Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Východ a západ se střetnou


ikona
Mr. Hlad
jan de bont
Kdo se po čínských legendách sápe tentokrát? 

Západnímu světu není nic svaté a když někomu přijde jako dobrý nápad natočit film o bitvě, historické postavě nebo legendárním hrdinovi z druhého konce světa, tak se to jednoduše udělá. A většinou to nedopadne úplně dobře.

Je sice pravda, že na takového Bivoje, v němž by se Dwayne Johnson rval s gigantickým prasečím zabijákem, bych si s chutí zašel, ale většinou tyhle experimenty dopadnou jako Troja nebo podobně bídně. Teď je na řadě Čína, kde hodlají s hojnou pomocí domácích točit Britové s Kanaďany. Příběh hrdinky Mulan bude vycházet z básně napsané v šestém století a půjde v něm o mladou dívku, která se přidá k chlapské armádě, aby porazila nepřátele a stala se... no prostě čínským Bivojem. Tenhle příběh už se jednou dostal do spárů Disneymu a kreslená Legenda o Mulan, v níž měla hrdinka jako sidekicka hláškujícího draka, nebyl úplně špatný.

Tentokrát to ale bude celé hrané a už začínají padat i jména tvůrců. Na to, aby se v hlavní roli objevila Angelina Jolie, ještě zatím filmaři koule nemají, a tak musí hledat asijskou herečku a jediná trošku známější a ve vhodném věku je Zhang Ziyi. Ta už si práci mimo domovinu vyzkoušela v Geiše a díky filmu Tygr a drak si ji stále pamatuje dost lidí. Takže tady dobrý, na pozici režiséra je to ale trošku složitější. Za kameru by si měl totiž sednou bývalý kameraman Jan de Bont. Jeho režijní debut Nebezpečná rychlost byl super. Twister taky ušel, ale zbytek... darmo mluvit. Třeba mu ale sedm let, které uběhly od druhého Tomb Raidera, prospělo.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace