Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

20 filmů pro IMAX


ikona
st39.6
 

Studio Warner Bros. uzavřelo s IMAXem smlouvu, podle které se v těchto přerostlých kinech objeví během příštích několika let rovných třicet warneráckých snímků - zpravidla to samozřejmě budou ty největší blockbustery. Warneři tím opět prokazují, jak zoufale se snaží ze svých filmů ždímat veškeré možné peníze. Divácký zážitek z filmu promítaného v IMAXu sice může být o něco intenzivnější, také ale nese spousty neduhů - filmy jsou jen zvětšeniny z 35mm na 70mm kopii, ty většinou doprovází softwarové přeostřování a odstraňování šumu/zrna. Výsledná kopie tak s nativní IMAX prezentací nemá nic společného, jedná se o podobný kompromis, jako je nedávné rozhodnutí konvertovat většinu titulů (toho samého studia) z 2D do 3D. Samozřejmě existují výjimky, CG filmy při "zvětšení" vypadají o něco lépe, to samé platí pro filmy točené na anamorfní skla (Star Trek) nebo na 70mm film (Nolanovo Inception využívá obojího). Jenže to většina filmů není. Zní to možná jako dobrý nápad, ti, kteří podobným technologiím trochu rozumí, teď ale musí kroutit hlavou. Při představě, že uvidím Harryho Pottera konvertovaného z 2D na 3D a zvětšeného z 35mm na IMAX formát se mi chce upřímně plakat. Takhle, dámy a pánové, takhle se dělá špatná pověst IMAXu a stereoskopii. Někdo u Warnerů by si měl uvědomit, jaké zlo to studio vlastně páchá.

Tituly s potvrzeným datem premiéry zatím jsou: Harry Potter VII p.I a p.II, Legends of the Guardian: The Owls of Ga´Hoole, Happy Feet 2 a kupodivu Hobit (podle studia se nyní počítá s premiérou na prosinec 2012). Čekat ale můžeme (zatím neoficiálně), že se mezi těmito filmy objeví i třetí Batman, další Superman, Gravity, Fury Road ... prostě všechny velké projekty od Warnerů.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace