Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Ostré nůžky 2010: Nej trailery mají Kuky a Pouta


ikona
Cival
moviezoneostré nůžkyredakce
Nultý ročník ankety o top český trailer ocenil své vítěze... 

Dokonáno jest. Nultý ročník výroční ankety Ostré nůžky, která se pokusila vytipovat nejlepší české upoutávky za posledních dvanáct měsíců, je za námi – na páteční TrailerNight jsme předali decentní skleněné ceny dvěma vítězům, kteří vzešli z hlasování.

Čtenáři a tedy i potenciální diváci volili nejlepší trailerovou kampaň, v kteréžto kategorii jednoznačně vyhrálo rodinné dobrodružství Kuky se vrací (cenu převzal střihač Filip Malásek). O polovinu hlasů méně nasbírala Pouta, třetí skončily 3 sezóny v pekle.

V hlasování „odborné poroty“ o nejlepší trailer roku se pořadí obrátilo. Z třetí pozice se sice mocně dotahoval trailer na Protektora, nakonec ale vítězství uhájil trailer na Pouta, s náskokem před plnohodnotnou ukázkou na Kukyho (pro cenu si přišel do Bio Oko producent a spolutvůrce traileru Vratislav Šlajer).

Hlasující zástupce odborné veřejnosti jsme poprosili o krátká vysvětlení, proč se jim zamlouvaly ty které konkrétní kousky. Zajímá-li vás tedy česká trailerová scéna a umění filmové upoutávky obecně, čeká vás zajímavé počtení (rozcestník na ukázky zde). 

František Fuka (filmový publicista, FFFilm)

1. Kuky se vrací trailer - Trailer, který je působivý a řemeslně bezchybný, a při tom originální, ryze český a nesnažící se kopírovat Hollywood.

2. Katka trailer -  Trailer zhustil lidský osud do dvou minut, aniž by lhal o obsahu a formě filmu a aniž by přestal být trailerem na dokument.

3. Dobře placená procházka trailer - Téměř geniální řešení, jak natočit poutavý trailer na film, který vlastně je záznamem divadelní inscenace a tudíž se nemůže chlubit zajímavými vizuály. Tak prostě žádné neukážeme! A funguje to.

V kategorii "nejhorší trailer roku" je kandidátů neskonale více. Jednak ty trailery, jejichž tvůrci jaksi zaspali dobu a dělají trailery jako v Československé televizi v roce 1985 ("Muži v říji", "Jarmareční bouda"). A pak roztomile zábavné trailery, které se snaží imitovat hollywoodské horory ("Klíček", "T.M.A.", "Oko ve zdi"), thrillery ("Hodinu nevíš", "Kajínek") nebo akční spektákly ("Jánošík: Pravdivá história", "Jménem krále") přičemž už ze samotného traileru je jasné, že na to nemají. Vítězem, respektive "loserem" se ale nakonec stává trailer na film "Jan Hus - Mše za tři mrtvé muže", který není ani v nejmenším zajímavý nebo zábavný (chtěně ani nechtěně), neříká naprosto nic o tom, co je vlastně film zač, zpěvu v něm není rozumět, takže musí být titulkovaný a celé to ve mně vzbuzuje intenzivní pocit, že nechci s tímto filmem ztratit ani sekundu navíc nad ony tři minuty, které jsem musel přežít.

Peter Konečný (šéfredaktor Kinema.sk)

1. Kuky se vrací trailer - podla mna naj cesky trailer ostatnych rokov - napaditost, voiceover, zostrih...
2. Pouta trailer - hudba, voiceover, zostrih, hra s nazvom filmu v titulku...
3. Auto*mat trailer - vyborne spravena uputavka napriek tomu, ze ide o dokument...

Nejhorší: Případ nevěrné Kláry, Ať žijí rytíři, Doktor od jezera hrochů

Kamil Fila (filmový kritik, Aktuálně.cz)

1. Protektor trailer – Trailer stylově představuje film s rozpoznatelným stylem. Ihned mám chuť jít se přesvědčit, jak to bude vypadat v kině jako celek

2. Hodinu nevíš trailer – Tohle vypadá jako trailer na standardní americký film. Možná je tato meta pro české filmy zbytečná a měli bychom jít jinou cestou než Hollywood, ale jde každopádně o špičkovou profesionální práci, která se nepodbízí.

3. Pouta trailer – Lehký experiment, bez vyložených trailerových klišé, a přitom velmi úderné

Nejhorší: Doktor od jezera hrochů – Návrat o deset patnáct dvacet let zpátky? Střih, ječení, střih, vřískání, střih, pitvoření, střih, sprosté slovo, střih, omdlévání, střih, nepovedený vtip. Finální věta „pánové, tohle je strašný!“ má sloužit jako sebereflexe?

Ulovit miliardáře – Poskytuje velmi dobrý obrázek o tom, jaký je celý film, což je vlastně úkol traileru. Ale je nutné vědět, že existuje strašný, toporný, křečovitý film, kde jsou za sebou poskládány scény bez návaznosti? Plus asi nejhorší hudební podklad roku.

Jarmareční bouda – K tak uměleckým filmům snad ani nejde udělat trailer. Nebo to není umělecký film? Anebo je umění udělat takovýto trailer?

Zvláštní ocenění: Kuky se vrací – po tomto traileru nemám sebemenší představu, jestli ten film může být dobrý, jestli to bude průser, či o čem to vůbec je. Jenom vidím, že to je precizně technicky zpracováno. Od potenciálního hitu bych čekal lepší trailerové nápady.

 

Mgr. Pavel Skopal, PhD. (filmový vědec, FF MU)

1. Pouta trailer
2. 3 sezony v pekle trailer
3. Auto*mat trailer

Jiří Flígl (filmový publicista a dramaturg Festivalu otrlého diváka a Filmasie)

1. Kuky se vrací teaser - Skvělý doklad toho, že v jednom dvacetivteřinovém záběru je možné diváky uhranout a navnadit.

2. Pouta trailer - Řemeslně naprosto čistý produkt, jenž v úryvcích monologů pravidelně pouští drobky klíčových motvů filmu, které úderně dokresluje dynamicky stříhanými obrazy. Vytváří se tím přesný a lákavý dojem z filmu, který pomáhá prodat nápaditě vybraná (vůči době děje) kontrastní hudba.

3. Kajínek teaser - Exploatační film podle reálných událostí v českých kinech už pár let nebyl a ukázka efektně vyzdvihuje veškeré přednosti nového příspěvku ve spojení s diváckými očekáváním vycházejícími z titulu.

Nejhorší: Je příliš mnoho adeptů a tudíž, finální vybraný titul spíše než nedostatky bude vyjadřovat osobní preference hlasujícího. Proto osobně volím principielně bezchybný 2Bobule - teaser, neboť je výmluvnou ukázkou toho, že kýč a reklamí estetika bez potřeby jakéhokoli nápadu či tvůrčího vkladu budou vždy fungovat bez ohledu na to, jaký budou produkt budou prodávat.


Stanislav Šulc (filmový publicista, E15)

1. Protektor trailer - Podle mě nejlepší ukázka nečastého úkazu, kdy dobrý trailer diváka láká na minimálně stejně dobrý film. Autorům se na ploše dvou minut povedlo přiblížit příběh, poetiku, konflikt i drama, které potom nabídne celý film. Navíc je tam ta super hudba a dynamika tak tipické pro Protektora.

2. Hodinu nevíš trailer - Takhle skvěle vygradovaný trailer se v českých podmínkách vidí málokdy. Atmosféra hustá jak heparinem nezředěná krev, pauzy mezi střihy se neustále zkracují a k tomu jede brutální hudba. Jo, takhle se to dá, ale výsledný film je prostě tak jiný a trailer až tak moc lže, že to nemůže být lepší než na druhé místo.

3. Jánošík – Pravdivá historie - Ze všech trailerů je to nejblíž velkolepým, monstrózním, vyhroceným trailerům k americkým velkofilmům. Ačkoli samozřejmě čtyři zbojníci běhající po slovenských kopcích nejsou armády, celkem to dobře funguje. Kdybych mohl přidat ještě jeden trailer, tak by to byl ten k filmu Jan Hus – mše za tři mrtvé muže, který svou nápaditou undergroundovou poetikou jde zcela proti všem kánonům, které se v trailerech objevují.

Nejhorší: Kněžna Libuše v nabídce nebyla, tak to schytají 2Bobule. Je to ošklivé, urážející, znásilňující, v důsledku strašně bolestivé. Na Moravu nikdy víc a může za to ten „film“ a ty dva trailery. Jestli je v tom vinařském kraju takhle, chápu, že tamní musejí tolik pít.

Ondřej Vosmík (filmový publicista, Týdeník Televize)

1. 3 sezóny v pekle - trailer. Profesionální provedení traileru odpovídá provedení samotného filmu a dobře zdůrazňuje jeho přednosti, především výbornou vizuální stránku, dobře prodaný vysoký rozpočet, a prostou skutečnost, že tohle je evidentně "něco jiného, fakt zajímavého".

2. 2Bobule - teaser. Chytře prodává krásu kvalitně nasnímané moravské krajiny, aniž by jen náznakem umožnil odhalit rozbředlost a rozpačitost děje a dialogů. Pozdější plnohodnotný trailer už karty bohužel vyložil. 

3. Ženy v pokušení - plný trailer. Chirurgicky přesné navnadění cílové divácké skupiny, v závěrečné fázi zručně nastříhané do rytmu. Nic geniálního, ale funguje přesně tak, jak má.

Nejhorší: Doktor od jezera Hrochů. Uondaností až diletantstvím film vlastně docela vystihuje. Je to bez ladu a skladu, a šlo by to prakticky libovolně zpřeházet, přičemž výsledek by byl úplně stejný, v případě dobré konstelace náhod možná lepší. A mimochodem, když se dává na závěr traileru nějaká "tečka", měla by být vtipná nebo mít význam. Tady Bob Klepl jen tak bez kontextu prohlásí "Pánové, to je strašný!". Ale má recht.

 

Martin Pošta (ředitel Fresh Film Fest)

1. Kuky se vrací trailer
2. Protektor trailer
3/4. Pouta trailer
3/4. Jánošík trailer

Nejhorší: 1. Jan Hus - mše za tři mrtvé muže
2. Cinematerapie
3. Případ nevěrné Kláry

 

Jakub Fürst (filmový a hudební publicista)

1. Pouta trailer - Po zhlédnutí tohohle traileru si člověk musel chtě nechtě přiznat, že v tomhle případě česká kinematografie zase jednou vytasila koule a s radostí s nimi překvapeného diváka plácla tvrdě po obličeji. Lidi tady dostávají rány, čas od času se vytahují nabité zbraně a člověk má na konci téhle prezentace chuť vstoupit do Státní bezpečnosti, aby byl taky tak skvěle nasvícen a nasnímán a ještě mu při práci hrála WWW. Kaiser má v téhle ukázce pravdu. Nejsme jako oni, jsme jiní. 3, 4, 5.

2. Auto*Mat trailer - Ukázka, po které sice nebudete mít chuť zahodit své řidičské oprávnění a svůj zánovní automobil polít benzínem od nadnárodní společnosti a zapálit jej, ale místo toho si se spokojeně uvědomíte, že i u nás se ještě umí točit vtipné propagandistické dokumenty, které se dají dobře odprezentovat a fajnově nastříhat. Možná už pak ani nebude vadit, pokud se k samotnému filmu nikdy neodhodláte.

3. Kuky se vrací trailer - Všichni víme, že byl Jan Svěrák kdysi za oceánem a nevrátil se domů s prázdnou. Občas je to ale potřeba trochu připomenout a ukázat těm ostatním, že i u nás se můžeme kochat trailerem zahraničního střihu a necítit se přitom trochu nejistě, jestli je to všechno vůbec skutečné. Škoda té rodinné hlasové tlačenky a snahy jít za pomoci toho „netradičního“ voice-overu programově proti proudu. Krom těchto peripetií to je totiž celé EPIC.

Nejhorší: Jarmareční bouda trailer - Není nad to, když si s kamarády natočíte podobenství, které skoro nikdo nepochopí a navíc jeho distribuci připlácnete zlotřilému distributorovi. Ten si s ním neví moc rady, takže se jej rozhodne nabídnout širokým masám v multiplexech a do marketingového mixu zakomponuje i trailer kladoucí jednu zásadní otázku za druhou. Neznalý divák v danou chvíli marně přemýšlí, jestli od té doby, co pár let po revoluci přetáčel videokazety z půjčovny na konec, aby si mohl vychutnat obrazové prezentace pestrých video hitů, viděl něco podobného. Jarmareční úkaz.

Radim Bartík (filmový publicista, MF Plus)

1. Jánošík (trailer) - Heroická hudba, impozantní záběry hlavního hrdiny, dynamické scény, rychlý střih, spousta akce. Takhle povedený trailer se dá udělat i z úplné voloviny. Upoutávka na Jánošíka by ve mně zájem o tenhle film vyvolala. Zvlášť, když v ní i ten zlověstný hák působí tak cool.

2. Kuky se vrací (teaser) - Trailer je taky fajn, ale teaser působí přímo okouzlujícími dojmem. Ukrývá parádní moment překvapení a funkci „dráždiče“ plní dokonale. Po tomhle se prostě musíte těšit nejen na nadcházející trailer.

3. Pouta (trailer) - Dramaturgicky naprostá pecka seká informace o ději s razancí zbrusu nového kombajnu a napětí se stupňuje. Z toho co na úplném začátku vypadá jako trochu moc šedé drama z divné doby se na konci vyloupne totální (totalitní) thriller z hodně šedé doby. Co pokazila nudná hudba, zachránily skvělé filmové záběry.

Nejhorší: Pamětnice - Je to sice skoro neuvěřitelné, ale i tak nevkusný odpuzovák jako trailer na Doktora od jezera hrochů jednoduše nemá na Pamětnici. Slátanina záběrů, které jsou špatné samy o sobě, tragicky humpoláckých vtipů a scén, jež by byly dramatické jedině, kdybyste si u nich v zoufalství překousli jazyk, jednoznačně vede – nebo přesněji řečeno zaostává.

 

Ďuro Červenák (filmový publicista a spisovatel)

1. Pouta trailer - Ideálna kombinácia rýdzo českého materiálu a svetového remeselného prevedenia. Ani stopa po tradičnej nekoncepčnosti českých trailerov, k tomu vynikajúca atmosféra. Jednoznačne najlepší voice-over (Oldřich Kaiser).

2.Kuky se vrací teaser - Ukážka toho, ako môže na film navnadiť jeden dobre vybraný záber s vhodnou hudbou a veľavravným voice-overom. Je v tom vtip i atmosféra a do hrdinu sa okamžite zamilujete. Navyše to musí fantasticky fungovať na deti. Návyková záležitosť.

3. Jánošík -  pravdivá historie - Tvrdý súboj s teaserom na 3 sezony v pekle o „trailer s najlepším strihom“. Jánošík víťazí, pretože je údernejší a je to možno jediný česko-slovenský trailer z uplynulého roka, ktorý má v sebe naozaj adrenalín a „blockbusterový americký drajv“.

Najhorší trailer: Jarmareční bouda - Zápas o najhorší trailer bol tvrdší, pretože kandidátov bolo viac. Kategóriu „nevábny filmový materiál prezentujeme ešte aj chaotickým zostrihom bez akejkoľvek koncepcie či gradácie“ dôstojne zastupovali Doktor od jezera hrochů či Jak ulovit miliardáře. Najnudnejšou upútavkou bol sled pekných obrázkov v teaseri na 2Bobule. Nakoniec ale zvíťazila pseudointelektuálna odpornosť Jarmareční bouda s tak odpudivým trailerom, že musel spoľahlivo odplašiť dokonca aj návštevníkov filmových klubov.

 

Pavel Němec (filmový publicista, Maxim)

1. Protektor trailer
2. Kuky se vrací trailer
3. Tri sezony v pekle trailer

Nejhorší: Doktor od jezera hrochů

 

Petr Čihula (MovieZone.cz)

1. 3 sezóny v pekle trailer - „Hrdinský trailer“ aneb mladý rebel s jasnou příčinou se bouří proti zaběhlým konvencím a nešetří jadrnou mluvou, obdobně jako podkresové kytarové riffy nešetří na intenzitě a bicí na tempu. Ukázka zve do kin a přesto nevyzrazuje nic podstatného. Láká totiž na hrdinu a ne na příběh. A to je přesně to, co tuhle obrazovou montáž odděluje od zbytku tuzemských trailerů, kde se na sebe záběry vrší vesměs náhodně. Tyhle si vybraly jednotný cíl a šlape to skvěle.

2. Pouta trailer - Historka o tom, jak česká trailerová scéna našla svého chlapíka pro voiceovery: Alkohol, dlouholetý kamarád Oldřicha Kaisera, dovedl jeho podmmanivý chraplák do stavu blízkému dokonalosti. Druhá vítězný zářez pak putuje na vrub skvělé atmosféře, kterou buduje jak nekonvenční hudební podmaz, tak i útržky dobového obsahu, které v našinci i dneska vyvolávají tísnívý pocit beznaděje. Aneb je mnohem lehčí udělat dobrý trailer na dobrý film, protože je z čeho čerpat.

3. Kajínek teaser - Jen málokdo si u nás na pozadí střídajících se obrazů dovolí zapomenout na nějakou tu pěknou českou písničku, či alespoň její úryvek. Je to vděčná taktika, která většinou odvede polovinu práce. Kajínek se nebojí jít na to zámořskou stezkou a svou adrenalinovou koláž roubuje na prostý zvuk tlukotu srdce, v jehož stupňujícím se tempu se originálně střídají shluky elementů, které také poctivě ctí západní vzory – akční zpomalovačky, kamerové filtry i ony důležité „osudové momenty“. Kajínek ví o svých přednostech a přesto s nimi namachrovaně nemáchá. Minimalismus vítězí!

Nejhorší: Doktor od jezera hrochů teaser - Typický případ toho, jak se ze sousloví "lidová zábava" tvůrci snaží vymačkat skutečné maximum. Teaser (trailer je na tom o něco lépe, ale ne o moc) za sebe prostě skládá záběry, kde někdo křičí, směje se, popřípadě vypouští nějakou legrační hlášku. A to je všechno. Přidejte mimózní záběr na letadlo přelétavající Pražský Hrad (zatímco na pozadí zase někdo křičí) a zbývá se už jen zeptat: Baví vás afektovaná Eva Holubová? Užijte si ji dosyta, my jdeme o dům dál.

Vašek Rybář (MovieZone.cz)

1. Protektor trailer - Naprosto čisté trailerové řemeslo, nijak se nepodbízející divákům ani západním vzorům. Příklad toho, že ukázky lze stříhat tak, aby obstály v celosvětovém měřítku a zároveň si zachovaly "český ksicht".

2. Kuky se vrací trailer - Svěrákův film je výletem do jiného světa a voice-over dalších dvou Svěráků mu sedne jak oliva do bondova Martini. Možná to vaše uši nepochopí na první pokus, ale je dobře promyšlený krok, v trailerů, který probíhá nepsanou osnovou jako ryba ve vodě (ta pošírovaná akční koláž je úžasná).

3. 3 sezóny v pekle - Živé, hravé, předávající maximum informací na omezeném prostoru. Tam kde jiné české trailery působí nekonečně, tam u 3 sezón chcete víc a víc. Zkrátka skvěle zvládnutá vějička.

Doktor od jezera hrochů - Proč Troška? Protože je Trošku horší než ostatní. Víc vykulených telebrit, víc kašírovaných lokací ve stylu "fakt jsme tam byli" a dementní písnička v pozadí. Zdeněk se zkrátka snažil vyhrát, jako by tušil, že tuhle kategorii budeme vyhlašovat.

 

Štěpán Čermák (MovieZone.cz)

1. Kuky se vrací teaser - Svěrákův voice-over na mě fungoval už v traileru na Tmavomodrý svět, když se prvně rozezněl u Kukyho, měl jsem o svém letošním favoritovi jasno. Neopakovatelná atmosféra teaseru ty pocity jen podtrhává.

2. Kajínek teaser - Film o nájemném vrahovi? Chci létající auta, zpomalovačky a solidní akci. Trailer na takový film? Musí je umět prodat. Ten na Kajínka to zvládá skvěle.

3. Pouta teaser - Prodat thriller hezky "po americku", nebo spíš světově, není u českého filmu nic lehkého. Pouta to zvládla bez problémuí, stylově, řemeslně naprosto skvěle a přitom originálně.

Nejhorší: Doktor od jezera hrochů - Mohl bych si vybrat z hromady dalších ukázek. Všechny tyhle veselé komedie je mají na jedno brdo. Na Troškův hit padla volba z toho důvodu, že je mi vrcholně nesympatický a zároveň je ten film / trailer / teaser na něj splácanina ze všech nejsplácanější.


Karel Ryška (MovieZone.cz)

1. Jánošík - Pravdivá historie trailer – Epický slovenský velkofilm? Kdepak, ale trailer vás o tom dost možná přesvědčí. Upoutávka na Jánošíka je trailerovou kamufláží ve své nejklasičtější podobě, kdy tak nějak víte, že to asi nebude moc dobré, ale protože to vypadá zatraceně cool, hned dostanete chuť dát filmu šanci. A o to v tomhle řemesle běží především, tudíž u mě jasná loňská jednička.

2. Pouta teaser – Krutopřísnej Oldřich Kaiser, ještě krutopřísnější Ondřej Malý a skvělé lákadlo na český dobový thriller, jež vás spoutá stylem, ze kterého se vzpamatujete až při koupi lístků do kina. Pouta jdou na věc s rozvahou, atmosférou a charismatem, a už na tak malé ploše svoje hrdiny dusí s nebývalou razancí. Co z toho plyne? Neodbytná touha zjistit, kdo všechno bude muset vytáhnout občanku.

3. 3 sezóny v pekle – Trailery sázející na jeden výrazný hudební podkres to vždycky měly o trochu jednoduší. Pokud ale dokáže střihač téhle berličky dobře využít, nic proti tomu. 3 sezóny v pekle jsou milou ukázkou toho, že jde v pohodě namixovat záběry do pěkné koláže i u nás, a jelikož nikdy neztrácejí tah na branku a zanechají vás s pocitem „Hádek na hrad, chci víc“, určitě patří k české trailerové špičce minulého roku.

Nejhorší: Jarmareční bouda – Chápu, proč je trailer na Jarmareční boudu „jinej“. Ale proč je jinej způsobem, jenž se člověka snaží zabít hodně pomalou a bolestivou smrtí? Skoro dvě minuty čirého pekla vás možná ujistí o tom, že v kině číhá neopakovatelný zážitek, zároveň vám ale natlučou do hlavy i to, že si ho moc rádi odpustíte. Nebo že bych byl jinej a ta fatální chyba byla na mém přijímači?

Matěj Svoboda (MovieZone.cz)

1. Kuky se vrací trailer - upoutávka sestříhaná podle aktuálních trailerových pravidel, která dokáže být roztomilá, vtipná, zajímavá i originální. Především je ale hravá a ukazuje, že Jan Svěrák je režisér, jehož talentu je pro český filmový svět škoda. Po zhlédnutí téhle upoutávky nemá člověk pocit, že by se měl začít těšit jen na film dobrého českého filmaře, ale že se na něj chystá něco, co dokáže obstát v konkurenci hollywoodských letních blockbusterů.

2. Pouta trailer - vynikajícím způsobem gradovaný trailer, mrazivý komentář Oldřicha Kaisera a nepříliš příjemná atmosféra slibující poctivý thriller, který se bude chtít brát vážně a navíc využije okooukané normalizační kulisy k něčemu jinému, než jen k mluvení o tom, jak to tenkrát bylo špatné, ale stejně jsme se měli rádi. Dobře stestříhaná upoutávka na žánr, na který čeští filmaři z neznámého důvodu kašlou. Nebo na něj nemají.

3. 3 sezóny v pekle - málokterý český trailer vypadá tak epicky, draze, rozmáchle a přitom zároveň střízlivě sympaticky. Pořád se tu něco děje, do toho hraje dravá hudba, Kryštof Hádek křičí, má to styl a zároveň si to nechce hrát jen na efekt. A evropská kinematografie se nám nesměje. Dobrá práce po všech stránkách.

Nejhorší: Jarmareční bouda - všechny důvody, proč se smějeme českým trailerům, na jednom místě. O čem to bude? Nevíme. Proč tam Pavel Liška nemá ruce? Netušíme. Proč Jaroslav Dušek mluví jako zfetovaný? Nemáme zdání. Jestliže má být trailer reklama na film, tak tahle nefunguje. Ani trochu. Namísto lákání tu je jen chaos, zmatek, binec a pocit, že si zase někdo natočil něco spíš pro sebe a pro svoje kamarády a že by mu mělo být trochu trapně, když za to chce platit v kině. Film třeba není špatný, ale v tomhle případě je to vůči divákovi doslova jako plivnutí do obličeje. Opravdu si tvůrci mysleli, že tohle bude někdo chtít dobrovolně a za peníze sledovat 84 minut?

 

Petr Cífka (MovieZone.cz)

1. Pouta trailer - Chladný materiál poháněný odtažitou hudbou se zařezává o fous hlouběji než malebná rodinná podívaná Svěrákovic klanu. Velké plus za efektivní nasazení na monolog Oldřicha Kaisera. 

2. Kuky se vrací trailer - Řemeslně suverénní, přesto česky originální. A stejně jako Pouta i s potenciálem zaujmout minimálně v rovině traileru v zahraničí (kdo sleduje zámořská filmová média ví, že u obou titulů byl tenhle potenciál využit).   

3. Protektor trailer - Gerschwinovská hudební smyčka od Midi Lidi výborně pohání už trailer, originální design filmu adekvátně funguje i ve svižnějších podmínkách dvouminutového traileru. Ukázka, která nelže, a přesto zaujme.

Nejhorší: Pamětnice

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace