Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

5x s... dětskými hrdiny


ikona
Cival
5x s...
Karate Kida si můžou děti zamilovat. Kdo válel před ním? 

Do českých kin vtrhl Karate Kid. Prcek, co se nebojí zjednat si respekt. Prcek, který může imponovat veškeré školní omladině. Rozhodně ale nebyl první. Kdo oslovil nás?

.

Cival

Neúnavný hláškař. Dobrosrdečný rošťák. Horolezec. Filištín. Lump. Vzorný synek. Přeborník přes seznamování lidí. Vnuk. Šikula. Neskutečně akční klučina. A hlavně herec, který dokáže rozesmát jen tím, jak jí snídani nebo jak se tváří u koupání. Tomáš Holý svojí přirozeností získal na svoji stranu okamžitě všechny dospělé i děti, proto bude navždy králem českých prepubertálních herců. Hlavně válel jako malý Vašek z Velryby a Polepšovny, dvou filmů, které nám můžou navždy připomínat, že Marie Poledňáková uměla točit filmy nejen úspěšné, ale i vkusné, vtipné a po všech stránkách dobré. Jejich kvalita neopadá – snad hlavně díky tomu, že frajer kalibru Vaška Tomáše Holého se na plátnech už nezjevil. 

Imf

Kdyby mě formovali stejní hrdinové jako mé kolegy (a to na Barta nebo Vaška od Poledňákové nedám dopustit), asi bych na hraně dospělosti nepropadl naplno hongkongským akčním filmům. Jenže já tehdy v Magionu nebo Veze, slavných to zábavných pásmech, nakoukl do fascinujícího světa Elektrického rytíře. Tehdy třináctiletý Ernie Reyes Jr. tu jako vnuk velmistra bojových umění sekal otočky a salta, na něž moje malá duše nebyla připravena. Okopával jsem pak všechno v okolí, rukama přerážel obkladačky, které děda skladoval u králíkárny a vůbec dělal spoustu hovadin. Elektrický rytíř byl klasickým akčním sitcomem o asijské teen raketě a jeho poručníkovi - americkém poldovi - jemuž tohle dědictví spadne do klína proti jeho vůli. Parťáckou dynamiku a z ní plynoucí humor už asi chápete, navíc to byl klasický 80s seriál, takže dívky byly vyvinuté, účesy třípatrové, auťáky hlasité a všechno pro jistotu blikalo. Z okopávání zdí jsem v podstatě nevyrostl, stejně jako Ernie, kterého můžete tu a tam vidět v nějakém filmu (většinou ale funguje spíš za kamerou). Vzpomínáte na domorodce, jenž ukázkově zmasakruje Rocka ve Vítejte v džungli? Takhle to uměl už od dupaček. 

 

KarelR

To takhle Indiana Jones potřeboval sidekicka. Někoho, kdo by mu mohl konkurovat v pokru, vytáhl ho z každé šlamastyky a sem tam přihodil i hodnotnou milostnou radu (No time for love, doctor Jones!). Z toho lze logicky odvodit, že si Indy musel do Chrámu zkázy přibalit jedenáctiletého čínského sirotka se srdcem ze zlata a cool kšiltovkou. Kraťas je parťák do nepohody. Snáší roztodivnou havěť daleko lépe než většina z nás, nebojí se namlátit ani mahárádžovi a vždycky ví, jak vás vyrvat ze spárů temné strany síly. Prostě borec, a navíc se poflakuje s nejlepším archeologem všech dob. Okamžitě s ním měnil, i když... radši v nějakém bezpečnějším filmu.

Mr. Hlad

Co o něm říct? Představovat nejoblíbenější simpsonovskou postavu (než vyměkl pochopitelně) je zcela zbytečné. Sígr, spratek, tupec, hajzlík a sympaťák od palce na noze až po štětiny na hlavě je prostě borec a já mu fandím pořád. Na rozdíl od jeho přechytřelé ségry mu ke štěstí stačí skateboard, Millhouse a představivost, díky které mají hasiči dost často ve Springfieldu fofr. Každý chtěl mít v dětství za kámoše Barta Simpsona a ti největší drsňáci chtěli být přímo jím. Ono se taky dá dost těžko odolat tomuhle malému teroristovi, kterého navíc naprosto úžasně dabuje Martin Dejdar. Takže já mám jasno.

st39.6

Možná v prvních okamžicích nevypadal jako ideální akční hrdina, ještě během druhého Terminátora se ale stačil obrnit dost na to, aby mohl během dalších dílů série nakopávat zadky všem možným i nemožným robotům z budoucnosti. John Connor je jeden z těch mladíků, v jejichž kůži by se alespoň částečně chtěl ocitnout každý teenager, který právě vylezl z kina (nebo film poprvé viděl na VHS, jako já). Vždyť svého vlastního robo-zabijáka na povel má i dneska opravdu málokdo, stejně jako mamku, která si víc než s vařečkou rozumí s automatickými zbraněmi a jejich pašeráky. A tátu z budoucnosti, vždyť to je pecka! Nikdo mi navíc nevymluví, že byl Edward Furlong tím nejlepším Connorem. Obzvlášť Thomas Dekker by se měl jít zahrabat.

A kdo jsou vaši favorité?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace