Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hobit přišel o režiséra


ikona
KarelR
guillermo del torohobitPeter Jackson
Guillermu del Torovi došla trpělivost. 

Jsou to už neuvěřitelné dva roky, kdy jsme zjistili, že na dva filmy rozděleného Tolkienova Hobita natočí Guillermo del Toro. Bylo to splnění velkého fanouškovského snu, ten se teď ale bohužel rozplynul. Del Toro totiž oznámil, že z důvodu neustálých průtahů s produkcí, kvůli kterým přestával stíhat svoje další závazky, opouští režijní post. U Hobita tak zůstane pouze jako jeden ze scenáristů, a po doladění papírové předlohy filmů bude maximálně dodávat cenné rady ze zámoří jak Peteru Jacksonovi a jeho týmu, tak svému nástupci.

Lehce šokující a hlavně nemilá zpráva přichází zhruba měsíc po tom, co se úplně zastavila třiadvacátá bondovka, netřeba tak dlouze pátrat po tom, co za del Torovým odchodem stojí. Finanční problémy MGM poškozují i druhý velký projekt, jehož výdělky by mohly potápějící se studio spasit. I když vlastně ne zas tak vážně. Podle Jacksona, který del Torova rozhodnutí velmi lituje, ale na druhou stranu jej chápe, se totiž nadále pokračuje v preprodukci a chystá se natáčení koncem tohoto, nebo začátkem příštího roku. Pokud se tedy do té doby vyřeší potíže v MGM (bez toho se filmy nikam nehnou) a sežene jiný režisér.

Tím by teoreticky mohl být dříve zvažovaný Sam Raimi (připravuje sice Warcraft, ale ještě se mu neupsal na 100%) anebo Neill Blomkamp (District 9), u kterého je šance, že by vyslyšel případné volání svého mentora. To jsou ale jen spekulace, jisté je v současnosti pouze to, že se režie neujme sám Jackson, jak by mohli mnozí předpokládat. Podle jeho agenta má řadu povinností jinde (např. další Tintin se Spielbergem), a přestože bude i nadále věnovat Hobitovi značné množství svého času, odvelet celé náročné natáčení by nezvládl.

Oba díly Hobita tak sice mají hotové návrhy všeho od kostýmů a lokací, přes příšery, až po akční scény, s novým režisérem se ale může spousta věcí změnit (třeba přibude kýžený třetí rozměr). Takřka nekonečné čekání na zelenou, kterou projekt i při tak pokročilé fázi příprav stále nemá, proto pokračuje. Kdo ví, nakolik můžeme v tuhle chvíli věřit plánům ohledně premiér (prosinec 2012 a 2013), jediným stoprocentním faktem tak je, že nás nejpozději tou dobou čekají jiné filmy od del Tora. Taky doufáte, že mezi nimi bude třetí Hellboy?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace