Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Sherlock Holmes bez ženy?


ikona
KarelR
guy ritchiejoel silverjude lawrobert downey jr.sherlock holmes
Objevilo se pár nových informací o pokračování nejlepší letošní detektivky. 

Reimaginaci příběhů nejslavnějšího fiktivního detektiva sice na přelomu roku zastínil Cameronův Avatar, Sherlock Holmes byl ale přesto velkým úspěchem. Při devadesátimilionovém rozpočtu dokázal utržit ohromující půlmiliardu dolarů, a film sám zraje jako víno s každým dalším zhlédnutím. A to mimochodem i s vydařeným českým dabingem, kde se Downeyho konečně ujal pasující Jan Šťastný (Iron Man takové štěstí neměl). Dvojka je samozřejmě na cestě, Joel Silver tedy začal pomaličku odhalovat, co nás v ní čeká.

Tou předvídatelnější věcí je návrat Roberta Downeyho Jr. do role Holmese, Jude Law si opět střihne Watsona, a Guy Ritchie je bude hlídat za kamerou. Překvapením však je, že neuvidíme moc Irene Adler. Rachel McAdams se prý ve filmu určitě objeví, její postava ale tentokrát nebude hlavní. Zatím není jasné, proč dostane Sherlockova "milá" méně prostoru, jestli to však souvisí s přihráním nějaké jiné krasavice do rukou deduktivního génia (anebo téměř úplnou ignorací romantické linie), nezní to jako zrovna šťastná idea. V posledních letech se totiž moc lepších filmových párů na plátně neobjevilo, ačkoliv se na tuhle vychytralou dvojku neupíralo zas tak moc pozornosti.

Holmesovský sequel se bude každopádně točit kolem pána, který Irene Adler zaměstnával v prvním díle, a nyní hodlá Sherlockovi pořádně zatopit. Ona postava je podle Silvera pečlivě sepisována (Michele a Keiranem Mulroneyovými, tvůrčím duem stojícím za Reynoldsovým Paper Manem), kolem jejího obsazení je ale zatím ticho. Ne však nadlouho, jelikož se údajně chystá podzimní natáčení s premiérou v prosinci 2011, a v příštích měsících tak bude třeba dolátat díry v ansámblu. Koho byste chtěli v oné tajemné roli (ano, ještě pořád se naivně vyhýbám spoilerům), a jak byste řešili situaci kolem ústupu Irene do pozadí?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace