Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zoe míň sexy než Jennifer Lopez?


ikona
Cival
tržby
Proč se chodí míň na akčňák The Losers než na Záložní plán? A co na to Drak? 

Během posledních pár měsíců jsme si několikrát připomněli, že internet mate. Na síti rozhoduje omladina, která se snadno nadchne pro přímočará lákadla. Třeba týmovka The Losers si ji hnedka omotala kolem prstu. A nejen ji. U Warnerů si dali zase jednou záležet na trailerech a nalákali na třaskavou akční zábavu, která k pětici ozbrojených drsňáků přidala pohlednou Zoe Saldanu.

Naopak Jennifer Lopez se nejmladší diváci smějí, protože nepamatují doby, kdy vládla žebříčkům nejvíc sexy žen světa a kdy její pozadí dávali arbitři vkusu za vzor ženského estetična. A rozhodně nepochybovali o adekvátnosti jeho rozměrů. Ovšem to už je dávno. Po supersračce Gigli padala kariéra latinskoamerické krásky strmě dolů a celých pět let se nenašel film, který by to mohl změnit (od příšerné, leč úspěšné Příšerné tchyně se Lopezka ukázala jen v biografii El Cantante a v cajdáku Žít po svém). Teď se Jennifer zkusila vrátit v omšelé romantice Záložní plán o (ne)chtěném těhotenství, jejíž scénář byste nejspíš zvládli sami sepsat během pěti minut.

Kterému filmu se dařilo lépe? Po ukázkách byste to rozhodně neuhádli…

Přestože ani jeden titul neutržil horentní sumu a uplynulý víkend byl celkově dost slabý (rychle sem s těmi letními blockbustery!), trochu spokojenější můžou být strůjci Záložního plánu. Druhé místo v kasovním žebříčku se cení, i když na něj tentokrát stačilo slabých dvanáct milionů dolarů. Záložní plán šel do distribuce jako druhá akvizice CBS Films a na rozdíl od prodělečného dramatu Extraordinary Measures s Harrisonem Fordem a Brendanem Fraserem alespoň neudělá v pokladnách ostudu. Celkově film nastřádá kolem třiceti milionů a na videotrhu a v televizi se zaplatí. S ohledem na to, že za ním nestálo nějaké mocné studio, ale jen filmová divize jedné televizní společnosti, je startovních dvanáct milionů vlastně ještě dobrých.

První místo pořadí si samozřejmě znovu pohlídal animák Jak vycvičit draka. Jeho výdrž je fenomenální: Patnáct mega o pátém víkendu v distribuci si připsalo jen osm filmů historie! Velká jarní trvalka se díky pomalým poklesům tržeb vyškrábala na 178 milionů a celosvětově se přibližuje už ke čtyřstovce. Gratulace!

NEJVYŠŠÍ PÁTÉ VÍKENDY
AMERICKÉ TRŽBY 3D FILMŮ

Za Záložním plánem se dobře vede romantické komedii Noční rande. Tina Fey se spřáhla se Stevem Carellem a vylezla z toho prý pohodová oddychovka, kterou si s chutí dopřávají mladí i staří. Deset milionů o třetím víkendu film vytlačilo na průběžných 63 mega. Náklady přitom jen těsně přesáhly padesát milionů.

Až na čtvrtém místě se bijí očekávaní a výše propíraní The Losers. Studio Warner Bros. je tak trochu zařízlo, když odmítlo nasypat do sympatického akčňáku podle comicsu další miliony. Slaboulinká kampaň rezultovala v devět milionů a smutné čtvrté místo. Jediným štěstím je, že film byl extrémně levný a přišel své investory jen na nějakých 25 milionů dolarů.

Můžete se tvářit, že vám jsou čísla ukradená, a těšit se z toho, že reakce diváků jsou jinak docela pozitivní. Jenže… při pohledu na tržby se asi nenajde motivace pro Warnery uvést The Losers i v českých kinech. Tuhle líbivou comicsovou adaptaci tak v kinech dost možná neuvidíme. Ani by mě to nepřekvapilo, protože The Losers jsou vyloženě předurčení k tomu figurovat mezi nejstahovanějšími filmy na internetu, a ne na předních příčkách kasovních žebříčků. Zatímco sexy akčňákům se daří v monitorech a televizích lenivých teenagerů, usedlé romanťárny typu Záložní plán dovedou trochu víc lákat páry a starší diváky k vycházkám do multiplexů. Snad se téhle neblahé situaci zvládnou vzepřít A-Team a Expendables.

Částečně to potvrzuje fakt, že rychlý sešup potkal i „náctiletou“ krvavou comicsárnu Kick-Ass. Páté místo o druhém víkendu, při poklesu tržeb o 52%, jen prohlubuje zklamání z přijetí v amerických kinech. Studio Lionsgate má v ruce film, který svou kvalitou přesahuje šeď jedné sezóny, ale za mořem jej nezvládlo adekvátně prodat. Průběžných 34 milionů je fajn jen z toho pohledu, že Kick-Ass patří k vůbec nejlevnějším prvoligovým popcornovkám roku. Schopnější studio by z něj ale dost pravděpodobně vymlátilo mnohem víc peněz.

Souboj Titánů má na šesté pozici tentokrát devět milionů. Celosvětové zisky jsou nicméně ještě lepší než u Jak vycvičit draka, takže tenhle bezduchý výplach skončí rozhodně v plusu.

Za středně úspěšným remakem komedie Death at a Funeral (poameričtěným a „zčerněným“) se schovává další přírodopisný dokument. Disneyovský snímek Oceans vykoukl na osmé pozici s osmi miliony po čtyřech dnech v kinech. Trochu jsem se vylekal osmdesátimilionového (!) rozpočtu, ale studio má zjevně spočítáno, že se po celém světě najde dost rodin a školních tříd, aby se film zaplatil. Z neamerických trhů má totiž snímek už nastřádáno víc jak 58 milionů.

Desítku uzavírá melodrama Poslední píseň a 3D megahit Alenka v říši divů.

Kompletní tržby zde.

O prvním květnovém víkendu obvykle začíná letní sezóna. Letos startuje tak napůl, protože Iron Man 2 si v amerických kinech odbude premiéru až 7. května. Teď ještě dostane šanci remake Cravenovy Noční můry v Elm Street. Strašidelné předělávky z producentské dílny Michaela Baye mívají extrémně silné rozjezdy a hodně rychlé konce. Bude to i tenhle případ? Dá se to předpokládat. Nové podobě Freddyho Kruegera bude v kinech překážet jen zvířena z lobotomické komedie Chlupatá odplata.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (18)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace