Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Konečně dobrá hororová série!


ikona
Mr. Hlad
rec
Malá naděje ve světě plném filmového zla?  

S horory to v kinech v poslední době není moc dobré. Michael Bay se rozhodl zremakovat všechno, co mělo někdy v minulosti alespoň trochu pozitivní hodnocení, série Saw dokazuje, že hledání nejhorších herců na světě je teprve na svém začátku a kameramani si na tomto žánru často zkouší nové filtry bez ohledu na diváky.

Pořád jsou to však naštěstí filmaři, kteří dokáží milovníka filmové hrůzy potěšit. V Británii se s tím Neil Marshall nebo Michael J. Bassett moc nepárají, ale oba se pomalu přesouvají do vyměklého Hollywoodu, ve Francii postupně objevují nové formy násilí a Španělsko pravidelně dokazuje, že natočit dobrý, originální a napínavý horor jde, když stojí za kamerou ti správní lidé. Jaume Balaguéro a Paco Plaza nejdříve překvapili s intenzivním a ručně točeným hororem [REC], jen aby nás rozsekali stejně dobrou (a možná i svým způsobem lepší) dvojkou.

A filmům se dařilo i v kinech, takže třetí a čtvrtý díl [REC] se začíná právě chystat. Režisérská dvojice se ale rozdělí V [REC] Genesis, který bude sólově režírovat Plaza, se prý dozvíme víc o původu podivného viru, který z lidí dělá agresivní zombie a premiéra je plánovaná na podzim příštího roku. [REC] Apocalypse bude zase sólo dílko Jaume Balaguéra a o ději se zatím nic neví, ačkoliv samotný název naznačuje, že se příliš optimistického příběhu nejspíš nedočkáme. Čtyřka se v kinech objeví rok po třetím díle. Uvidíme, jak se bude úspěšnému režisérskému duu dařit sólo, tahle série ale momentálně patří mezi špičku žánru, takže se pravděpodobně nemusíme bát, že se to nepovede. O kolika hororech tohle můžeme dnes říct?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace