Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Star Wars znovu v kinech


ikona
KarelR
george lucasstar wars
Hádejte proč... 

Už se o tom spekuluje minimálně dva roky, ale až teď je to oficiální. Celá hexalogie Star Wars se překonvertuje do 3D a pošle se pěkně do kin, aby měl strýček Lucas peníze na dalších 15 řad animovaných Clone Wars. Světelné meče se poprvé trojrozměrně vysunou na začátku roku 2012, ještě ale nejásejte. Ono to není tak jednoduché, jak to vypadá.

Jednotlivé díly totiž do kin poputují s ročním odstupem, přičemž je budeme moct okusit chronologicky. A na finančním úspěchu každého filmu bude záviset premiéra toho dalšího. Co přesně to znamená? Že jestli všichni fandové nezatnou a zuby a nedají si nejdřív tři porce Jar Jara, roku 2015 a útoku na Hvězdu smrti by se taky nemuseli dočkat. Je to maličko podpásovka, na druhou stranu by to ale staré trilogii mohlo zajistit lepší konverze.

Hlavní problém totiž pořád spočívá v tom, že se Vader a spol. budou uměle vytahovat do prostoru. To se sice v minulosti neosvědčilo, 3D konverze ale v žádném případě v trhu nezmizí. Na to jde o příliš dobrý způsob, jak znovu prodat prakticky každý větší film z posledních sta let. Můžeme tedy jen doufat, že se budou výsledky rok od roku zlepšovat a ve finále dojdeme do stádia, kdy budeme těžko rozeznávat filmy natočené ve 3D od těch, které se dofukovaly až v postprodukci. V ILM každopádně slibují, že si dají na Star Wars záležet (mazaně se snaží lákat na "přelomovou konverzi"), tak se nechme překvapit. Jestli nevyrobí pořádný třetí rozměr tam, kde jinde?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace