Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Bruckheimerův Tucet špinavců


ikona
KarelR
jerry bruckheimer
Producent Skály a Mizerů se chce vrátit k drsnější akci. 

Budoucnost akčňáků opravdu není růžová. Imf zrovna dnes ráno vysvětloval, proč se comeback výbušných osmdesátek pomalu blíží ke konci, a o moc lepší to není ani u trochu přemýšlivějších filmů s pány v maskáčích. Drama Smrt čeká všude sice shráblo šest Oscarů, jde ale o nejmíň výdělečný "nejlepší film" všech dob, takže se nějakého trendu určitě nedočkáme. A kudy teď? Cestu možná zná Jerry Bruckheimer.

Spasitel akčních devadesátek v poslední době vyrábí jeden rodinný film za druhým, vydělávají mu však čím dál tím méně. Po nevábných amerických tržbách Prince z Persie nás letos čeká ještě Čarodějův učeň, ale ani na toho asi moc lidí nepřijde, pročež Jerry už teď pilně dohlíží na čtyřku Pirátů z Karibiku. Ta musí zákonitě trhnout majland, co přijde po ní však ještě není úplně jasné. Sci-fi Lighspeed? Mizerové 3? Lovci pokladů 3? Možná něco z toho, ale je tu jedna ještě lákavější možnost.

Bruckheimer už dva roky pracuje na adaptaci válečného románu Stevena Pressfielda Killing Rommel, ve kterém se odvážná jednotka britských vojáků snaží odstranit klíčového německého generála. S Randallem Wallacem, scenáristou Statečného srdce a Údolí stínů, chtějí Pouštní lišku lovit ve stylu Tuctu špinavců a Šíleného Maxe, dát Severní Africe takový říz ale není legrace. Projekt se od začátku vyvíjel u Disneyho (nenechte se zmást, vylezl odtamtud Pearl Harbor), jenže nové vedení takovým filmům nefandí. Nálepkou "moc dospělé" nedávno zařízlo třeba McGho 20 000 mil pod mořem, a Killing Rommel nyní následuje.

Než ale začneme nadávat a lomit rukama, je třeba si připomenout jednu starou historku. To takhle žádný velký hráč nechtěl natočit film o Bitvě o Mogadišu. Jerry proto naštvaně odkráčel do Revolution Studios, zavolal Ridleymu Scottovi, a v roce 2001 se v kinech objevil masakr jménem Černý jestřáb sestřelen. Je otázkou, jestli se mu něco podobného může podařit podruhé (už Jestřáb na sebe těžce vydělával), ale když ne teď, tak kdy? Velice slušné výdělky Hanebných panchartů a Valkýry dokazují, že diváci na druhou světovou pořád ještě slyší, a kdyby se navíc opepřila nějakou menší tankovou bitvou v poušti... Hergot, vám to nezní jako kapku dramatičtější bruckheimerovka, na kterou všichni čekáme? Dost bylo pohádek, Jerry, my chceme tohle nebo Mizery!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace