Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Snyder chystá druhou Třístovku


ikona
KarelR
300zack snyder
O čem bude návrat mezi antické slow-motiony? 

Watchmeni neměli zdaleka takový finanční úspěch, jaký si u Warner Bros. původně představovali . Až ale za dva měsíce vletí do kin sovy z lesa Tyto a vydělají balík, bude jim a Zacku Snyderovi zase dobře. Milovník zpomalených filmů si konečně bude moct dělat, co se mu zlíbí, a po stylizované dívčí řežbě Sucker Punch si vybrat pořádně velký film podle svého gusta. Mohl by jím být dlouho slibovaný prequel/sequel Třístovky? Teď už je to dost pravděpodobné.

S dalším výletem do antického Řecka se dlouho čekalo na Franka Millera, který musel nejdřív přijít s comicsovou předlohou. Xerxes, jak zní její název, je nyní hotov, a Zack Snyder potvrdil, že se Warnerům upsal ke spolupráci na jejím dopravení na stříbrné plátno. Zatím ale ne jako režisér, pouze jako scenárista. Již týden tak společně s Kurtem Johnstadem (300) převádí Millerovy obrázky do hodně popisného textu, a má docela jasno v tom, co ve filmu uvidíme.

Hlavním hrdinou Xerxa kupodivu nebude titulní perský vládce, se kterým si to král Leonidas rozdal v bitvě u Thermopyl. Ten pojede na sedadle spolujezdce, přičemž se film bude primárně zabývat slavným stratégem Themistoklem a jeho partou athénských bojovníků, kteří se musí prosekat bitvou u mysu Artemísion (480 př. n. l. - odehrála se během stejných tří dnů jako ta thermopylská). Oproti Sparťanům však nepůjde o žádné superválečníky, nýbrž bandu obyčejných vojáků, což prý má "dvojku" učinit mnohem zajímavější podívanou. Podobný účel bude mít úvodní sekvence, v níž si prohlédneme o 10 let starší bitvu u Marathónu, která nám osvětlí, proč chtějí vlastně Peršané mermomocí válčit. Zemřel v ní totiž Xerxův otec Darius, načež Xerxes neuposlechl jeho rozkaz neútočit na Řeky, pořídil si těžko přehlédnutelný piercing a vydal se na velkou pomstychtivou výpravu.

Xerxes se tím pádem bude odehrávat zčásti před Třístovkou a zčásti po ní, přičemž zní o dost velkolepěji. Ačkoliv by se měla většina filmu zabývat pozemními manévry u Artemísia, Snyder slibuje i epickou bitvu na potápějících se lodích, během které dojde mimo jiné na koně přejíždějící z jednoho pomalu klesajícího vraku na druhý. Odvážný to nápad, drobný problém by ale mohl být v tom, že jej nejspíš přivede k životu on sám. Vzhledem k tomu, že se mají 300 i Xerxes odehrávat ve stejném "vesmíru", a tudíž se plánuje zachování vizuálního stylu, byla by Snyderova režijní neúčast velkým překvapením. U koho tedy tři roky starý eRkový hit nezabodoval zdaleka tolik, jako jeho trailery, musí doufat ve vydařenější druhé kolo.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace