Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #56 o Jackass a baletu


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Kdo je vaším oblíbencem na MovieZone? Co všechno umí David Fincher? Kdy jste naposledy vyrazili na balet? A k čemu je dobrý knír?  

Vyplachujeme při pětiletce

Režisér týdne

David Fincher chtěl dostat za Podivuhodný případ Benjamina Buttona Oscara tak moc, že to až vypadalo, že leze akademii tak trochu do řiti. Nevyšlo to. Letos má však snad ještě větší šance než posledně. Drama The Social Network bývá v recenzích srovnáváno s takovými peckami jako je Kmotr nebo Občan Kane, což naznačuje, že by mohlo jít o celkem zajímavý kousek. Jen tak pro jistotu si ale můžete připomenout, co že je vlastně ten David Fincher zač a proč je považován za jednoho z nejlepších režisérů současnosti.

Propagace týdne

Dnešního filmového diváka nic nepřekvapí a dobře ví, že producenti udělají cokoliv, aby ho dostali do kina. Plakáty, trailery a záběry z natáčení jsou už standard. Stejně jako rozhovory v novinách nebo návštěvy ve významných talk show. Nějaký ten virál zkušenějšího filmového diváka už taky nerozhodí, jak tedy zaujmout? Steve-O se při propagaci Jackass 3D rozhodl ukázat, že nejdůležitější je zapálenost pro věc.

Titulky týdne

Mezi nejočekávanější seriály letošní sezóny patří rozhodně Walking Dead. Příběh ze světa, který ovládli nemrtví, je adaptací slavné comicsové předlohy a o jeho adaptaci se stará Frank Darabont, člověk, který je zodpovědný za Vykoupení z věznice Shawshank nebo Zelenou míli. Na premiéru si ještě chvilku počkáme, pokud ale seriál bude začínat podobnou titulkovou sekvencí, jako je tahle fanouškovská, bude první dojem výborný.

Poklad týdne

Nejspíš žádný filmař neodešel ze světa tak, jak to udělal Stanley Kubrick. Jednoduše dotočil Eyes Wide Shut a zemřel. Od Kubricka ale nejspíš nikdo nic jiného nečekal, géniové neumírají doma obklopení plakající rodinou. Teď, po jedenácti letech, o sobě mistr dává znovu vědět. Jeho film Fear and Desire z roku 1953 donedávna ještě neexistoval v koukatelné kopii a filmoví fandové si ho mohli vychutnat jen ve velmi obskurní kvalitě (jednu dobu se dokonce tvrdilo, že ten film už jednoduše vůbec neexistuje a zmizel). S tím je teď konec, protože se objevil negativ. Údajně sice možná není celý, rozhodně je na něm však dost materiálu k tomu, aby se film mohl dát restaurovat a vydat za nějakou dobu na DVD.

Knír týdne

Tohle video bude spíš pro mladší čtenáře MovieZone, kteří se pomalu připravují na to, že dospělý člověk se musí jednou za čas holit. Jestliže máte problémy s tím, co vám roste na obličeji a nevíte, jak se s tím zachází nebo to dokonce neumíte pojmenovat, Elmo a Jonah Hill vám rádi vysvětli všechny zapeklitosti spojené s kníry tak, abyste v nich měli jasno.

Protiútok týdne

O The Social Network jsme ve výplachu psali o kousek výš. Na film se těšíme, lidem se líbí a všichni jsou s ním spokojeni. Až na Marka Zuckerberga, zakladatele Facebooku, jenž bude ve filmu v podstatě za lakomého hajzla. Každá mince má ale dvě strany, pokud vás tedy zajímá, jak by vypadal film The Social Network, kdyby byl natočený z pohledu Marka Zuckerberga, kdyby v něm Mark Zuckerberg hrál Marka Zuckerberga a kdyby to celé Mark Zuckerberg točil, klikněte si na video.

Balet týdne

Měli jsme tu operní verze filmů s Arnoldem Schwarzeneggerem, minule jste mohli vidět muzikál Jurský park a teď je čas na umění vůbec nejdrsnější. Balet. Přiznám se, že nejsem milovníkem Labutího jezera, kdyby mi ale někdo nabídl lístky na balet Star Wars, kde by navíc v roli dirigenta vystoupil John Williams, nejspíš bych ten oblek ze skříně vytáhl a za kulturou vyrazil.

Česká propagace týdne

Steve-O si kvůli Jackass 3D zapálil škebli, jak je ale vidět, v Čechách se také občas v oblasti poropagace zadaří něco originálního. Nedávná tisková zpráva týkající se filmu Piraňa 3D totiž varuje lidi před nedostatkem kaprů. Ti jednoduše nejsou, protože jejich počet zredukovaly jakési rybky, které jsou údajně poměrně agresivní, poměrně zubaté a v kině je brzy budete moci vidět prostorově. Tak bacha na ně!

Tričko týdne

Minule tu Star Wars nebyly, tak si je dnes dáme dvakrát. Po efektním baletu je tu něco pro váš šatník. Opět Hvězdné války, opět comicsová dvojka Calvin a Hobbes a opět kousek, za který by se žádný poctivý geek nemusel stydět.

Duel týdne

Ze souboje kreslených seriálových klasik vyšli lépe Simpsonovi. Ale bylo to o fous. Dnes bude duel trochu složitější a tak trochu osobnější. Jelikož MovieZone slaví pět let existence, rádi bychom se od vás dozvěděli, který z našich uživatelů vám připadá nejvýstřednější. A protože by bylo těžké vybrat dva, máme tu hned čtyři kandidáty.

       

MichaelBay za neutuchající nadšení a divoké komentáře

Ravenhorn za bezelstnost, neústupnost a neustálé opakování toho, co se mu líbí

Shimitz a jeho crew za falešné FMko a intenzitu prudičství

Disketa za neustálou mimóznost a fakt, že většina návštěvníků MovieZone nevěřila, že vůbec existuje, a to i potom, co ho skutečně potkali

Do předmětu piště přezdívku a důvody. A mimochodem - tímhle duelem rozhodně nechceme někoho urazit nebo naštvat (holt vás máme všechny rádi), tak to zkuste při hlasování taky.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace