Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Ubrečený fotbal z Hollywoodu


ikona
KarelR
gerard butler
Gerard Butler si zařve z postranní čáry. 

Sportovní filmy. Můžete je milovat, můžete je nenávidět, ale stejně vždycky budou o tom, jak podceňovaný srdcař udolá vytrénovaného robočlověka (u týmovek si to namnožte). V Americe se takových příběhů urodil už nespočet, přestože jim ale úplný zánik nikdy nehrozí, v posledních letech se jejich výskyt výrazně utlumil. Po tom, co to pochopil i Will Ferrel, a jal se je zparodovat ve velkém, se studia raději začala soustředit na outsidery z jiných žánrů. A dokazuje to i osud projektu jménem Confessions of a Little League Coach.

Malý film o problémovém tátovi, který se chce znovu sblížit se synkem tím, že bude trénovat jeho baseballový tým (podívejte se na dnešní trailer The Winning Season a odmyslete si basket), měl původně domov u Sony. Tam ale nakonec odpálili do výroby Moneyball s Bradem Pittem a "trenérské zpovědi" vyoutovali. Pod dohledem Gerarda Butlera, který za filmem stál jako producent, se tedy učinily tři razantní kroky. Nejdřív se film přenesl z baseballového prostředí do fotbalového, následně se začalo jednat o tom, že by si v něm Butler zahrál hlavní roli, a ve finále se ještě změnil název na praktičtější Slide.

O režii se navíc už dlouho zajímá specialista na vyprazdňování slzných kanálků Gabriele Muccino (Štěstí na dosah a Sedm životů s Willem Smithem), nyní to tak konečně vypadá, že by se celá věc mohla posunout tím správným směrem. Chytrý tah s kopačákem filmu určitě zajistí slušná očekávání hlavně mimo Ameriku (za mořem "soccer" příliš neletí), a přestože asi půjde jen o další sportovní komedii s velkým dojákem na konci, se zapáleným Butlerem to nezní nejhůř. I když je škoda, že se na hřiště nepostaví sám. Fotbaloví fandové nemůžou donekonečna žít ze sedmnáctileté Keiry a jejího etnického beckhamování. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace