Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Vetřelci se vrátí hned dvakrát


ikona
KarelR
alienridley scott
Ridley Scott má s xenomorfy velké plány. Budou se ale lidem líbit? 

Loni v květnu jsme zjistili, že na nás Foxové chystají prequel Vetřelce. Zprvu to neznělo jako velice šťastná idea, pak ale donutili Ridleyho Scotta, aby jej režíroval. A hned bylo o něco lépe. Uplynul rok, Ridley právě ladí čtvrtou verzi scénáře, a my se o filmu konečně dozvídáme něco víc. Nebo spíš... o filmech.

Čekají nás totiž hned dva prequely, které by na sebe měly navazovat, a společně předcházet událostem původního Vetřelce. O druhém se toho moc neví, protože Scott neplánuje točit oba filmy najednou, na ten je ale ještě času dost. V současné době se veškerá pozornost tvůrčího týmu upírá na první, ve kterém bychom se měli dozvědět něco víc o tzv. Space Jockeys. To je tajemná mimozemská rasa, jejíhož mrtvého zástupce jsme kdysi viděli v obřím (asi) astronomickém křesle na lodi, jenž ztroskotala na LV-426 a byla Nostromem nalezena v roce 2122. Krom toho nás čekají počátky firmy Weyland-Yutani (jak se tahle jména dala dohromady), a měli bychom se více seznámit s procesem terraformování planet, který nám ukázal James Cameron ve Vetřelcích.

Prequely (minimálně ten první) se budou odehrávat v roce 2085, je proto jasné, že se Ripleyová na scéně neobjeví (narodila se až v roce 2092). Měli bychom si ale užít jinou silnou ženskou hrdinku, jejíž osud asi nebude z nejveselejších. Což nezní úplně nejhůř, stále to ale nezahání obavy, že budou oba filmy tak trochu zbytečné, a navíc zničí tajemnou auru prvního Vetřelce (někteří to přirovnávají k nové trilogii Star Wars). Nemluvě o tom, že zřejmě dostaneme lehce enviromentální poselství o tom, že přijít někam něco kolonizovat se nemusí vždycky vyplatit. Škoda, v devětasedmdesátém nikomu nechybělo.

Alespoň maličko pozitivní zprávou naopak je, že Ridley příliš nefandí 3D konverzím (odmítl takhle nafouknout Robina Hooda), a tak hodlá rovnou točit ve všech třech rozměrech. Cameron mu na to doporučil vylepšené verze kamer, se kterými oživil Avatara, malý problém je však v tom, že ani ty moc nekamarádí s temnými prostory (dosavadní slabina natáčení ve 3D). Bude tak třeba víc svítit a ztmavovat až v postprodukci, filmař Scottova formátu by si ale s něčím takovým měl umět poradit. První prequel se každopádně chystá k letošnímu natáčení, a do kin by mohl podle pana režiséra dorazit koncem příštího roku (nebo v nějaký lukrativní termín sezóny 2012). Jak brzo po něm nás čeká "dvojka", je zatím ve hvězdách.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace