Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Velký predátoří podfuk?


ikona
KarelR
predatorrobert rodriguez
Taky vám v kině něco nesedělo? 

Není žádnou novinkou, že se v trailerech objevují záběry nebo scény, které nakonec neskončí ve výsledném filmu. Za všechny případy stačí jmenovat letošního Iron Mana 2, jehož úvodní skok z letadla jsme v kinech viděli ve zkrácené verzi. Většinou nejde o žádnou tragédii a není problém pochopit, že v době, kdy vyjde trailer, se film samotný ještě stříhá. A může tedy přijít zrovna o scény, které jsme viděli v traileru. Jestli jste ale minulý víkend zašli na Predátory, čekalo na vás nemilé překvapení, které se takhle dá vysvětlit jen hodně těžko.

(Dál čtěte, jen pokud jste film viděli, nebo na vlastní nebezpečí)

Ano, mluvím o chybějícím záběru s patnácti zaměřovači, kolem kterého to na internetu začalo trochu vřít. Jestli totiž měla kampaň Predátorů nějaký vrcholný moment, byla jí chvíle, kdy jsme poprvé spatřili Adriena Brodyho zhruba dvě vteřiny před tím, než by ho měla banda vesmírných lovců rozstřílet na hadry. Jak se může z něčeho takového dostat? A jestli to zvládne, jak se vypořádá s patnácti Predátory v patách? Navnazení diváci ale v kině zažili menší zklamání. Nejde ani tak o to, že samotný záběr chyběl, respektive byl v něm jen jeden zaměřovač. Problém je v tom, že je nad slunce jasné, že nešlo o záběr vystřižený někdy v postprodukci, nýbrž o prachsprostý výmysl.

Ve filmu totiž není zdaleka tolik Predátorů a očividně tedy šlo jen o marketingovou podpásovku. A kdo za ni může? Kupodivu sám producent Robert Rodriguez, který se v rozhovoru pro MTV přiznal, že záběr natočil speciálně pro trailer. Prý to dělá běžně, protože nechce divákům vykecat všechny zvraty filmu, ale jen je navnadit na to, co mají přibližně čekat. Aby je pak mohl překvapit. To zní jako chvályhodný postup a ve spoustě případů se určitě může vyplatit. Ale vážně je tohle jeden z nich? Vážně bude někdo jásat nad tím, že se nejvíc cool moment traileru proměnil v lež?

Neříkám, že mi absence patnácti Predátorů ve filmu nějak výrazně vadila. Naopak by mu to mohlo spíš uškodit, jelikož bychom přišli o přesně trefené finále a měli tu jen další sequel, co se úporně snaží hrát na kvantitu. A jsem rád za každý dolar, který Predátoři vydělají, a tudíž přiblíží pokračování. Přesto se ale nemůžu zbavit dojmu (a nejsem zdaleka sám), že tohle nebylo dvakrát fér. Co jste si po východu z kina říkali vy? Mrzelo vás, že si s námi Rodriguez takhle hrál? Nebo si myslíte, že je přihazování vymyšlených záběrů do trailerů zcela v pořádku?

P.S. Děláme z komára jen opravdu malého velblouda...

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (29)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace