Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #39 s Matrixem a Homerem


ikona
Cival
víkendový výplach
Jak je důležitý Harry Potter a jak machrují herci z A-Teamu? 

Oteplilo se, což výrazně zjednodušuje proces vyplachování. Je tudíž možné tuto bohulibou činnost provozovat poměrně důkladně. 

Reklama týdne 

Za peníze si člověk může koupit všechno. Samozřejmě i přízeň největších hvězd showbyznysu. Pro (další) dvouminutový propagační spot k sérii inspirované Hvězdnými válkami si Adidas pozval do baru v Mos Eisley Daft Punk, Snoop Dogga nebo motajícího se Jaye Baruchela. Digi kouzla dneska zmůžou leccos. Snad se Lucas na základě tohohle spotu nerozhodne svoji ságu devastovat a pomocí triků vyměnit Marka Hamilla třeba za Davida Beckhama. (1:46 wtf?)

Show týdne

Ódu na A-Team můžete najít v profilu jemu věnovaném. Nevejde se tam ale informace o tom, že i marketingoví specialisté, kteří mají na starosti prezentaci filmu v reálu, mají styl. Ukázali to na slavnostní premiéře: Tohle defilé s tankem, klasickou dodávkou a atmosférou doznívající studené války je cool o trochu víc než slavnostní uvedení kotíkovských komedií ve Slovanském domě.

Žebříček týdne

Časopis Entertainment Weekly netroškařil. Dovolil věnovat jedno své číslo žebříčku 100 nejlepších postav posledních dvaceti let. Jelikož se nemohl o výhru ucházet Darth Vader, logicky vyhrál Homer Simpson. Nic proti tomu – ale jména na dalších místech vás často překvapí. Třeba hned Potter na dvojce je výsměchem. Ale co, na hádání je spousta místa v komentářích. A alespoň se na tenhle pořadník navěsila spousta zajímavých informací – třeba „originální“ recept Josse Whedona, jak stvořit Buffy.

 

Geekovina týdne

Jak člověk stárne, pochopí spoustu věcí. Třeba proč jsou dobré olivy. Že je pivo nejlepší věc na světě. Nebo – nejnověji – že chodit do budov, co vypadají jako hvězdárny z předaleké galaxie, je cool.

Castingové video týdne

Druhý díl nás rozhořčil, ale nic to nemění na tom, že Transformers budou pravděpodobně největším megaflákem příští sezóny. Když Megan Fox vycouvala (nebo spíš byla vycouvána) od robotí galaparády, začala se Michaelu Bayovi hlásit spousta děvčat, jež chtěly její místo a nebály se proto ukazovat, že mají odpovídající proporce a že jsou adekvátně povětrné. Ale o roli se neucházejí jen modelky. O prostor před kamerou stojí třeba i Sir oceněný Oscarem.

Hračky týdne

Ztraceno v překladu. Když si kupujete boty s logem Lodidas nebo Puna, alespoň tušíte, do jaké kvality „jdete“. Když ale v hračkářství zavalí regály originální hračky podle slavných postav z filmového plátna… můžete být po letech strávených hraním v dětském pokojíčku překvapeni, že Spader-Man neexistuje.

Otravné děcko týdne

Vyrůstat jako syn slavných rodičů má svoje nevýhody. Nejdřív si je samozřejmě může daný capart vykládat jako pravý opak a jásat nad tím, že tatík domluví místo lekcí karate rovnou hlavní roli v remaku Karate Kida a že hned odmalička pomůže s nakopnutím hudební kariéry. Jenže pak se takovému špuntovi může začít okolí posmívat – třeba proto, že se tváří jako drsný rapující „nigga“, a přitom sotva domutoval. I Justin Bieber se v tomhle klipu jeví jako cool drsňák, minimálně když ho srovnáte s Jadenem Smithem. (mimochodem, fuxoft tvrdí, že se Karate Kid povedl!)

Photoshopové hrátky týdne 

Vznik filmů je otázkou mnoha let, mnoha milionů, mnoha kompromisů. Než jedna látka úspěšně přejede z fáze preprodukce do posledního dne postprodukce, stane se často mnohem víc dramatických událostí, než kolik obnáší děj samotného filmu. Třeba poskládat herecké obsazení zabere spoustu námahy, vyjednávání, palčivých rozhodnutí a… štěstí. Často se už tady rozhoduje o tom, jestli snímek vstoupí do historie, nebo upadne v zapomnění jako průšvih. Díky photoshopujícím nerdům se můžete podívat na to, jak by vypadaly některé bijáky v původním obsazení alespoň na plakátech.

Zajímavost týdne

Nemá cenu donekonečna stavět nové kulisy a vyrábět nové rekvizity. Ne, fakt se netisknou na každý nový natáčecí den čerstvé noviny. Na /Filmu nasbírali po netu dost důkazů, že filmaři rádi užívají pořád a pořád dokola klidně jedny a ty samé. Mokrý sen každého žurnalisty: Napsat pár článků, které se budou se zájmem louskat navěky věků.

Duel týdne

Je větší machr John Williams nebo Jerry Goldsmith? Ano, tentokrát můžete poměřit dva největší hollywoodské hudební klasiky posledních, řekněme, čtyřiceti let. Williams díky spolupráci se Spielbergem nebo Lucasem bude mít okamžitě na své straně většinu kinofilních geeků, nebožtík Goldsmith má ale v repertoáru pecky jako Rambo, Vetřelec, Star Trek, Přichází Satan, Planetu opic nebo Základní instinkt. Které ze slavných „Jéček" je vám bližší?

 

Za týden zdar.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace