Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Každý chce Frankensteina!


ikona
Mr. Hlad
timur bekmambetov
Legendární monstrum zase trochu jinak. 

Monstra došla. Vymyslet novou potvoru, vraha, ducha nebo zrůdu, která by dokázala vyděsit diváky a zároveň je zaujmout, je dnes prakticky nemožné. Ve dvacátém století jich však bylo nepočítaně a není nic jednoduššího, než jednu z nich vzít a natočit remake nebo reimaginaci.

Jedním z nejoblíbenějších hororových příběhů je pravděpodobně Frankenstein, protože jeho příběh se na nás v příštích pár letech chystá rovnou třikrát. Jednu verzi připravuje Guillermo del Toro, scénárista Underworldu Kevin Grevioux zase chce v I, Frankenstein udělat ze slavného monstra soukromého detektiva a lovce nadpřirozených potvor a teď to vypadá, že se dočkáme i něčeho možná trošku vážnějšího.

Timur Bekmambetov se totiž upsal adaptaci knihy Petera Ackroyda The Casebook of Viktor Frankenstein, která vypráví o tom, jak se mladý talentovaný vědec během svých studií seznámil se spisovatelem Percym Shelleym a ten ho ukecal, aby si začal hrát s mrtvolami. To, že autorkou knižního Frankensteina je Marry Shelley, není náhoda, jestli se ale dočkáme psychologického dramatu, ve kterém by se mladý badatel musel vyrovnávat se svou vírou a zároveň se svými ambicemi, nebo variace na Re-animátora, to zatím můžeme jen hádat. Kniha je údajně velmi atmosférická, Bekmambetov zatím ale točil především vizuální divočárny, tak doufejme, že zvládne i film, v němž nikdo nejezdí autem po boku autobusu nebo kde se neřítí ruská kola po městě. Fanoušci Bekmambetova Wanted teď ale možná kvůli dvojce začnou být malinko nervozní.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace