Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Disney se chystá slíznout smetanu


ikona
imf
disneymarvel
A proto chytil Marvel pevněji pod krkem. Všechny peníze z Avengers a třetího Iron Mana půjdou do jeho kapsy. 

Doposud marvelácké filmy distribuoval Paramount, ale to se mělo se třetím Iron Manem a Avengers změnit. Když Disney nedávno comicsové vydavatelství za 4 miliardy dolarů kupoval, nechal Paramountu lhůtu čtyř dalších filmů jako přechodové období. Obří tržby druhého Iron Mana ovšem zjevně nahlodaly myšákovu trpělivost, takže Disney vytáhnul z kapsy 115 milionů dolarů (když máte v kinech dva filmy s miliardovou tržbou, není to zas takový problém) a jednoduše si distribuční práva koupil. Co to pro Marvel znamená?

Navzdory tisícům nářků a paranoidních reakcí v podstatě vůbec nic. Disney nad ním drží křídla už od loňského srpna, kdy došlo ke koupi, a leze mu do zelí zhruba stejně jako Paramount - tj. sem tam dojde k nějaké schůzce, zástupci studia odfajfkovávají projekty a jejich obsazení (kromě herců hlavně režiséry a koproducenty), případně řeší, jestli se dá na film 150, 170 nebo 200 milionů. Tady by snad mohl Marvel očekávat do budoucna štědřejší náruč, ale to je dáno hlavně jeho výsledky (Iron Man 2 celosvětově 621 milionů dolarů), tj. platí zákon trhu jako u všech ostatních studií.

Na samotných filmech se tak kromě úvodního loga nic moc nezmění - nečekejte ale pohádkový zámek, protože většinu dospěláckých filmů Disney distribuuje skrz Touchstone Pictures. To platí např. pro všechny bruckheimerovky. Jediné obavy lze mít z toho, že Disney bude na Marvel tlačit, aby držel laťku dvou velkých comicsových filmů ročně. I proto si už zarezervoval víkend na dalšího Iron Mana. Třetí díl přijde do amerických kin 3. května 2013.

Distribuční matematika zatím vychází. Kapitán Amerika a Thor dorazí napřesrok, v roce 2012 uvidíme Avengers, což bude asi koordinačně dost velká "kláda" na to, aby jí Marvel nekonkuroval dalším filmem, a ročník 2013 otevře starý známý Tony Stark - po Avengers už bude mít jeho filmová duše dost šrámů na to, aby ji Marvel zkusil vzít trochu temněji. Znamená to snad, že se bude střídat i na postu režiséra? Na podobné úvahy je asi ještě brzo, otázkou je, kdo Iron Mana v roce 2013 do kin doprovodí. Máme se těšit na Ant Mana od Edgara Wrighta nebo je ve hře Hawkeye, který se představí v Avengers? Zapomínat nesmíme ani na Nicka Furyho, jenž si pro sebe ukrajuje čím dál tím víc prostoru. Hmm, Marvel nám zatím příjemně zamotává hlavu. Dost aktivně na to, abychom neřešili, jestli na plakátech svítí takové nebo makové logo.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace