Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #35 s Titanicem a videohrami


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jak to bude s pokračováním Titanicu, kdo je největší frajer ze Street Fightera a která počítačová hra si říká o filmovou verzi?  

Víkend + výplach = víkendový výplach.

Trailer týdne

Představte si, že máte dobrou práci, hodně peněz a slušně rozjetou kariéru. A nějaký magor vás unese a rozhodne se zahrát si s vámi hru, jejíhož konce se nejspíš nedočkáte. Abyste přežili, musíte do sebe ládovat modré pilulky. Pomeranč vám může zachránit život a na pozoru se musíte mít před čtveřicí smrtelně nebezpečných přízraků. Z bludiště není úniku a smrt čeká za každým rohem… a abyste přežili, musíte začít žrát. Aneb jak by vypadala hororová adaptace legendárního Pac-Mana.

Pitva týdne

Filmová verze kultovního comicsu Kick-Ass se sice povedla na výbornou, diváci se ale do kina bohužel nehrnou. Kombinace originálního přístupu, schopného režiséra, zajímavého příběhu, drsných hlášek a brutálního násilí si však už teď získala kultovní status. Málokde totiž vidíte holčičku krájející padouchy na kusy (doslova) nebo tak moc zmláceného teenagera. Pokud byste tedy rádi věděli, co všechno musel Dave Lizewski zažít, aby se z něho stal superhrdina, klikněte na obrázek.

Tričko týdne

Trička od Tee Fury jsou zajímavá, originální a prodávají se vždy jen jeden den. Proto tenhle kousek už jen tak neseženete, ale když budete mít kliku a zapátráte po internetu, třeba si přeci jenom budete moci obohatit šatník něčím originálním. Jestliže tedy řešíte ve své hlavě dilema, zda je lepším režisérem Steven Spielberg nebo Stanley Kubrick, můžete mít na sobě to nejlepší z obou světů a zabývat se například úvahami o tom, jak by vypadaly estrády Petra Novotného ve 3D.

Bitka týdne

Poslední filmová verze legendární videoherní mlátičky Street Fighter se nepovedla ani trochu a i ti nejvěrnější fanoušci, kteří by jinak s radostí tleskali nad čímkoliv, kde by se objevil alespoň jeden z bouchačů, pochopili, že takhle to nepůjde. Andrzej Bartkowiak to nezvládl, Kristin Kreuk byla v akční roli uvěřitelná asi jako Jiří Paroubek a celkově to mělo podobný drive jako třeba Volejte věštci. Dopadlo to zkrátka skoro stejně špatně, jako když to v devadesátých letech zkoušel Jean Claude Van Damme. Parta milovníků Street Fightera se ale rozhodla ukázat světu, že bitky dvou šášulů v pyžamu nemusí být vždycky jen úplně zlé.

Plakát týdne

Ultimátní comicsová slezina s názvem The Avengers by měla nabídnout spolupráci Nicka Furyho, Iron Mana, Thora, Kapitána Ameriky a objevit by se měl například i Hulk. Zkrátka to nejlepší, co může comicsový a filmový Marvel nabídnout. Na první obrázky a trailery si ještě nějakou dobu počkáme, ale milovníci superhrdinů jsou už dávno v pozoru a zásobují internet fanouškovskými plakáty. A některé z nich vypadají i poměrně zajímavě.

Karaoke týdne

Návrat Jediho je ve staré trilogii Star Wars považován za nejslabší film a můžou za to především Ewokové. Malí roztomilí chlupatí méďové, kteří to dokázali nandat Impériu a pomohli zničit zrekonstruovanou Hvězdu smrti. Možná, že si je George Lucas prosadil kvůli dětskému publiku, možná doufal, že video spin-offy mu vydělají velké peníze, možná má jen podezřele kladný vztah k plyši. To je ale teď jedno, protože minimálně jako muzikanti mají Ewokové co nabídnout. A vy si můžete zazpívat s nimi! Yub nub!

Další bitka týdne

To, že fanoušek počítačové hry natočí se svými kamarády krátký film, se stává dnes a denně. Že ale vzniknou během jednoho týdne dva fanfilmy o stejné hře a dokonce v nich narazíme i na stejné hrdiny, to už značí spiknutí globálních rozměrů s cílem dosadit sourozence Gondíkovy na post českého prezidenta. Jednoduše řečeno – Ryu VS Ken si dávají druhé kolo.

Fofr týdne

Hvězdné války jsou snad největší filmová sága všech dob. Stovky charakterů, desítky světů, epické příběhy, láska, nenávist, válka, čest, hrdost, mimozemšťané a pípající roboti. A teď si představte, jak se tohle všechno dá nacpat do nějakých dvou minut. Není to snadné, ale jde to, takže pokud jste v posledních letech absolvovali ztrátu paměti a nemáte dost času podívat se na znovu na tuhle filmovou klasiku, tohle by vám mohlo trochu pomoct.

Projekt týdne

A je to tady. Nechvalně známá společnost Asylum, jejíž filmy vypadají jako výtvor opilých kamarádů, kteří ve tři v noci ráno našli videokameru a rozhodli se jí vyzkoušet v lese, dokázala něco nevídaného. Její nejnovější projekt se totiž bude jmenovat Titanic 2. Je potřeba říkat něco dál? James Cameron pochopitelně nebude mít s filmem nic společného, hrají v něm jen začínající nebo vysloužilí herci a bude v něm obrovská loď. Jinak ale půjde o klasickou direct-to-dvd hovadinu, při jejímž sledování se vám roztečou oči. Tohle od Asylum už není jen trik na vylákání peněz z tupců, tohle je jasně vztyčený prostředníček mířící směrem k Hollywoodu.

Duel týdne

V minulém duelu si to rozdali Denzel Washington s Morganem Freemanem, jenž z něj vyšel vítězně. Tentokrát se podíváme na dvě herecké legendy, které spolu nejednou táhly za jeden provaz. Vítězem ale může být jen jeden. Bude to Paul Newman nebo Robert Redford? A proč?

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace