Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #45 o bozích a apokalypse


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jak bude vypadat God of War? Co můžeme čekat od konce světa? Proč jsou pastelky opět v módě? Odpovědi hledete ve výplachu! 

Vrchol víkendu je tady.

Apokalypsa týdne

Tentokrát začneme něčím z domácích luhů, hájů, lesů, hvozdů, pralesů a džunglí. A překvapivě i něčím dobrým. Amatérských filmařů je v Čechách dost, snaha ale obyčejně není všechno, a tak většina amatérských filmů je... no prostě amatérských. Upoutávka na postapokalyptické sci-fi Evado však vypadá poměrně nadějně. Minimální rozpočet se sice zakrýt nepovedlo, ale i tak to celé působí mnohem zajímavější než trailery na většinu českých filmů, kde nějaká herečka ukáže prsa, párkrát zazní sprosté slovo a nikdo vlastně neví, o čem to celé bude a proč by měl platit za to, aby to viděl. Evado je sice fanouškovská věc, ale je evidentní, že za ní stojí lidé, kteří ví, jak na svoje dílo nalákat. Snad o tomhle filmu ještě uslyšíme.

Řev týdne

O tom, že Mel Gibson je momentálně cool asi jako Hugo Chavez, nejspíš nemusíme psát. Oscarový režisér, hvězda Smrtonosných zbraní, antisemita a pravděpodobně tak trochu idiotské hovado totiž evidentně rádo křičí na ženy. Podobnou kauzu jsme tu měli před pár měsíci s Christianem Balem, jemuž ruply nervy při natáčení čtvrtého Terminátora. Kdo z těch dvou je ale uřvanější? Rozhodněte se sami.

Loser týdne

M. Night Shyamalan sice natočil parádní Šestý smysl a Vyvoleného, od té doby to s ním jde ale z kopce. Ve svém posledním hororovém pokusu Stalo se donutil Marka Wahlberga k dialogu s umělohmotnou květinou a přesvědčoval diváky, že vítr ve větvích je děsivý. Poslední vládce větru si zase odnáší tak špatné recenze, že by se za styděli i tvůrci Děsnýho bijáku. Když se člověk pozorně podívá na klesající kvalitu a počet kladných kritik, zjistí, že v budoucnu nás i Shyamalana čeká pravděpodobně historicky úplně první film, který bude mít záporné hodnocení! Gratulujeme!

Reklama týdne

Zatímco z českých televizí na nás dívka, které se v minulosti nejspíš stalo něco hodně ošklivého, vyřvává „xxxLutz tatatata,“ jinde na světě vznikají reklamy, kvůli kterým člověk televizi nepřepne. Adam Berg natočil pro projekt Let`s Colour, jehož cílem je oživit šedivé plochy tím, že se vybarví optimistickými barvami, reklamu, která má nápad, atmosféru a možná vás donutí skočit si k Bédovi Trávníčkovi pro kýbl fialové.

Optimus týdne

To, že opravdové fanouškovství nezná mezí, víme všichni. Lidé jsou schopni chodit do školy v kostýmu Dartha Vadera, hádat se o gramatice klingonštiny nebo se na hodiny zabádat do knih vysvětlujících význam trpasličích run. Někdy ale může být fanouškovství dokonce k něčemu užitečné. Třeba když si banda lidí milující Transformery postaví z rozbitých aut deset metrů vysokou sochu Optima.

Film týdne

Filmy natočené podle počítačových her to mají těžké. Nespasil je ani Bruckheimerův vysokorozpočtový Princ z Persie a u chystaného Kana & Lynche zamrzí změny na režisérském postu (absence Wayna Kramera nám bude v žaludku ležet ještě dlouho). Možná je tedy čas přijít s něčím trošku jiným. O filmové verzi God of War se mluví už dlouho, zatím se ale nenašel ani herec, ani režisér, který by film zvládl dotáhnout před kamery. Možná, že je čas dát do rukou někoho, kdo má čistou a jasnou vizi. I když půjde možná tak trochu proti proudu a očekávání fanoušků.

Metro týdne

A další fanouškovství. Tentokrát ne užitečné, ale rozhodně zábavné. Nejspíš to chce mít opravdu hodně velkou odvahu vyrazit do narvaného metra mezi nic netušící lidi a odehrát jim tam úvod Nové naděje. Ale na druhou stranu z reakcí lidí je vidět, že fanoušků Hvězdných válek je mezi námi opravdu hodně.

Hvězda týdne

V Karlových Varech to vždycky žije a většinou za to mohou celebrity. John Malkovich se třeba pokouší neusnout na novince Jima Jarmushe Hranice ovládání, Sharon Stone deset minut vysvětluje, že mír je opak války, Nikita Michalkov se neskromně dostaví o půl hodiny později na premiéru své novinky, o které se už dávno před projekcí šeptalo, že stojí za prd (kdyby to tak bylo, měli bychom štěstí), ale někdy si to hvězdní herci a herečky umí i užít. Jako třeba Jude Law na oslavě narozenin Jiřího Macháčka.

Lego týdne

A fanouškovství do třetice. Tentokrát takové kostičkované. Lego filmy a lego trailery jsou na internetu celkem běžná věc. To se prostě někdo tak strašně nudí, že se rozhodne s pomocí stavebnice zremakovat upoutávku v naději, že to bude vtipné. Většinou to nevyjde, ale v případě Lego Machete alespoň zjistíte, jak vypadají lego figurky nahoře bez.

Duel týdne

V minulém duelu získal Macaulay Culkin dvanáct hlasů, zatímco Haley Joel Osment pouhých deset, až do konce to ale bylo vyrovnané. V dalším duelu si to rozdají dva filmy, o kterých se často mluví jako o nejlepších akčňácích devadesátých let. Na jedné straně tu budeme mít Skálu Michaela Baye, na druhé Tváří v tvář Johna Woo, takže vybírejte podle svého nejlepšího svědomí, pište do titulku vaši volbu a pod ni argumenty. Snadné jsme vám to tentokrát neudělali, co?

 

Za týden zdar.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (68)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace