Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Johnny Depp vs. Sherlock Holmes


ikona
KarelR
Čeká nás superstar v superdetektivce? 

Všimli jste si, že nám v kině chybí detektivky? Po tom, co se v posledních letech vyrojilo asi milion odrůd CSI, NCIS, Zákona a pořádku a kdo ví, čeho ještě, se moc zamotaných příběhů na plátno nedostalo. Loni nám ale jeden pořádný naservíroval Guy Ritchie a situace by se díky tomu mohla kapku zlepšit. Úspěch Sherlocka Holmese totiž zaregistroval Johnny Depp, který začal okamžitě tlačit dopředu jinou dobovou detektivku - remake slavného Thin Mana.

Šest detektivek z třicátých a čtyřicátých let, vycházejících z jediné knihy noirového matadora Dashiella Hammetta, je skvostnou ukázkou toho, že filmová série nemusí nutně ztrácet kvalitu. A Depp to dobře ví, proto nyní u Warnerů vybírá scenáristu, který by první dva případy deduktivně zdatných manželů Charlesových zcukl do jednoho filmu (?). Což bude zatraceně těžký úkol, protože byl párek věčně nasávajících géniů, kterým nikdy nedocházejí hlášky, už kdysi dotažen k dokonalosti.

Ve všech filmech si je zahráli William Powell a Myrna Loy, jeden z nejsehranějších filmových párů vůbec, a těžko si představovat, že se taková chemie bude opakovat. Depp to ale nevzdává, a zatímco urputně přemýšlí o vhodné kolegyni, která by jeho Nicka doplnila jako zdatně sekundující Nora, o případném režisérovi má jasno. Měl by jím být Rob Marshall, který s ním teď natáčí čtvrté Piráty z Karibiku a má za sebou muzikály Chicago a Nine. Nepříliš vhodná volba, a o nápadu, že by se kvůli Marshallovi do filmu připsalo nějaké to muzikálové číslo, pak radši pomlčím úplně.

Nový Thin Man bude potřebovat prvotřídní péči, aby se nestal jen terčem remakeového posměchu, a jakkoliv by Depp mohl Powellovu roli zvládnout (vlastně by to byl jen chytřejší Jack Sparrow v obleku), bude kolem sebe potřebovat velice spolehlivý tým scenárista-režisér-herecká partnerka. Myslíte, že má dnes cenu zkoušet to s detektivkou z třicátých let? Koho byste s Deppem napárovali? A slyšeli jste vůbec někdy o Thin Manovi?

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (14)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace