Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Další superhrdinové od Marvelu


ikona
KarelR
marvel
Koho bychom mohli vidět v kinech po Iron Manovi a Thorovi? 

Za chvíli se v kinech podruhé objeví Iron Man a na svoje filmové debuty se chystají Kapitán Amerika nebo Thor. V Marvelu ale opět myslí dopředu. Kolem superhrdinské nabídky vedoucí k Avengers bude totiž potřeba pár menších filmů, jejichž finanční úspěchy můžou částečně vyvážit případná selhání vyšších kalibrů. A tak se angažovaní pánové porozhlédli po dalších adaptovatelných comicsech z vlastní stáje. Co našli jako první? Runaways.

Hojně oceňovaný a populární comics vypráví o skupině šesti teenagerů, kteří zjistí, že jsou jejich rodiče členy tajné organizace nazvané The Pride, a díky svým superschopnostem terorizují svět. Rozhodnou se proto spojit síly a utéct z domova, aby se jim mohli postavit a ochránit tak lidstvo. Hodně jim v tom pomůžou poděděné schopnosti, které se pomalu začínají projevovat, zároveň ale musí řešit i rozbroje uvnitř vlastní party, jelikož se ne všichni dokáží poprat s dospíváním a tak velkou zodpovědností stejně dobře.

Autorem nadějně znějící předlohy, po jejímž zfilmování už její fandové volání drahnou dobu, je Brian K. Vaughan, po jeho odchodu se ale pár dílů ujal i duchovní otec Buffy nebo Firefly, Joss Whedon. A právě on začal být včera spojován s režií případného celovečeráku (momentálně zřejmě řeší také Avengers), než se objevila zpráva, že se Marvel pustil do vyjednávání s Peterem Sollettem, autorem vydařené indie romance Rande na jednu noc. Ten by normálně zněl jako docela netradiční volba pro comicsárnu, v době, kdy Marc Webb (500 dní se Summer) chystá restart Spider-Mana, se ale není čemu divit.

V Marvelu si tak zřejmě vzali příklad ze Sony a budou raději učit schopného vypravěče točit akci, než aby najali akčního rutinéra a dávali mu lekce ve vyprávění, což je velice pozitivní zpráva. Runaways jsou totiž popisováni jako "Snídaňový klub se superhrdiny", a jestli by se Sollettovi opravdu podařilo natočit akčnější verzi u nás málo známé americké kultovky, mají se milovníci comicových akčňáren i chytrých filmů pro náctileté na co těšit. To ale maličko předbíhám, teď je třeba doufat, že se tahle režijní volba potvrdí, dostaneme slušné obsazení a někoho nenapadne celou věc překopat na marvelácký Twilight. Právě toho se totiž kdekdo obává...

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace