Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #50 o Ugandě a Postradatelných


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jaké akčňáky se točí v Africe? Co je nejnebezpečnější na Cameron Diaz? A o čem jsou vlastně Expendables?  

Vyplachujeme na sto procent

Trailer týdne

Ten největší kalibr si dáme hned na začátku. Filmy z Afriky se do našich kin příliš často nedostávají a o těch akčních to platí dvojnásob. Zatímco u nás momentálně zabíjí lidi Sly a jeho banda v Expendables: Postradatelní, v Ugandě se chodí na pecku s názvem Who Killed Captain Alex. A nejspíš je na co koukat. Máme tu bojová umění, destrukci s helikoptérou, obří kulomety a celé to komentuje tříleté dítě. Prostě akční masakr Uganda style.

Reklama na reklamu týdne

12. září se budou předávat MTV Music Award a nejspíš na to bude koukat hodně lidí. Proto se firmám vyplatí zainvestovat a natočit reklamu, která bude vypadat alespoň trochu k světu. Šéfové Gucci si najali tvůrce Sin City Franka Millera a před kameru mu předhodili Chrise Evanse a Evan Rachel Wood. Kompletní reklamu uvidíme až za pár týdnů, tenhle kousek ale naznačuje, že to bude zajímavější než celý Millerův Spirit.

Krutá pravda týdne

Chodit dnes do kina je o hubu. Před vámi děj komentují cool teenageři, kterým byste nejraději šlápli do ksichtu, ale neuděláte to, protože když vám bylo patnáct, chovali jste se taky jako idioti, člověk o řadu dál vám permanentně kope do sedačky, magorovi nalevo v půlce napínavé scény zazvoní mobil (a on si ten hovor v klidu vyřídí), všude smrtí popkorn a když máte opravdu velkou smůlu, čte maminka pětiletému klukovi celé dvě hodiny titulky. Takže než příště vyrazíte do kina, radši se podívejte na to, co všechno tam na vás může čekat.

Bitka týdne

Kdyby chtěl někdo udělat statistiku geeků, aby zjistil, který film, kniha nebo hra má nejvíc fanoušků na světě, nejspíš by se dopátral toho, že světu vládnou Hvězdné války. Lidi, kteří spí v pyžamu s Hanem Solem, totiž najdeme všude na světě. A hodně jich je v Torontu, kde se rozhodli uspořádat obří bitvu se světelnými meči.

Plakát týdne

Expendables běží v českých kinech už od čtvrtka a kdo na ně nepůjde a stáhne si je do počítače, je prase a nezaslouží si nazývat se fanouškem akčního žánru. To jen tak mimochodem. Pokud jste ale poslední dva roky nechodili na MovieZone (těžko si představit, co strašného se vám muselo stát), tak tenhle plakát vám v rychlosti vysvětlí, o co že to v novém filmu Sylvestera Stallona vlastně jde.

Kraťas týdne

Na našlapaný zábavný a originální akční film stačí dobrému režisérovi jen něco málo přes minutu a tři čtvrtě. Včetně závěrečných titulků. A taky trochu toho talentu není od věci. Krátký animák Cours Toujours vypráví v podstatě o tom, co všechno se může stát, když na člověka vykoná svou potřebu okolo letící pták. A je to fakt dobrý.

Nebezpečí týdne

Nebezpečím týdne nejsou záplavy, katastrofa v Pákistánu nebo rozvod Ivety Bartošové a Jiřího Pomeje. Největší hrozba světu se momentálně jmenuje Cameron Diaz. Podle průzkumu společnosti McAfee se totiž dostala na první místo nejnebezpečnějších internetových celebrit. Pokud totiž budete hledat stránky právě přes její jméno, je desetiprocentní šance, že se dostanete někam, odkud na váš počítač zaútočí viry nebo podobná havěť.

Voser týdne

Hele tak už dost. The Social Network Davida Finchera bude mít premiéru až na podzim, ale už se objevily parodie na trailer, které stejnou formou prezentují Youtube a Twitter. Poprvé to bylo vtipné, podruhé už míň a teď už je to definitivně otrava. Dnes tu totiž máme trailer na The Auction Site a vypadá úplně stejně jako Fincherův originál i dvě předchozí parodie. Jen už to prostě není vtipné. Co bude příští týden?

Postery týdne

A teď zase něco na výzdobu obývacího pokoje. Pokud máte rádi Smrtonosnou past a Predátora (pokud ne, doporučujeme okamžitou hospitalizaci v Bohnicích), nejspíš začnete nadšením slintat ze dvou plakátů, které jsou nejen strašlivě cool, ale mají v sobě i ten šmrnc, který dovoluje vydávat je za umění, takže dobrý.

Duel týdne

Z nejslavnějších rolí Clinta Eastwooda je vím blíž Blonďák než Harry Callahan. Dnes se mrkneme na Bruce Willise. Fandíte víc Johnu McClanovi ze Smrtonosných pastí nebo Joe Hallenbeckovi z Posledního skauta? Pište váš tip do titulku a do textu důvody.

 

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace