Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Drsní Francouzi míří do Ameriky


ikona
Mr. Hlad
remake
Kdo bude točit novou verzi klasické francouzské kriminálky?  

Filmová adaptace románu Cormaca McCarthyho Cesta sice na Oscarech nikomu zrak nevytřela a ani v kinech to nebyla žádná sláva, rozhodně se však nedá říct, že by šlo o špatný film. Svoje kvality měl, jen jich nebylo tolik jako v případě Tahle země není pro starý.

Režisér John Hillcoat ale nikoho o svém talentu přesvědčovat nemusí. Už jeho australský western Proposition ukázal, že tenhle chlapík to sice v Hollywoodu nebude mít jednoduché, ale jeho kariéru stojí za to sledovat. Točí ošklivé, špinavé a brutální filmy. A točí je dobře. Teď se však nejspíš rozhodl zkusit i něco malinko komerčnějšího. Chystá totiž remake francouzské klasiky Jeana – Pierra Melvilla Osudový kruh.

Příběh propuštěného kriminálníka, který se spojí s uprchlým vězněm a bývalým policistou a začne dělat lumpárny, je jedním z nejslavnějších filmů Alaina Delona a americkou verzi měl dlouho točit asijský režisérský zázrak Johnny To (jeho Exiled nás ve Varech kdysi solidně odrovnalo). V remaku se měli objevit Orlando Bloom, Liam Neeson nebo Chow Yun-Fat a počítalo se i s čestnou miniroličkou pro Delona. Teď je ale situace nejspíš úplně jiná. Je možné, že scénář Steva Knighta, jenž napsal třeba Východní přísliby, poputuje do koše a Hillcoat začne úplně od začátku. Každopádně drsnou a atmosférickou kriminálku bychom od něho viděli rádi stoprocentně. Atmosféru totiž tenhle rejža umí.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace