Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Toy Story 3: Nejúspěšnější film roku?


ikona
Cival
megan foxtoy story 3tržby
A jak je na tom kariéra Megan Fox? 

Už je to hodně ohraná klasika. Proti studiu Pixar hraje každý rok víc a víc faktorů, velebená jednička na poli celovečerní animace se s nimi ale nakonec vždycky dokáže vyrovnat a slavit úspěch. Experti na dojemné příběhy pro celou rodinu, v nichž se do nejmodernějších technologického hávu halí příběhy akcentující nostalgii a malého, poctivého a šikovného človíčka/auto/myš, se nechali dobrovolně vehnat do sequelové pasti. Chystají na nás druhé Příšerky i dvojku Aut. Obou pokračování se teď investoři i diváci můžou bát výrazně míň, protože první z řady blížících se sequelů, Toy Story 3, bodoval po všech stránkách.

Za mořem se zatím našli asi jen tři recenzenti, kteří si dovolili film odstřelit, a i podle hodnocení diváků je třetí Příběh hraček favoritem na titul „nej film roku 2010“. Zavedená filmová značka navíc mohla sbírat miliony výrazně vyšším tempem. Zatímco nové pixarovky, které jedou takříkajíc od čistého stolu, startují na šedesáti až sedmdesáti milionech dolarů, Toy Story 3 si o svém otvíracím víkendu připsalo plných 109 mega! A to mělo po monstrózním čtyřicetimilionovém pátku nakročeno ještě výš, jenže hodně diváků zjevně pamatovalo první a druhý díl, a tak chtěli trojku vidět co nejdřív.

Asi jen tenhle faktor („všichni jsme to viděli už o prvním víkendu“) by mohl Toy Story 3 zabránit ve zdolání mety 400 milionů dolarů ze Severní Ameriky. Animáky mají jinak enormní výdrž, zvlášť ty Pixarovské a tuplem ještě ty ve 3D. Toy Story se ponese daleko, na nadšené fandovsko-rodinné vlně s oscarovým nádechem (tvůrci Jak vycvičit draka si teď musí rvát vlasy – vždyť to měli tak výtečně rozehrané!). Všudypřítomná radost by možná vedla i k miliardě dolarů celosvětově, pokud by zbytek světa nebyl k Toy Story přeci jen vlažnější. Domnívám se, že okolo nového pixarovského počinu není a nebude mimo USA takové haló, aby to mělo v celosvětovém měřítku stačit na zdolání Alenky v říši divů, letos zatím nejúspěšnějšího blockbusteru. Toy Story 3 má tak najeto asi „jen“ na první místo v rámci amerických tržeb.  

U Pixarů můžou slavit. Obyčejný divák se zas tak moc radovat nemůže, protože jedno z nejodvážnějších studií právě bylo utvrzeno v myšlence, že vařit stejnou látku několikrát je výhodnější než hledat nové cesty. Přijdou i Úžasňákovi 2 a třetí Příšerky s.r.o.?

S velikánským odstupem se snaží na čelo dohlédnout další tituly. Jednoznačně nejúspěšnějším z nich je nový Karate Kid, který si při standardním poklesu tržeb o 47% připočítal dalších 29 milionů. Levný remake má na kontě 109 milionů dolarů a svým tvůrcům už teď vydělává na ruku. A to se ještě nerozběhl do zbytku světa.

Právě tam už bohužel narazil A-Team, jemuž visačku komerčního propadáku nic neodpáře. 84 milionů celosvětově po deseti dnech? To je na blockbuster za víc jak 110 milionů dolarů hrozně málo. A-Team se sice líbí víc než většina letních popcornovek, ale pokud jej diváci absolutně nevykoupí na DVD a Blu-rayích, druhého dílu se nedočkáme. Teď se musí film pokusit alespoň co nejdýl udržet v zámořském kasovním žebříčku - momentálně visí na bronzové pozici s třinácti miliony.

O jeden flek níž se solidně daří komedii Dostaň ho tam!, naopak na pětku byl odstaven Shrek: Zvonec a konec. 3D zlobra vytlačily 3D hračky. Hned z toho byl sešup o 65% na pět milionů. Vidina čtvrtmiliardy z amerických kin se tím zase razantně vzdálila (momentálně 222 mega).

Na šestém místě pobývá Princ z Persie. V Americe vyhořel, přesto atakuje hranici 300 milionů celosvětově.

Sedmé místo okupuje vyloženě neúspěšná akční romantika Vrahouni s Ashtonem Kutcherem a Katherine Heigl.

Konec jedné krátké kariéry se pak přibližuje na osmičce. Comicsovo-westernová rádoby drsňárna Johan Hex, která už z trailerů vyhlížela dost marně, absolutně propadla, když utržila jen pět milionů za víkend. U Warnerů to museli tušit. Už dlouho se šeptalo o tom, že do Hexe studio odmítlo cpát další prachy na marketing (stejně jako třeba do průšvihové týmovky The Losers), a naplno se to projevilo i na zoufalých, pětimilionových tržbách. Kasovní fiasko musí nejvíc strašit Megan Fox. Všechny její filmy jsou totiž de facto propadáky, jakkoliv o jejich vzniku ví spousta slintajících uživatelů internetu. Výjimkou jsou vlastně jen Transformers. Jenže v nich už si, jak známo, Megan nezahraje. Čímž se neodvratně blíží konec jedněch našpulených rtů. Jejich éra trvala zhruba tři roky. Což odpovídá – schválně si zkuste spočítat, jak dlouho byla na výsluní třeba dnes už zcela zakopaná Jessica Alba.

Desítku uzavírají Iron Man 2 a průšvih jménem Marmaduk.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden do kin vstoupí sandlerovská jistota Machři. Navíc se o adekvátní comeback do akčního žánru pokusí Tom Cruise v oddychovce Zatím spolu, zatím živí. Bude to napínavý víkend.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (10)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace