Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Cameron je král světa


ikona
Mr. Hlad
james cameronsteven spielberg
Kdo se objevil v elitním žebříčku nejmocnějších lidí Hollywoodu?  

Časopis Guardian jednou za rok sestaví žebříček stovky nejdůležitějších, nejmocnějších a vůbec nejvýznamnějších lidí, kteří se motají po Hollywoodu a rozhodují, na co budeme chodit do kina. Letos tomu nebylo jinak a i když byl vítěz od začátku víceméně jasný, rozhodně stojí za to věnovat mu novinku. A těm zbylým devětadevadesáti taky.

Číslo jedna je nikoliv překvapivě James Cameron. Na Oscarech mu to sice nevyšlo tak, jak si představoval, přesto je díky Avatarovi pravděpodobně nejvýznamnější režisér posledních několika měsíců a možná i let. O tom, jaký bude mít nejvýdělečnější film všech dob vliv na film jako takový, si raději popovídáme až za pár let, jisté ale je, že 3D je teď díky Avatarovi všude a Cameron si pozici nejvýznamnějšího a nejdůležitějšího "člověka od filmu" zaslouží jako málokdo.

Číslo dvě je tentokrát Steven Spielberg. Nejspíš nemá smysl polemizovat o tom, proč tomu tak je, ale příští rok vyrazí do světa se svým dramatem War Horse a produkčně zaštítí třetí Transformery. Je tedy dost možné, že ho za dvanáct měsíců uvidíme ještě o pozici výš. V první desítce najdeme ještě herecká esa jako jsou Leonardo DiCaprio (3. místo), Brad Pitt (5. pozice) a George Clooney (9. nejmocnější). Ti si pozici hvězd, zajímavých herců a komerčních jistot udržují už pár let.

Na čtyřce se umístil pixarovský šéf John Lasseter, šestá pozice patří Christopheru Nolanovi, jenž nejspíš půjde v příštích letech ještě o kousek nahoru. Producent Scott Rudin na sedmé pozici stále produkuje výdělečné i umělecky ambicióznější kousky, takže do TOP 10 bezpochyby patří, stejně jako osmý Quentin Tarantino, jenž dokáže díky svému jménu a nápisu na plakátě "Quentin Tarantino Presents" protlačit do kina sebevětší hovadinu. Desítku uzavírá Ed Vaizey, americký ministr kultury.

Kompletní seznam najdete tady

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace