Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #52 o Arnoldovi a Počátku


ikona
Cival
víkendový výplach
Všechny velké filmy a seriály posledních let v jednom výplachu. Vážně! 

Vyplachujeme s důsledností certifikovaného laboratorního experta.

Emmy smršť týdne

Cenám Emmy se říká „televizní Oscaři“. Stačí si srovnat jejich nedávný vývoj a je zřejmé, že obě show se k sobě pořád přibližují, jak pojetím, tak významem. Co se týče scének, které prokládaly předávání jednotlivých cen, dostali Oscaři letos jednoznačně na prdel. Show otevřelo parádní Glee intro, ve kterém se mihnou momentálně nejzářivější hvězdy televizní obrazovky.

Na své si přišli i fanoušci Takové moderní rodinky. Kdo seriál zná, ten si trefný skeč bezezbytku užije. Kdo jej nezná, měl by si dát malinký záhlavec, rychle zkouknout pár dílů, a pak se smát s námi. Tohle je totiž na hraně geniality.

A ještě jeden zářez. Díky němu jsem já osobně konečně pochopil, že Jimmy Fallon není lama z jedné obstojné talk-show a supersračkoidních filmů, jako je americký remake Taxi nebo „ten romantický film s Drew Barrymore, ve kterém měl Fallon za úkol vypadat co nejvíc jako Adam Sandler a na jehož název už si dneska nikdo nevzpomene“. Jimmy Fallon umí být cool bezmála tak jako NPH nebo Hugh Jackman. Zvlášť když má k tomu dobrý důvod, jakým je třeba loučení s Lost a 24kou ve společnosti Eltona Johna nebo Green Day.

Dialog týdne

Taky vás už štve ten pán s plnovousem, co si říká Zach Galifianakis? Dobrá zpráva: Teď nás chvíli obtěžovat nebude. Bohužel to má i svou stinnou stránku: Na světě je jeho dvojče Seth Galifianakis. Ten má sice jen knírek, ale je ještě nesnesitelnější. V talk-show Between Two Ferns, do které tentokrát zavítal Sean Penn, je na zabití samozřejmě zcela úmyslně.

Video týdne

Tak tohle muselo dát sakra práce! Patnáctiminutový tribute, který DJsky mixuje filmy přímo na hudbu, je vyčerpávající ukázkou synchronizace obrazu se zvukem. Proletíte se od Iron Mana přes Avatar a Tróju až k Sucker Punch, zkrátka přes desítky filmů, z nichž vám ale v hlavě zůstanou spíš jen konkrétní střihové vychytávky. Klobouk dolů před nimi.

Behind-the-scenes týdne 

Pořádná piplačka musela být i s Inception. Bortící se budovy totiž rozhodně nebyly jen z pixelů, naopak to byly spíš digitální triky, které pouze pomáhaly. Důkladný popis a rozbor, jak šel Nolan na to, vám poskytne tenhle materiál

Muzikál týdne

Dneska tu máme spoustu starých známých, protože kdekdo chce být slavný. Klíďo jen na internetu. A tak jakmile si najde svoji parketu na síti, brzo se po ní zkusí proběhnout ještě jednou. Tvůrci nedávného „muzikálu Total Recall“ znovu napnuli hlasivky Arnolda Schwarzeneggera a vytvořili operu, která efektně rekapituluje oba díly Terminátora. Samozřejmě ve štýrskohradeckém dialektu… a se smutnou zpovědí mašiny, která už nemůže zabíjet. Znalost angličtiny – lámané – nutná.

Comicsový strip týdne

Po Inception už snění nikdy nebude stejné. Už jej vždycky budeme chtít provozovat na několika levelech zároveň. Tenhle comicsový strip nolanovskou vizi vtipně využívá i s narážkami na Star Wars nebo LOTRa. Jen je škoda, že se nepodíváme i do sedmého levelu za Johnem McClanem a Catherine Tramell. 

¨

Google hrátky týdne

Hodně originální zážitek nabízí interaktivní filmovo-hudební-browserový (?) projekt pojmenovaný The Wilderness Downtown. Hraje v něm hudba Arcade Fire, natočil jej režisér Chris Milk a stojí za ním Google (proto nejlíp pojede v Google Chrome). Připravte se na vyskakující okna a hodně zvláštní běh po ulici, kterou asi znáte. 

A když jsme u značky Google, nedá mi to, abych neupozornil i na jedno humorné video, které spáchal jeden kolega a kamarád, toho času i vyhaslá internetová ikona a věrný čtenář MovieZone. Realita všeního dne podle něj nemusí být vždycky tak krásná, jak se nám pokouší naznačit vzletné reklamy na Google typu Láska z Paříže.

    

Duel týdne

Minule se radoval Karel Roden. Tentokrát by nás zajímalo, jestli dáte víc na Oscary nebo na Zlaté glóby. Jasně, všichni víme, jaká cena je sledovanější. Ale jakou vy osobně víc respektujete a která pro vás víc znamená? Pište důvody, své preference do titulku a samozřejmě případně i tipy na jiné výroční ceny, které pro vás mají adekvátní hodnotu. Kdo ví, třeba uděláte radost i Petru Vachlerovi... :)

 

Za týden zdar.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (39)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace