Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #43 o nadávkách a teroristech


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jak umí zpívat Conan, proč milují teroristé Stmívání, jak vypadá naštvaný Šmoula a kdo umí nejoriginálnějí nadávat?  

Výplach. Tentokrát psaný opět ve čtvrtek.

Muzikál týdne

O tom, že Arnold Schwarzenegger je pravděpodobně nejlepší herec na světě, není pochyb. Jeho brilantní minimalistické herectví ale dnes už kvůli jeho politické kariéře nemůžeme obdivovat tak často, jak bychom chtěli. Příští rok se Hollywood pokusí uspět s remakem Conana, což je Arnoldova první významná role. A protože z prvních obrázků a jmen zúčastněných filmařů nikomu moc do zpěvu není, tohle by mohlo fandům originálu trošku zlepšit náladu a přidat do srdéčka trochu toho optimismu.

Malá domů týdne

A proč si občas nevypláchnout českým filmem. Objevil se nám tu web, který se specializuje právě na něj a nedělá to úplně špatně. Na Filmovém Streamu najdete nejznámější a nejslavnější hlášky a ukázky z filmů, které se už staly klasikou. A není tam Kameňák, což jsou body navíc.

Modrásek týdne

Už před premiérou Avatara se potichu říkalo, že jde vlastně o remake Šmoulů. Nakonec to dopadlo o něco lépe a na opravdový návrat malých modrých skřetů si budeme muset ještě chvilku počkat, ale pokud by vás zajímalo, jak by vypadali Šmoulové, kdyby se jich chopili James Cameron a Sam Worthington, tak klikejte.

Nadávka týdne

Vyberte si. Je jich tu rovnou sto a určitě obohatí váš slovník o pár velmi peprných a společensky nepřijatelných výrazů. Je libo osvědčený R. Lee Ermey z Full Metal Jacket? Cher fuckující Jacka Nicholsona? A nebo Steve Martin, u kterého by člověk takovou zásobu urážek nečekal? Jen klikejte a učte se!

Kopírák týdne

Kde je hranice mezi kopírováním a skládáním pocty? Quentinu Tarantinovi je to jedno. Tenhle režisér má bezpochyby nakoukáno úplně všechno. Oscarovými dramaty počínaje a nezávislými novozélandskými thrillery ze sedmdesátých let konče. A viděl i pár hongkongských filmů. O Gaunerech, kteří z něho udělali hvězdu, zlí jazykové tvrdí, že je to v podstatě jen sprostá vykrádačka hongkongské klasiky City on Fire. Posuďte sami.

Projekt týdne

Když to zvládne Cameron, zvládne to i Brabec. F. A. Brabec je bezpochyby jedním z nejlepších kameramanů nejen v Čechách. Na jeho Kytici, pod kterou se podepsal jako režisér, se také dalo koukat, ale Bolero a Máj byly prvotřídní blitky. Teď chystá 3D muzikálovou pohádku s názvem V peřinách, ve které se objeví třeba Lucie Bílá nebo Karel Roden, který bude vypadat tak, jak vidíte na obrázku. A v kině ho uvidíte prostorově!

Záchrana týdne

No alespoň k něčemu je to Stmívání dobré, když už se na něj nedá koukat. Podle všeho je totiž knižní sága mezi členy teroristické organizace Al-Káida natolik populární, že její vůdci neváhali a odvolali útok na americké půdě jen kvůli tomu, že by mohla k úrazu přijít Stephenie Meyer, což si nikdo z teroristů nehodlal vzít na triko. A mimochodem, Osama fandí Jacobovi.

Narozeniny týdne

James Franco je sympatický a talentovaný herec, kdyby mu ale nepodal pomocnou ruku Sam Raimi, dost možná by zapadl. Proto člověka docela překvapí, že se Francovi zrovna moc nechce přijít na oslavu narozenin tohohle režiséra. Ale možná, že k tomu má pár důvodů a možná i nějaké to spider-manovské trauma. Stejně jako Willem Dafoe. Nebo vlastně Bill Hader.

Mazlíček týdne

Psa nebo kočku má doma skoro každý. A co s nimi? Smrdí, štěkají, člověk je musí venčit a když umřou, je kolem toho obyčejně hrozně moc breku. Mít doma takovou zmenšenou verzi AT-AT, alias kráčejícího tanku z Impérium vrací úder, je mnohem praktičtější. Jen je potřeba občas vyměnit baterky.

Duel týdne

Tak tentokrát začneme něčím, co vám může dělat trochu problémy. Změníme pravidla, takže:
1) vždy, když hlasujete, pište i důvod. Výkřiky do tmy nikoho moc nezajímají.
2) Pro lepší počítání pište věc nebo osobu, pro kterou hlasujete do titulku. Já to tu nebudu v půl druhé v noci celé pročítat, abych zjistil, jestli máte radši Zdeňka Trošku nebo Jaroslava Soukupa.

A teď k věci. Posledně jste se měli vyjádřit k tomu, jestli je pro vás větším frajerem Johnny Depp nebo Brad Pitt. Tentokrát se podíváme mezi magory, takže – je větší psychouš Hannibal Lecter nebo John Doe ze Sedmičky?

 

Za týden zdar.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace