Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejúžasnější comicsárny


ikona
KarelR
darren aronofskyflashgreen lanternsuperman
Co nového víme o Supermanovi, Green Lanternovi a Flashovi? 

Comicsová válka se blíží. Marvel už svoje karty odkryl, u DC ale pořád tajnůstkaří a odhalují svoje plány na dalších pár let jen velmi pozvolna. Nejvíc pozornosti si v současnosti nárokuje chystaný restart Supermana, kterému dohlížející Christopher Nolan právě hledá režiséra. Před pár dny se dostal do oběhu seznam pěti kandidátů, o žádném z nich se ale nemluví jako o jasném favoritovi. Reakce samotných režisérů? Matt Reeves řekl, že o ničem nemá ani ponětí, Duncan Jones nadějně tajnůstkaří a Jonathan Liebesman dál chystá druhý Souboj Titánů. Teď ale pánové dostávají nebezpečnou konkurenci, jíž mimochodem není Ben Affleck, který soupeření o pana pláštěnku vzdal hned po úvodní debatě.

Na seznam přibyl Darren Aronofsky, který si po skvěle přijímaném dramatu Black Swan může natočit prakticky cokoliv. Bude se ale osobitý tvůrce chtít uvázat k tak velké značce? To brzy zjistíme, předběžné diskuze s Nolanem jsou každopádně potvrzené. Warneři by pak kromě Aronofskyho rádi ulovili i Natalie Portman pro roli Lois Lane. Vzhledem k tomu, že se hvězda Black Swan už upsala marveláckému univerzu jako Thorova milá, na ní ale můžou nejspíš rychle zapomenout.

Pořád víc a víc toho naopak víme o Green Lanternovi a Flashovi, kteří odstartují novou, "nenolanovskou" vlnu warneráckých comicsáren. Jejich producent a scenárista Greg Berlanti se o nich opět rozpovídal, a tentokrát z něho vypadlo pár velmi zábavných přirovnání. Jakkoliv je totiž v Hollywoodu zvykem prodávat filmy přes názvy klasik (bude to jako Kmotr, District 9, Harry Potter...), někdy je lehké to přestřelit. Že bude Green Lantern tak trochu Top Gun v měřítku Hvězdných válek si nebylo těžké domyslet, jeho kamarád Flash ale nejspíš právě dostává pěkně za uši.

Podle Berlantiho bude celovečerák s Flashem kriminálkou s prvky CSI (Flash je v civilu forenzním detektivem) a celkový tón filmu se ponese někde na pomezí Green Lanterna a Temného rytíře. Přes jeho comicsovost se ale občas zastaví i hutnost Fincherovy Sedmičky nebo Mlčení jehňátek a ve finále nás čekají také náznaky alternativních realit. Což Flashovi dodá kapku sci-fi atmosféry - zhruba ve stylu Matrixu. Čert ví, co to má všechno znamenat, ale hranice mezi "sakra cool" a "sakra velký guláš" ještě nikdy nebyla tenčí.

P.S. Šéfka filmové pobočky DC se nedávno nechala slyšet, že nás možná vůbec nečeká Liga spravedlivých, protože DC nikdy nekopírovalo kroky Marvelu a nehodlá s tím teď začít. Mile defenzivní, ale kdokoliv míní, vyhlídka na spoustu Benjaminů vždycky mění...

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace