoval v kufru newyorského taxíku, pročež bude asi muset umřít hodně bolestivou smrtí. A jeho kumpáni s ním, jelikož tak to v žánru prostě chodí. Medallion napsal David Guggenheim, jenž nedávno prodal svůj první scénář (k thrilleru Safe House - právě se natáčí s Denzelem Wasthingtonem a Ryanem Reynoldsem), mohl by tedy jako nováček přijít s pár fajn nápady. Přesto nikdo moc nezastírá, že půjde o děsnou vykrádačku 96 hodin (a mnoha dalších podobných filmů), v níž by mohl dostat hlavní roli Clive Owen nebo Nicolas Cage. Myslíte, že se Westovi podaří nalézt ztracenou formu a některou ze svých novinek výrazně překvapí? Anebo už teď větříte tři propálené šance na dobrý akčňák?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace