Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Freddy vládne Americe, Iron Man světu


ikona
Cival
freddy kruegeriron mantržby
Nová Noční můra se za mořem s Iron Manem neutkala. I tak Stark bodoval. 

Michaelu Bayovi se produkování hororových remaků vyplácí. Vyplácí se mu už delší dobu a pořád se na tom nic nemění. Mrtvé hororové série sice v jeho podání „znovu umírají“, protože jsou všechny vykastrovány podle téměř identické lobotomicko-videoklipové šablony, ale dokud se miliony sypou, může to být jedno nejen Bayovi, nýbrž i všem jeho svěřencům a spolupracovníkům.

Po nové verzi Pátku třináctého, Stopaře a Texaského masakru motorovou pilou se updateu dočkal legendární Freddy Krueger z Noční můry v Elm Street. Nepřítel klidného spánku a vrahoun s proslule ohyzdnou pletí změnil svého představitele, ale i masku. Robert Englund byl odsunut do historie, jeho místo zaujal Jackie Earle „Rorschach“ Haley, a i když měl dost slušnosti nasadit si charakteristický klobouk, nová podoba jeho obličeje budí rozpaky.

TRŽBY HOROROVÝCH REMAKŮ
TRŽBY FILMŮ PRODUCENTA MICHAELA BAYE

Osud filmu šlo nicméně předvídat dlouho dopředu.. Recenzenti jsou podle očekávání zděšení a nostalgicky vzpomínají na originální verzi Wese Cravena z roku 1984. Mladé publikum film bez problémů konzumuje jako další horor rychlé spotřeby, ve kterém piští dost vnadných slečen na to, aby se člověk nenudil. A účetní, investoři a producenti se radují, protože film vydělává! 32 milionů za první víkend je suma zapadající mezi osmadvacetimilionový otvírák nového Texaského masakru a 40 melounů proklínaného remaku Pátku třináctého.

Tržby Noční můry sice poletí střemhlavě dolů, protože zájem o tyhle rychlokvašené horůrky obvykle hodně strmě opadá – jenže i celkových šedesát milionů, na které si Freddy brousí drápy, dalece převyšuje pořizovací náklady. Bayovi tohle vraždění hororových legend vychází a vynáší, proto bude nejspíš (stejně jako další producenti a další studia) pokračovat ve šmejdění žánrovými archivy a ve výrobě nových verzí pro dnešní diváky. Ouvej.

Ostatní filmy hledí na Freddyho z velmi uctivé vzdálenosti. Vždyť i dlouhodobě hitový animák Jak vycvičit draka si na druhém místě připočetl „jen“ deset milionů. Nočnímu rande stačilo „na bednu“ ještě míň, pouhých sedm a půl milionu. Tahle romantická taškařice díky nižším propadům zvládla o pár set tisíc přeskočit i comeback Jennifer Lopez ve filmu Záložní plán, jenž si připsal tentokrát 7,2 milionu.

NEJVYŠŠÍ ŠESTÉ VÍKENDY
AMERICKÉ TRŽBY 3D FILMŮ

Velkou proluku za vládcem kasovního žebříčku způsobilo i absolutní vyhoření druhé premiéry týdne, rodinné veselohry Chlupatá odplata. Brendan Fraser v tomhle teroru čelí aktivistickým zvířátkům, které děti poučí o tom, že příroda se má chránit a nikdy by ji neměla válcovat vidina peněz. Alespoň tak tipuju podle ohyzdného traileru, který ukázal, že hlavní hvězda je už úplně vyřízená. Křenění Brendana Frasera bylo v jednu dobu celkem vtipné i populární, jenže ta doba odběhla zároveň s Fraserovými čtyřicátými narozeninami. Sledovat ho nyní, jak dovádí s jezevci a bobry, je zjevně testem silných nervů, Chlupatá odplata se podle zámořských ratingů okamžitě zařadila mezi adepty na nejhůře recenzované a nejděsivěji hodnocené tituly letošního roku. Film navíc nevydělá, protože si o prvním víkendu započítal jen šest a půl milionu. Fiasko na úrovni jeleního bobku Frasera výrazně přibližuje hereckému důchodu – a soudný člověk toho nemůže moc litovat. Vždyť ani Mumie 3 pád jeho hvězdy nezabrzdila. 

Velmi příjemné je naopak zjištění, že akčňák The Losers se divákům zřejmě líbí a díky tomu o druhém víkendu propadl jen o 36%. Uhájil šestou příčku, i když jen se slabými šesti miliony. Momentálně jich hlásí 18 celkově, což je sice zklamání, ale při pětadvacetimilionovém rozpočtu asi ne vyložená katastrofa.

Na stejnou sumu klesly i zisky nové verze Souboje Titánů. Ta ovšem nadále suverénně vydělává, přičemž souhrnných 396 milionů ji stále drží na druhém fleku mezi světově nejúspěšnějšími bijáky letošního roku.

Do tohohle pořadníku ale dost brzy zasáhne Iron Man 2. Jeho americká premiéra proběhne o příštím víkendu a studio očekává, že se tržby budou pohybovat nad úrovni 130 milionů dolarů za první tři dny. Už v Evropě je totiž o Iron Mana velký zájem – Železňák již teď vládl statistikám celosvětových tržeb, když si o víkendu zaúčtoval prvních sto milionů na výdělcích.

Americkou desítku ale Iron Man rozboří až za týden. Rozhodně z ní vystrnadí někoho z trojice Kick-AssDeath at a FuneralOceans, kteréžto tituly uzavírají pořadí právě uplynulého víkendu. Jde hlavně o to, jak moc majestátně budou tržby Iron Mana vypadat, a tonejen vedle těchhle kasovních pidižvíků. Marvel by každopádně chtěl mít nejúspěšnější film léta. Nelze se mu divit... a rozhodně nejde o fantasmagorické přání.

Kompletní přehled tržeb zde.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (8)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace