Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #30 o guvernérovi a Scarface


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Guvernéři, divadelníci, trikaři, rosničky, lingvisti a pivo. 

Výplach plný zábavy i poučení je opět tady. Tak hurá na něj.

Sestřih týdne

Aby se z člověka stala herecká hvězda, potřebuje mít nějaké ty herecké schopnosti. A když je nemá, musí je vykompenzovat muskulaturou, díky které vypadá jako dobře živený nosorožec a charismatem, jímž by se daly na dálku odstřelovat nepřátelské bunkry. Arnold Schwarzenegger tohle všechno měl a momentálně díky tomu kašle na svou hereckou kariéru a vládne Kalifornii. Následujících deset minut ukazuje pěkně pohromadě všechny důvody, proč obyvatelé tohohle amerického státu chtěli za vůdce jeho a ne nějakého zaprděného politika s titulem z Harvardu.

Projekt týdne

Snad každý filmový fanda sní o tom, že jednoho dne najde u popelnic tašku plnou peněz a bude si moci natočit film, o němž sní už od dětství. Většině z nás se to sice nepodaří, ale jsou lidé, kteří to alespoň zkusí. Project Arbiter by měla být akčně-válečná podívaná o malé spojenecké jednotce, která má zjistit něco o supertajném německém projektu. A všechno se tak trochu pokazí. Na amatéřinu to vypadá zatraceně slušně, je z toho cítit zapálení a Wolfenstein a troufám si tvrdit, že většina čtenářů MovieZone by na to okamžitě vyrazila do kina. Bohužel nic víc než tenhle trailer neexistuje, pokud ale chcete filmařům přispět na celovečerák, o což na závěr žádají, určitě to ocení.

Slovník týdne

Už i ti největší geekové to pochopili. Klingonština je pasé a už nikoho nezajímá, je nutné najít si jiný meziplanetární jazyk a momentálně se nabízí řeč Na`vi. Pokud tedy očekáváte v nejbližší době návštěvu cizí planety, na které najdete civilizaci plnou třímetrových modrých domorodců, plánujete létat na gigaptácích, chcete machrovat na promítání Avatara nebo si jen potřebujete rozšířit své jazykové portfolio, začnětě šprtat.

Divadlo týdne

Za mořem mají velkou tradici dětská divadelní představení. To jsou takové ty akce, u nichž se sejdou všichni členové rodiny každého ze žáků či žákyň a společně brečí, když se jejich dítko objeví na jevišti v kostýmu muchomůrky. Většina těchto divadelních představení je nezávadná a neurážející a spíš než o uměleckou hodnotu v nich jde o to potěšit rodiče tím, že jejich ratolest hraje divadlo před stovkou dalších lidí. Přesto existují pedagogové, kteří se nebojí udělat z celé rodinné události něco trošku zajímavějšího. Pedagogové, jež evidentně ulítávají na gangsterkách osmdesátých let s Al Pacinem v hlavní roli.

Rosnička týdne

Steve Carell je jedním z nejsympatičtějších komiků současnosti a improvizace mu nedělá problém. Konce konců zahrál si rosničku ve Zprávařovi Willa Ferrella, což je film kompletně založený na improvizaci. V britské GMTV se rozhodl to tak trošku zopakovat. Pokud se tedy chystáte v nejbližších dnech do Anglie, dejte si pozor na led v trojúhelnících, který patří mezi ty nejnebezpečnější... a možná, že potkáte spousty lidí s deštníky.

Tričko týdne

Co jsou dvě nejlepší věci na světě? Pokud jste odpověděli Star Wars a pivo, máme dobrou zprávu pro váš šatník. Zkombinovat Hvězdné války s alkoholem ale není úplně snadné. To, že Mirek Dušín Luke Skywalker nechodí každý pátek nalít do hlavy osm dvanáctek, není žádné překvapení, ale ani Han Solo podle všeho alkoholu moc neholduje. V nové trilogii se do hospod také příliš nechodilo a člověk by si tak myslel, že k pivu nebude mít nikdo z hrdinů největší vesmírné ságy všech dob příliš kladný vztah. Omyl. Je tu jeden, který si občas rád přihne. A nebojí se to dávat najevo už svým vzhledem. A teď ho můžete mít na tričku.

Trailer týdne

V polovině prosince bude mít premiéru počítačové sci-fi Tron Legacy. Jednička je kultovní film, který každý zná, ale málokdo ho viděl. To se jistě do konce roku změní, protože člověk bude muset ze studijních důvodů nakoukat originál, aby vůbec věděl, co a proč se ve dvojce děje. Pokud se vám ale do sci-fi z roku 1982 nechce, protože se bojíte zastaralých triků, nevýrazné akce nebo bůhvíčeho, tenhle moderně přestříhaný trailer vás možná přesvědčí, že je čas začít se po legendární sc-fi pídit.

Legenda týdne

Ray Harryhausen je mezi trikaři naprostou legendou. Tenhle člověk dokázal vymyslet neskutečné množství filmových oblud a jeho stop-motion animace je něco, co stárne mnohem pomaleji než dnešní digitální efekty. A na rozdíl od nich si hlavně zachovává své kouzlo. Medůza v Souboji titánů, kyklop ze Sindibáda, oživlí kostlivci v Jásonovi a Argonautech, dinosauři z westernové sci-fi Údolí Gwangi… to jsou všechno věci, ve kterých měl Harryhausen prsty. A na které se můžete podívat pod tímhle odkazem.

Dokument týdne

Film s názvem Troll 2 pravděpodobně moc čtenářů MovieZone znát nebude. Každopádně jde o velmi dementní pokus o horor, jenž je považován za jeden z nejhorších filmů všech dob. Natočil ho v roce 1990 Claudio Fragasso a jednu z hlavních rolí měl tehdy George Hardy. Dnes je z něho zubař a spokojený manžel a o své filmové minulosti moc nemluví. Z filmu se však během let stala doslova legenda a po světě má tisíce fanoušků. A tak se stalo, co se stát muselo. George Hardy předstoupil před své fandy a ti ho vítají jako hvězdu první velikosti. Dokument o jednom blbém filmu a slávě, která se objevila o dvacet let později, než měla, vypadá velmi zajímavě.

Duel týdne

V posledním duelu jste za vítěze zvolili televizáka Alfa. E. T. už je asi přeci jenom příliš stará škola. Dnes nás zajímá, který netopýr je vám bližší. Batman od Tima Burtona nebo Batman začíná Christophera Nolana? Temného rytíře si necháme na jindy, opravdu chceme vědět, který „začátek“ je pro vás lepší a proč.

 

Za týden zdar.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (62)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace